Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yılı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece ülkemizin değil tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da coşkuyla kutladı. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri, ülkemizin geleceği olan çocuklar hem Bartın Valiliğince yapılan etkinlikler hem de Bartın Belediyesinde düzenlenen şenlikte gönüllerince eğlendi.

Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yılı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece ülkemizin değil tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanında Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı’nın, Atatürk Anıtının önünde çelenk sunmasıyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.  Ardından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Bayram Kutlama Programına İl Protokolü, anaokulu, ilkokul ve ortaokul ile lise düzeyindeki öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aşçı: “Bağımsızlığımızın teminatı çocuklarımızın bayramı”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Bayram Kutlama Programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, 23 Nisan’ın çok özel bir gün olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

 “Bugün hep birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenliği ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel bir gün. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramıdır. Aynı zamanda ulusal egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü olan bu özel günde ülkemizin geleceği olan siz değerli çocuklarımızın özgür, eşit ve demokratik bir ülkede yaşama hakkını kutluyoruz.

“Bizim en değerli varlıklarımızsınız”

Sizler geleceğimizi şekillendirecek olan vesile olarak ülkemizin ve milletimizin refahı için çalışacak ülkemizin daha ileriye taşıyarak hepimizi umudu ve gururu olmaya devam edeceksiniz. Bugün çocuklarımızın sesi daha gür duyulduğu haklarını daha güçlü savunduğu, geleceğe daha umutla baktığı bir gün. Sevgili çocuklar, sizler bizim en değerli varlıklarımızsın. Sizlerin geleceği, mutluluğu, sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden daha önemlidir.

“Sorumluluğumuz huzurlu bir Türkiye bırakmak”

Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, eğitim ve gelişimimize destek olmak sadece bilgi vermek değil, değerlerimizi, kültürümüzü sizlere aktarmak, hepinize temiz bir çağ, barış ve huzurlu bir Türkiye bırakmak için üstümüze düşen ve sorumluluklarımızı en doğru şekilde yerine getireceğiz. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na bir kez daha kutluyor tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarı gelecektir diyor. Hepinizi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Meydan çocukların

Kutlama programının devamında şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere il protokolü tarafından hediyeleri takdim edildi.  Öğrenciler tarafından hazırlanan ve sergilenen müzik ve halk oyunu ve dans gösterileri ise büyük ilgi ile izlendi.

Çocuk Bayramının coşkuyla kutlandığı Bartın’da, çocuklar hem doyasıya eğlendi hem de günün anlam ve önemini bir kez daha pekiştirdi.

Arslan’dan kutlama mesajı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da bir mesaj yayımlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Vatan bağımsızlığının, milletin azim ve kararlılığı ile sağlanacağına inanan Mustafa Kemal Atatürk yeni devletin başkenti olacak Ankara'da, 23 Nisan 1920 Cuma günü Anadolu'nun her yanını aydınlatan bir diriliş meşalesi yaktı.

23 Nisan 1920 tarihinde, yurdun dört bir yanından halkın temsilcileriyle oluşan TBMM'nin açılışıyla tüm yurtta bağımsızlık için yeni bir umut doğdu.

Bu umut birlik ve beraberlikti.

Millî Mücadeleydi.

Kurtuluş Savaşıydı.

Ulusal Egemenlikti.

Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı.

Bu umut tam bağımsız Türkiye'ydi.

Bir milletin küllerinden doğuşunun tüm dünyaya ilanıydı 23 Nisan.

Kurucu Meclisin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, o gün ifade ettiği "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” sözüyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemin ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etti.

Bizler, dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlarken, ulusal egemenlik sevincimizi de tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz.

Sevgili Çocuklar;

En değerli varlığımız olan sizler, ülkesini ve milletini seven, birliğin, sevginin, kardeşliğin temsilcileri ve aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz. Sizlerin ülkemizi daha da güçlendirerek çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır.

Gurur dolu bugünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Birinci Meclisimizin kuruluşunda yer alan kahramanlarımızı, bu vatan için canlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor; bugüne anlam kazandıran sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temennisiyle en kalbi duygularımla kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.”

Yalçınkaya’dan çocuk şenliği

Bayram dolayısıyla çocuklar için şenlik düzenleyen Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya da mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyeti'mizin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve Ulu Önderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olarak kutlanan bu önemli tarih, milli egemenliğimizin ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktası olmuştur. Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken, bir yandan da çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Çünkü ülkemizin teminatı çocuklarımızdır. Bizim çocuklarımıza ve gençlerimize olan güvenimiz tamdır.

“Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Bartın Belediyesi olarak çocuklarımızı şehrimizin ve ülkemizin geleceği olarak görüyor ve onlar için hizmetin en güzelini vermeye çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı kutsal emanete sahip çıkarak, toplumun her alanında atılımlara öncülük etmeye, vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan Şehit ve Gazilerimizi en derin saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

 

 

 

 

Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı
Türkiye'nin gelecekleri 23 Nisan'ı kutladı