Şehidimiz var

Şehidimiz var

BARTIN’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidimiz var

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de askerlik görevini yaparken birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Özkaya hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve yetkililer  Şehit Özkaya’nın Bartın Balat Köyünde yaşayan ailesine acı haberi verirken hem Balat Köyüne hem de Bartın’ın yüreğine şehit ateşi düştü. 

Nurdan Eroğlu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'de askerlik görevini yapan 2001 doğumlu Uzman Çavuş Fatih Özkaya, birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Özkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.  Fatih Özkaya'nın acı haberi ise Salı günü gece saatlerinde Bartın'a bağlı Arıt Balat Köyündeki baba evine ulaştı.  Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve yetkililer şehadet  haberini köyde yaşayan ailesine bildirirken şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Haberi duyan bana kalp krizi geçirdi, babaanne vefat etti

Oğlunun şehadet haberi ile büyük acı yaşayan şehit babası Mehmet Özkaya fenalaşması sonucu gece saatlerinde hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen 62 yaşındaki baba Özkaya Karabük’e sevk edildi. Şehit Özkaya’nın baba ocağında yaşayan 94 yaşındaki babaanne Fatma Özkaya da yaşadığı büyük acı sonucu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Torunun acısına dayanamayan Babaanne Özkaya,  öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Şehit Özkaya’nın ise geçen yıl dünya evine girdiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Kıbrıs’ta şehit olan Fatih Özkaya’nın cenazesinin dün havayolu ile önce Zonguldak havaalanına ardından karayolu ile Bartın’ getirilirken şehit Özkaya, bugün baba ocağı olan Balat Köyünde düzenlenecek törenle öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek.

İlin önde gelen isimlerinden baş sağlığı mesajı

Bartın’ı yasa boğan şehit haberinin ardından ilin önde gelen bir çok ismi de baş sağlığı mesajı yayınladı. Bartın Valiliği mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görevi sırasında yaşanan elim kaza sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen ilimiz Balat Köyü nüfusuna kayıtlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize baş sağlığı dileriz” dedi.

Akın’dan baş sağlığı mesajı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde şehit olan Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” paylaşımında bulundu.

Tunç’tan baş sağlığı mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu şehit olan Bartın Balat Köyümüzden Uzm.Çvş. Fatih Özkaya'ya ve Pençe Kilit operasyonunda teröristler tarafından açılan taciz ateşinde şehit düşen P. Uzm Çvş. Sercan Baş için başsağlığı mesajı yayımladı. Tunç, mesajında şunları söyledi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu ağır yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Bartın Balat Köyümüzden Uzm.Çvş. Fatih Özkaya'ya ve Pençe Kilit operasyonunda teröristler tarafından açılan taciz ateşinde şehit düşen P. Uzm Çvş. Sercan Baş’a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan Kahraman Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bartın Balat Köyümüzden olan Şehidimizin acısı üzerine kıymetli Babaannesi Fatma Özkaya’nında da vefat ettiği haberi  hepimizi derinden üzdü. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun.  Şehidimizin Babası Mehmet Özkaya’ya da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Bankoğlu: “Bartın’ımızın başı sağ olsun”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da mesajında “Kuzey Kıbrıs’ta görevi sırasında şehit olan hemşehrimiz Fatih Özkaya’ya rahmet ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Milletimizin ve Bartın’ımızın başı sağ olsun” ifadelerinde bulundu.

Dursun: “Başımız sağ olsun”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ise mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu ağır yaralandıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan ilimiz Balat Köyü nüfusuna kayıtlı Topçu Uzm.Çvş. Fatih Özkaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Başımız sağ olsun” dedi.