Zabıtadan fiyat denetimi

Bartın Belediyesi Zabıtası Müdürlüğü ekipleri temel gıda maddelerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiği açıklamasının ardından il genelindeki marketlerde fiyat etiketlerinin kontrolünü yaptı.

Zabıtadan fiyat denetimi

Yapılan kontrollerde raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark olup olmadığı incelendi. Temel ihtiyaç gıda maddeleri başta olmak üzere her türlü ürünün fiyat ve irsaliye karşılaştırmasını yapan ekipler ayrıca tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında incelemeler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimle ilgili bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Ekiplerimiz son olarak ta kent merkezimizde ki marketlerde fiyat etiketlerinin kontrolünü gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde reyonlardaki ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatlarının birbirine uyup uymadığını tek tek kontrol edildi. Kamu düzenini sağlamak, huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumakla görevli olan Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam edecektir” dedi.