İçme suyu sorununa kalıcı çözüm

Ilındır Göleti inşa edilecek

İçme suyu sorununa kalıcı çözüm

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın kent merkezinin içme suyu problemine kalıcı çözüm bulmak için çalıştıklarını ve bu amaçla halen Bartın’ın içme suyunu sağlayan Bahçecik kaynağının geliştirilmesine yönelik  Devlet Su İşlerinin (DSİ) çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Tunç, bu kaynağa ilaveten Ilındır Göletinin planlama ihalesinin de 28 Şubat’ta erçekleştirileceğini açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’a içme suyu sağlayan Bahçecik kaynağının geliştirilmesi ile birlikte önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacının giderileceğini belirterek, DSİ’nin bu amaçla başlattığı çalışmaların devam ettiğini ayrıca Bahçecik köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzey batısında Ilındır deresi üzerinde gövde yüksekliği 40 metre olacak şekilde Ilındır Göleti inşa edileceğini söyledi. Tunç, Ilındır göletinin planlama raporu hazırlanması için DSİ Bölge Müdürlüğünce 28 Şubat 2017 tarihinde ihale gerçekleştirileceğini açıkladı.

PLANLAMA SÜRECİ BAŞLADI

Yılmaz Tunç, Bartın kent merkezinin her geçen yıl nüfusunun arttığını, üniversite ile birlikte kentin büyüdüğünü bu nedenle artan su ihtiyacının ileriye dönük karşılanması gerektiğini, kent merkezine Bahçecik suyu geliştirilmeden ve ilave kaynak oluşturulmadan keson kuyularla bu ihtiyacın giderilemeyeceğini bu nedenle Bahçecik kaynağını geliştirmek ve bu kaynağa ilave su getirebilecek Ilındır göletinin planlama sürecini başlattıklarını söyledi.