Yalçınkaya 'Halkın parasını çıkarlarımız için harcamayacağız'

Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını hızla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya mahalle mahalle gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Bartınlılara projeleri anlatan Yalçınkaya, halk ekmek fabrikası, öğrencilere 1 öğün ücretsiz yemek, Bartın gençlere eğitim bursu, 2 kreş ve gündüz bakım evi projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Yalçınkaya 'Halkın parasını çıkarlarımız için harcamayacağız'

Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını hızla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya mahalle mahalle gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Yalçınkaya, Gölbucağı parkında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Bartınlılara projeleri anlatan Yalçınkaya şöyle konuştu:

"Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Sizlerin vereceği destek ve katkılarla yeniden Bartın Belediye  Başkanı seçildiğimde 'Nerede Kalmıştık' diyerek sevdamız Bartın'a en güzel hizmetleri kazandıracağız. Sizler bana her zaman inandınız ve bana sahip çıktınız. Benim çalışkanlığımı, dürüstlüğümü en iyi bilen sizlersiniz.31 Martta da yine Bartın'nın Rızasına sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.1 Nisan itibariyle kamu ve toplum yararına halk için kimseyi ötekileştirmeden eşit ve adil bir hizmet anlayışıyla siyasetin nasıl yapılacağını göstereceğiz. Her bir vatandaşımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir Bartın için var gücümüzle çalışacağız. Halkın parasını halk için harcayacağız. Kişisel reklamımız, çıkarlarımız için harcamayacağız. Bizim işimiz gücümüz Bartın olacak. Halkımıza hizmet olacak.

“Halk Ekmek Fabrikasını Açacağız”

Dar gelirli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve temel ihtiyaçlara erişimini sağlamak amacıyla, en yeni teknolojiyle üretim yapacak Halk Ekmek fabrikamızı açacağız. İlk aşamada 20 satış noktamızla ekonomik fiyatlarla günlük 10 bin ekmek satışı gerçekleştireceğiz.

“Öğrencilerimize 1 Öğün Ücretsiz Yemek Vereceğiz”

Belediye Mutfak Projemizle ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize her gün ücretsiz yemek desteği sunacağız. Her çocuğumuzun sağlıklı beslenebilmesi için çaba göstereceğiz.

“Bartınlı Gençlerimize Eğitim Bursu Vereceğiz”

Bartınlı gençlerimize yönelik  yürüteceğimiz eğitim desteği programı kapsamında her yıl 250 öğrenciye aylık 1000 TL burs imkanı sunacağız. Üniversite eğitimi için Bartın’dan ayrılan gençlerimizin yanında olacak ve onların eğitim süreçlerine destek olmayı sürdüreceğiz.

“2 Adet Kreş ve Gündüz Bakımevini Hayata Geçireceğiz”

Şehrimizde çocuk gelişimine yönelik 2 adet Kreş ve Gündüz Bakımevini hayata geçireceğiz. Bu merkezler 2-6yaş arasındaki çocuklarımıza 12 ay boyunca hizmet verecek.200 öğrenci kapasitesiyle temel eğitim, zeka oyunları, spor etkinlikleri, temel değerler ve yabancı dil eğitimi gibi alanlarda destek sunarak çocuklarımızın sağlıklı, eğitim odaklı ve destekleyici bir ortamda büyümelerine katkı sağlayacak.

“Bartın’ımıza 15 yılda kaybettirdiklerini 5 yılda telafi edeceğiz”

Bartın’ımıza 15 yılda kaybettirdiklerini 5 yılda telafi edeceğiz. Bilgi, birikimim ve tecrübemle sizlerin hak ettiği hizmetleri yerine getireceğime yürekten inanıyorum.31 Martta sizlerin desteğiyle, Bartın için büyük bir değişim başlatacağız. Şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışıyla, ortak akılla kentimizi hep birlikte yöneteceğiz. Bartın’ımızı hak ettiği yere taşıyacak, geleceği birlikte inşa edeceğiz.”

