Tunç'tan Mecliste gündem açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda meclise sunulan ek bütçe teklifi, Zonguldak'ın kurtuluş yıldönümü, karne heyecanı ve Muğla'da hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tunç'tan Mecliste gündem açıklaması

“Ek bütçe milletimizin refahı için kullanılacak”

AK Parti Grup Başkanvekili yaptığı açıklamada “2022 ek bütçe teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi ve Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanacak. Ek bütçeyle 880 milyar lira harcama öngörülürken, bu harcamalara karşılık olarak 1 trilyon 80 milyar lira gelir öngörülmektedir. Makro ekonomik göstergelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle gelirlerimizde artış meydana gelmiştir, artan bu gelir ek bütçeyle yine milletimize milletimizin refahı için aktarılacak ve bu nedenle ek bütçeye ihtiyaç duyulmuştur. Hepinizin malumu, bu Mecliste de görüşmelerini gerçekleştirerek halkımıza sağladığımız ek yardımlar, sosyal adaleti sağlayıcı tedbirler, üretimi ve yatırımları destekleyici adımlar ve çalışanların mali haklarını destekleyici, artırıcı iyileştirmeler bu ek bütçe sayesinde milletimiz için kullanılabilecektir, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum

Karne heyecanı yaşayan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi kutlayan Tunç, “ Karne heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum, sevgili yavrularımıza, velilerimize ve çok değerli öğretmenlerimize huzurlu, verimli, güzel bir tatil diliyorum. Hafta sonu üniversite giriş sınavlarına giren öğrencilerimizin de gönüllerince başarılı bir sonuç elde etmelerini diliyorum.” şekline konuştu.

“Zonguldak bu kez doğal gaz kaynakları ile ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam edecek”

Düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan Zonguldak ilimizle ile ilgili meclis genel kurulunda önemli açıklamalarda bulunan Tunç, “Bugün, kara elmas diyarımız Zonguldak'ın 101'inci kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum. Zonguldak'ta Kuzeybatı Anadolu taş kömürü havzasında 150 kilometrelik bir sahil şeridinde 5 ayrı üretim bölgesinde yapılan araştırma ve hesaplamalara göre 2011 yılı sonu itibarıyla toplam 1 milyar 310 milyon ton taş kömürü rezervi bulunmaktadır. Zonguldak, yıllarca taş kömürüyle ülkemiz enerjisine katkı verirken bu kez doğal gaz kaynakları ile ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam edecek. Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Filyos Vadisi Projesi'nin de devam ettiği Zonguldak'ta Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz karaya ulaştığında ülkemizin doğalgazda da dağıtım üssü hâline gelecek ve 2023'ün ilk çeyreğiyle birlikte günlük 10 milyon metreküp gaz üretimi sağlanmış olacak.” ifadelerinde bulundu.

“Muhteşem bir eserde ismi yaşatılıyor”

 “Zonguldak'tan bahsedince, tabii, Zonguldak'ta taş kömürünü ilk keşfeden Uzun Mehmet'i de anmadan geçemeyiz. Uzun Mehmet'in adı Zonguldak'ta yeni yapılan muhteşem bir esere, Uzun Mehmet Camisi'ne verildi ve orada ismi yaşatılıyor; muhteşem bir eser, Zonguldak'a da ayrı bir değer kattı. Şehrin incisi bu güzel eserimizin de Zonguldaklı hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle, Zonguldak'ın ve Sakarya’nın 101'inci kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, bu mücadelede emeği geçen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum.”

 “Pınar Gültekin ile ilgili hukuki süreç devam ediyor”

Muğla'da hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin ile ilgilide açıklamalarda bulunan Tunç, “ Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin acısını paylaşıyorum. Sanıkların Pınar Gültekin'i canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan yargılandığı davada sanıklarla ilgili olarak karar açıklandı; ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, haksız tahrik indirimi uygulanarak ceza yirmi üç yıl olarak karara bağlandı. Bu karara ilişkin itirazlar söz konusu. Yargılama sonrasında verilen kararla ilgili yapılan itirazlara ilişkin hukuki süreç devam ediyor; istinaf süreci var, temyiz süreci var. Yargının -herkesin de bildiği gibi- bu sürece ilişkin kendi iç mekanizmaları işleyecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki bağımsız ve tarafsız yargımız, bu davanın en adil ve doğru şekilde sonuçlanması için kendi mekanizmaları içerisinde gerekli değerlendirmelerini yapacak ve en doğru karara ulaşacaktır. Biz de AK Parti olarak bu süreci, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da yakından takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Kadına şiddete karşı önemli düzenlemeler yaptık”

Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesiyle ilgili olarak gerçekten çok hassasız diyen Tunç; “Bu konuda kararlıyız. Buna ilişkin daha geçen ay bu Mecliste kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak çıkardığımız kanunda da kadına karşı işlenen kasten öldürme suçlarının, kasten yaralamanın, eziyet suçlarının cezalarını artırdık. Kasten öldürme suçunun cezasını müebbetten ağırlaştırılmış müebbede çıkardık ve kadına karşı işlenen suçlarda tutuklama tedbirinin uygulanabilmesiyle ilgili olarak yasal düzenlemeleri burada hep birlikte gerçekleştirdik ve dolayısıyla, bu anlamda kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum.”Dedi.

Tarihi başarı elde eden Milli Takımımızı tebrik ediyorum.

Tunç, “Fransa'yı yenerek Avrupa 3'üncüsü olan Erkek Kılıç Millî Takımımız 99 yıllık Türk eskrim tarihinde bugüne kadarki en iyi büyükler Avrupa derecesini elde etti. Başarılarıyla bizleri gururlandıran sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerinde bulundu.