Ziraat Bankası antrenöründen Bartın'a ziyaret

10 ilde 10 milli sporcu

Ziraat Bankası antrenöründen Bartın'a  ziyaret

Haber Merkezi

Ziraat Bankası Baş Antrenörü ve aynı zamanda U21 genç Erkek Voleybol Milli Takım Antrenörü Kazım Hidayetoğlu Bartın’ı ziyaret etti. Hidayetoğlu ziyaretinde 10 İl 10 Milli Sporcu Projesi hakkında bilgiler de verdi.

10 ilde bulunan Ziraat Spor Okullarından biri olan Bartın Ziraat Spor Okulunu ve Bartın Ziraat Bankası Spor Okulu sorumlusu Antrenörü Deniz Abbak’ı Ziraat Bankası Alt Yapı Baş Antrenörü ve aynı zamanda U21 Genç Erkek Voleybol Milli Takım Antrenörü Kazım Hidayetoğlu ziyaret etti. Hidayetoğlu Bartın ziyaretinde “ 1981 yılından bu yana Türk voleyboluna genç yetenekler kazandırmayı gelenek haline getirmiş, Ziraat Bankası 2014 yılında bu geleneği sosyal sorumluluk olarak benimsemiş ve  10 İl 10 Milli Sporcu Projesi ile Türk voleybolunun geleceğinin tohumlarını atmaya başlamış Türk voleyboluna genç yetenekleri kazandırma amacı ile gerçekleştirilen bu proje de gençlere sporu sevdirmek ve voleybolu öğretmek amacı ile gerçekleştirilmiştir. Bu projenin ortaya çıkmasındaki ana unsur ülkemizin kırsal kesimlerindeki gençlere ulaşmak ve onlara spor sevgisi aşılamak adına ortaya çıkmıştır. Anadolu’nun dört bir yanında voleybol sevgisini entegre etme amaçlı gerçekleştirilen bu proje de ilk hedef mutlu çocuklara ulaşıp onlara spor kültürünü yerleştirip voleybolu öğretmek projenin ortaya çıkmasındaki an unsur olarak benimsenmiştir” dedi.

“500 MUTLU ÇOCUĞA ULAŞTIK”

Mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kazım Hidayetoğlu, “Ziraat Bankası Spor Okulları 1. Aşama mutlu çocuklardır. Türk Voleyboluna yıllardır hizmet veren kulübümüz ilk etapta 10 ilde başlatmış olduğu ücretsiz spor okulları ile Türkiye’nin dört bir yanında voleybolu sevdirmeyi ve mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedeflemişti. Projenin ilk etabını başarı ile tamamlayan  kulübümüz projenin ilk aşamasında 500 mutlu çocuğa ulaşmayı başarmıştır. Daha sonrasında proje geliştirerek ikinci şamasında ismini 10 İl 10 Milli Sporcu Projesi olarak geliştirmiştir. Ziraat Bankası Spor Okulları 2. Aşamada 10 İl 10 Milli Sporcu Projesi kapsamında hedefini bir  yukarı çıkartarak 10 ilde 10 milli sporcuyu Türk voleyboluna kazandırmayı hedefleyen kulübümüz, 2015-2016 sezonu yazında spor okullarından 8 oyuncuyu milli takımlara  göndererek projedeki hedeflerine doğru önemli doğru önemli bir yol kat etti. Bunlardan  biriside Bartın Ziraat Okulundan Ankara’ya giden ve milli olan 2 metre 6 santim boyunda ki Egecan Avcil’di” şeklinde konuştu.