Rıza Yalçınkaya’nın gençlerle, çocuklarla ve yaşlılarla ilgili projeleri ise şu şekilde:

ÇOCUKLAR ÜLKESİ PROJESİ

Çocuklar Ülkesi projesiyle, 4-15 yaş arası çocukların eğlenerek ve öğrenerek gerçek dünyayı keşfetmelerine olanak sağlayacak bir çocuk dünyası kuruyoruz.

Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde çocuklar, kendi yaşlarına uygun olarak tasarlanmış hastane, itfaiye, tiyatro, arkeoloji müzesi, market, diş sağlığı merkezi, banka, tiyatro gibi pek çok farklı aktivite alanında keyifli deneyimler yaşayacaklar. Bu alanlar, çocukların hayal güçlerini ve meraklarını destekleyerek aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri özel noktalar olacaktır.

ÇOCUK ORKESTRASI

Çocuk Orkestrası projesi ile 9–14 yaş arasındaki çocuklarımızdan oluşturulacak bir müzik topluluğuyla, geleceğin sanatçıları ve müzikseverlerinin yetişmesine destek olmayı hedefliyoruz.

Bu proje, çocuklarımızın kültür ve sanatla iç içe büyümelerine yönelik bir adım olacak. Okullarla iş birliği içinde Bartın’ın yetenekli çocuklarına fırsatlar sunarak, onların müzikal yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak sağlayacağız.

Çocuk Orkestrası, ulusal bayramlar, çocuk festivalleri, özel etkinlik ve organizasyonlarda sahne alarak sanatın gücünü gösterecektir.

ÇOCUKLAR AKADEMİSİ

Geleceğimizin teminatı olan 5-12 yaş arası çocuklarımız için özel olarak tasarlanmış Çocuklar Akademisi, onların yaşam becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim merkezi olacaktır.

Bu merkezde, yaşam becerileri etkinlikleri, akıl ve zekâ oyunları, robotik kodlama dersleri, iletişim becerileri eğitimleri gibi birçok aktivite düzenlenerek çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri desteklenecek. Ayrıca, çocuk kütüphanesi, yabancı dil eğitimi, görsel sanatlar, yaratıcı drama, bale ve jimnastik gibi alanlarda eğitimler de sunularak geniş bir yelpaze sunulacaktır.

LİSE VE ÜNİVERSİTE GENÇLERİNE DESTEK

Her yıl Lise ve Bartın Üniversitesinde Okuyan Tüm Öğrencilerimize; Bartın Belediyesinin Hediyesi olarak sosyal ve kültürel hayatlarını zenginleştirmek için ücretsiz sinema ve tiyatro biletleri ile kitap desteği verilecektir.

Ayrıca gençlerimize yönelik mesleki ve kültürel etkinlikler ile genç dostu bir kent oluşturacağız.

ÖĞRENCİLERE CAN SUYU

Bartın’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin               yaşadığı evlerde, aylık 200 TL değerinde suyu ücretsiz kullanabilmelerini sağlayacak bir adımı hayata geçireceğiz. Öğrenci dostu belediyecilik anlayışıyla, gençlerimizin su faturası konusundaki yükünü azaltmayı hedefliyoruz.

GENÇLİK MERKEZİ

Üniversite ve lise öğrencilerimize yönelik olarak hazırladığımız Gençlik Merkezi, gençlerimizin gelişimine destek olacak çok yönlü bir merkez olacaktır.

Merkezimizde sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra ders çalışma alanları, kafeterya, sınırsız internet desteği, kütüphane, bilgisayar merkezi ve psiko- sosyal destek danışmaları gibi olanaklar bulunacak. Bu alanlar, gençlerimizin sosyal etkileşimlerini artırırken aynı zamanda eğitimlerine destek olacak bir ortam sunmayı hedefliyoruz.

