Ulusçınarspor Amasra engelini geçti

Maç skoru: 2-0

Ulusçınarspor Amasra engelini geçti

Haber Merkezi

1.Amatör Kümede 6.hafta ertelenen Ulusçınarspor ile Amasraspor Ulus Stadı’nda 5 Şubat Pazar günü karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma Gökhan Güler  ve Semih Çay’ın attığı gollerle Ulusçınarspor’un 2-0 galibiyetiyle sona erdi.  Bu galibiyetle puanını 21’e çıkaran Ulusçınarspor  yeniden liderliğe yükseldi.

2016-2017 sezonu 1.Amatör kümede heyecan hafta sonu oynanan maçlarla devam etti. Amatör Lig’de 8 Şubat 2017 tarihinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 6.hafta maçları 5 Şubat Pazar günü oynandı.6.hafta erteleme maçında en önemli karşılaşma Ulus’ta oynandı. Ligde yenilgisiz 18’şer puanla zirveyi ortaklaşa paylaşan Amasraspor ile Ulusçınarspor karşı karşıya geldi. Ulus Stadı’nda oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Bartın , Ulus ve Amasralı  sporseverlerin tribünleri tıklım tıklım doldurduğu maçın ilk yarısı başa baş bir mücadele şeklinde geçti. Maçın ilk çeyreğinde iki ekipte kontrollü bir oyun sergiledi. İlk çeyreğin ardından maça ağırlığını koyan ev sahibi ekip oyunu rakip yarı alana kıtlı. Üst üste ataklar geliştiren Ulus ekibi bol pozisyon üretti. Amasraspor rakibi karşısında ani kontrataklarla  gol aradı. İlk yarının son bölümünde ataklarını iyice artıran Ulusçınarspor 44.dakikada Gökhan Güler’in bulduğu golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-0 Ulusçınarspor’un üstünlüğüyle bitti.

İKİNCİ YARI TEMPO ARTTI

 İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Ulusçınarspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Oyunun kontrolünü ikinci yarının başında eline alan Ulusçınarspor , organize ataklar geliştirdi. Konuk ekip beraberlik golü için zaman zaman pozisyon üretse de ileri uç oyuncuları son vuruşlarda etkisiz kaldı. Kendi seyircisi önünde oynama  avantajını iyi  kullanan Ulusçınarspor son bölümde rakip kalede iyice baskıyı artırdı. Tempolu geçen maçın ikinci yarısında Semih Çay’la bir gol daha bulan Ulusçınarspor karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Oldukça çekişmeli geçen maçın son bölümünde Amasraspor takımından 2 oyuncu kırmızı kart gördü. Amasraspor maçın son dakikalarını 9 kişi tamamladı. Amasraspor karşısında aldığı galibiyet ve 3 puanla puanını 21’e çıkaran Ulusçınarspor liderliğe yükseldi. Aldığı galibiyetle rakibine 3 puan farka atarak zirveye yerleşen Ulusçınarspor yoluna kayıpsız devam etti. Ulusçınarspor erteleme maçında karşılaştığı Amasraspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılırken şampiyonluk yolunda da büyük avantaj sağladı. 6.hafta erteleme maçı sonrası ilk yarı hafta sonu oynanacak dokuzuncu hafta maçlarıyla tamamlanacak. Amatör kümede devre arası verilmeyecek.  

MAVİ ATEŞ GRUBUNDAN ŞOV

Karabükspor Mavi Ateş taraftar Grubu geçen hafta sonu Ulus Stadı’nda Ulusçınarspor ile Amasraspor arasında oynanan karşılaşmaya gelerek  ev sahibi takıma destek verdi.  5 Şubat Pazar günü  Ulus’ta  Ulusçınarspor ile Amasraspor arasında oynanan 6.hafta erteleme maçında Kardemir Karabükspor’un Mavi Ateş Kardeş Grubu  tribünleri doldurarak Ulusçınarspor’u destekledi. Komşu ilimizin Süper Lig’deki  başarılı takımı Karabükspor’un Mavi Ateş taraftar grubu Ulusçınarspor’u Amasraspor ile oynanan çok kritik maçta yalnız bırakmadı. Karabükspor’un taraftar grubu Mavi Ateş kardeş takımı olarak Ulusçınarspor’a 90 dakika tribünde destek verdi. Mavi Ateş grubu  yaptıkları şovlarla ve  meşalelerle tribünleri adeta bir karnaval havasına çevirdi. Yaklaşık 25 kişilik grup Ulus taraftarıyla birlikte maç boyunca hiç susmayarak takımın lehine tezahüratta bulundu. Ayrıca bu önemli karşılaşmaya Bartınlı sporseverlerde ilgi gösterdi.

ÇAKIR:” ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

 Amasraspor’u 2-0 yenerek liderliğe yükselen Ulusçınarspor’da  bayram sevinci yaşanıyor. Derbi maçını kazanarak yoluna emin adımlarla ilerleyen Ulusçınarspor ‘da şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı. Karşılaşmadan 2-0 gali,p ayrılan Ulusçınarspor artık geleceğe umutla bakıyor. Ulusçınarspor Futbol Şube Sorumlusu Altan Çakır, maç sonrası yaptığı açıklamada bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak istediklerini söyledi. Sezon başı hedefledikleri şampiyonluğa ulaşacaklarını belirten Ulusçınarspor’un genç yöneticisi Altan Çakır; “ Takımımızın çok daha büyük hedefleri var. Bartın’da amatör kümde şu an en fazla şampiyon olan takımımızı daha büyük hedeflere taşımak istiyoruz. Hedefleri daha büyük olan Ulusçınarspor’a ara transfer döneminde takviye yaparak daha da güçleneceğiz. Ara transfer döneminde 3 oyuncuyu kadroya katmak için çalışmalara başladık” dedi. Çakır  3 oyuncu ile görüşüp anlaştıklarını belirtti. İsimlerini açıklamayan genç yönetici birkaç gün içerisinde anlaştıkları oyuncularla sözleşme imzalayacaklarını ifade etti.