Turnuvaya bu yıl ilk kez katıldılar

Kumluca Esnafspor gönüllerin şampiyonu oldu

Turnuvaya bu yıl ilk kez katıldılar

Haber Merkezi

Basketbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüplerarası Yıldız ve Genç Kızlar Ligine bu yıl ilk kez katılan Kumluca Esnafspor, oynadığı tüm maçları çok az bir sayıyla kaybetmesine rağmen centilmenliği, maçlarda sergilediği arzulu ve istekli oyun anlayışı ile gönüllerin şampiyonu oldu.

Basketbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüplerarası Yıldız ve Genç Kızlar Ligine bu yıl ilk kez katılan Kumluca Esnafspor, oynadığı tüm maçları çok az bir sayıyla kaybetmesine rağmen centilmenliği, maçlarda sergilediği arzulu ve istekli oyun anlayışı ile gönüllerin şampiyonu oldu. Spor camiasının da büyük takdirini kazanan takımın antrenörlüğünü Fermide Tunç yaparken takım oyuncuları  Elif Saygın, Yasemin Ergül, Merve Metin, Beyza Özer, Hayrinisa Yılmaz, Nesrin Arslan, Gaye Ekmekçi, Elif Demir, Dilara Ergül, Ayşe Güney ve  Merve Güneş’ten oluştu.  

TUNÇ: “ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLARLA BURALARA GELDİK”

Kumluca gibi küçük bir beldeden çıkan takıma tüm  Kumluca halkının sahip çıkması gerektiğini belirten Antrenör Fermide Tunç ‘‘Zor şartlar altında eğitimlerine devam eden kızlarımız, çok büyük fedakarlıklarla buralara gelerek maçlarını oynadılar. Kumluca köylerinden gelen sporcularım var. Zaman zaman çalışacak salon, oynayacak top  dahi bulamadık. Yüreklerindeki basketbol sevgisiyle bu zorlukları görmezden gelip Kulüplerarası Basketbol Müsabakalarında yer aldık. Amacımız kupa kazanmak olmadı. Burada kupadan büyük kazanımlarımız oldu. Sporcularımla her zaman gurur duydum. Kupadan daha önemlisi ise kızlarımın yüzündeki gururlu sevinçti. Onların geliştiğini gördüm. Bu bile bana yeter” dedi.

HEDEF BAŞARI

Bundan sonra amatör ruhla büyük başarılar kazanmayı hedeflediklerini ifade eden Tunç, “Ayrıca bana destek olan velilerimizde teşekkür ederim. Bundan sonraki hedefim amatör ruhla büyük başarılar kazanma hedefimiz var. Bunu gerçekleştireceğiz. Buradaki çocuklarımızın yaşı 15-16 civarında. Bu kadromuz ile en az 3 yıl daha birlikte olacağız. Tabi ki bu kadroya yeni ve yetenekli çocuklarımız da dahil olacaktır. Tek amacımız salon sporlarında Kumluca Beldemizi ve Kumluca Esnafspor Kulübünün adını başarı ile Bartın ve Türkiye genelinde duyurmaktır. Bize Bartın da ev sahipliği yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Basketbol il Temsilciliğimize ve basketbol camiasına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

KÜKNER TURNUVAYA KATILAN KULÜPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Basketbol Federasyon il Temsilcisi Aydın Kükner ise “Bu turnuva ya zor koşular altında katılarak renk katan başta Kumluca Esnafspor Başkanımız ve yönetim kurulu olmak üzere tüm kulüplerimizi antrenör ve değerli sporcularımıza teşekkür ederim. Uzak yerden soğuk ve karlı bir ortamda maçların hepsine katılan ve herkese örnek olacak  bu takımımızı asketbol camiası olarak alkışlıyoruz” ifadelerinde bulundu.