Tunç 'Halkımızı sel korkusundan kurtardık'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 21 Mayıs 1998 yılında yaşanan sel felaketinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Tunç 'Halkımızı sel korkusundan kurtardık'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 21 Mayıs 1998 yılında yaşanan sel felaketinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Aradan geçen zamanda  Bartın’ı taşkın korkusundan kurtaracak yatırımları AK Parti’nin yaptığını ifade eden Tunç, “1998 Sel felaketinin yıl dönümü. Gökırmak, Kocanaz ve Arıt Çaylarının birleşmesi ile oluşan Bartın Çayı’nın taşması sonucu Bartın ilimiz unutamayacağımız büyük bir sel felaketi yaşamıştı. Aradan geçen zaman içerisinde Bartın’ı taşkın korkusundan kurtaracak yatırımları yapmak AK Parti’ye nasip oldu” dedi.

“Kozcağız Barajında sona gelindi”

Bartın’a 3 tane baraj yaptıklarını Kozcağız Barajında da sona gelindiğini kaydeden Yılmaz Tunç, “Bartın’a 3 tane baraj yaparak, halkımızı sel korkusundan kurtardık. Kirazlıköprü Barajı ve Kışla Barajlarını tamamladık, Kozcağız Barajı inşaatında sona gelindi son rötuşlar yapılıyor. Bartın’da Bartın İl merkezimiz, İlçe, belde ve köylerimizde 39 adet taşkın koruma tesisi inşa ederek; Bartın şehir merkezi ve 49 meskûn mahal ve 3 bin 888 dekar alanı taşkınlardan koruduk. 16 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Bartın’ımızdaki taşkın riskini azaltan, sel korkusunu gideren büyük yatırımlarda desteğini hiç bir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Bakanlarımıza, DSİ çalışanlarımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah ülkemizi ve memleketimizi bu tür felaketlerden korusun” şeklinde konuştu.