KILAVUZ GENÇLER PROJESİ

Bartın’ın gençlerini yerel yönetimin aktif bir parçası haline getirmeyi amaçlayan ‘Kılavuz Gençler Projesi’ ile belediye bünyesinde 16-25 yaş arasındaki gençlerden oluşan bir fikir ve eylem grubu oluşturarak gençlerin belediye faaliyetlerine katılımını sağlayacağız. Bu ekip, sadece faaliyetlere katılmakla kalmayacak, aynı zamanda projeler üzerinde çalışarak yönetim süreçlerine katkıda bulunacaktır.

Gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla, ekip üyelerimiz kamu birimleri ve kentin politikacılarıyla işbirliği yaparak politika üretecek. Ayrıca, projede yer alan gençlere part-time iş imkanları sunarak, onların katkılarını değerlendirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyle gençlerimizin sesini duyurmayı, onların fikirlerine değer vererek şehrimizin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

ALTIN YILLAR MERKEZİ

Tüm yaşlılarımızın daha mutlu, huzurlu olması, hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktiviteler yapması, bir araya gelerek hoş vakitler geçirebilmesi adına uzman personelleri bünyesinde barındırarak açılacak Altın Yıllar merkezi hayata geçirilecektir.

Altın Yıllar merkezinde vatandaşlara fiziksel ve zihinsel egzersiz, nefes egzersizleri, hobi kursları (seramik, ebru, el işi, ahşap boyama, örgü), psikolojik destek, gerontolojik danışmanlık, anımsama grup terapisi ve çeşitli kurslar verilecektir.

OKULLARIMIZA TAM DESTEK

Okullarımızın fiziki koşullarını iyileştirmek ve öğrencilerimize daha sağlıklı bir öğrenme ortamı sunmak için önemli adımlar atılacaktır. Okul bahçelerimizde gerçekleştireceğimiz asfalt dökümü ve çevre düzenlemeleri ile hem modern bir görünüm kazandıracağız hem de öğrencilerimizin güvenli bir ortamda oynamalarını sağlayacağız.

Okullarımızın spor alanlarındaki eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamlayarak öğrencilerimizin fiziksel aktivitelerini destekleyeceğiz. Tamirat ve tadilat çalışmalarıyla okullarımızın ihtiyaçlarını giderecek ve çevre düzenlemeleri ile öğrencilerimizin eğitim motivasyonunu artıracağız.

Kavşak suyu hattı ile okullarımızdaki su ihtiyacını ücretsiz bir şekilde karşılayarak öğrencilerimizin kullanımına sunacağız.

KARİYER MERKEZİ

Kariyer Merkezi, iş arayanların beklentileriyle işverenlerin taleplerini eşleştirerek iş dünyasında verimli bir işbirliği sağlamayı amaçlıyor. Bu projeyle, iş arayanlar ve işverenler arasında köprü oluşturarak istihdamın artırılmasına ve işgücü piyasasının canlanmasına katkı sağlayacağız.

İş arayanlar ve işverenler, kariyer ofislerimize ücretsiz olarak başvurarak iş süreçleriyle ilgili kariyer danışmanlarından destek alabilecekler. Bu sayede, iş arayanlar iş hayatına hazırlanırken işverenler de ihtiyaç duydukları niteliklere sahip adaylarla buluşabileceklerdir.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

İstihdam edilebilirliklerini artırmak ve mesleksiz bireylere yönelik bir eğitim merkezi olarak planladığımız Meslek Eğitim Merkezi, örgün eğitimi tamamlayıcı nitelikte geniş bir eğitim yelpazesi sunacaktır.

Bu merkezde, bilişim, el sanatları, sanat ve tasarım, gastronomi, mesleki eğitimler ve kişisel gelişim konularında çeşitli kurslar düzenleyerek, mesleği olmayan bireylere meslek kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, eğitime destek kurslarıyla da bireylerin niteliklerini artırmayı ve istihdam olanaklarını genişletmeyi planlıyoruz.