Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, corona virüs önlemleri kapsamında ulaşımda uygulanacak yeni tedbirleri duyurdu. Bakan Koca, 'HES kodu' ile güvenli yolculuk yapılacağını belirtti. 65 yaş üstü vatandaşların ilgili izin kapsamında 'memleketlerine' gidebilecekleri de duyuruldu.  

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, corona virüs önlemleri kapsamında ulaşımda uygulanacak yeni tedbirleri duyurdu. Bakan Koca, ”HES kodu” ile güvenli yolculuk yapılacağını belirtti. 65 yaş üstü vatandaşların ilgili izin kapsamında ”memleketlerine” gidebilecekleri de duyuruldu.
 
TEDBİRLİ OLURSAK BAYRAMDAN SONRA ÖZGÜR OLURUZ.
 
Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Alışveriş ve seyahatte kendinizi güvenlik çemberine alın. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum. Tedbirli olursak bayramdan sonra özgür oluruz.
 
65 YAŞ ÜSTÜ 1 AY SÜREYLE MEMLEKETLERİNE GİDEBİLECEK
 
65 yaş üstü büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üstü büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında, sabit yere gittiğinden eminsek, sağlık açısından sorunları yoksa, ilgili kaymakamlıktan, 1 ay dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.
 
 
SEYAHATLARED HES KODU ALINACAK
 
HES uygulaması ile seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat eve sığar Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Risk varsa onay verilmeyecek. Yolculuklarda bu güvenliğimizi sağlayacak. Her yolculukta farklı bir HES kodu alınacak.
 
 
HES KODU NASIL ALINIR?
 
Kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirildi. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.