Muhammed Gimri'den tarihi başarı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammed Gimri, U23 Dünya Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanarak serbest stilde birinciliğe ulaşan ilk Türk sporcu oldu.

Muhammed Gimri'den tarihi başarı

Arnavutluk’un başkenti Tiran'da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonasında mindere çıkan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Muhammed Gimri, tarihi bir başarıya imza attı. Muhammed Gimri, 92 kiloda Avrupa Gençler Şampiyonası finalisti Moldovalı Ion Demian 4-3 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Dünya şampiyonu olan Muhammed, aynı zamanda serbest stilde birinciliğe ulaşan ilk Türk sporcu olmayı da başardı.

Başarılarına bir yenisini daha eklemeyi başaran milli sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun “Üniversite olarak birçok branşta yetiştirdiğimiz sporcularla gurur duyulacak bir performans ortaya koyuyoruz. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden gençlerimiz bizleri gelecek adına da umutlandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda başarılarına bir yenisini daha ekleyen öğrencimiz Muhammed Gimri’yi de gönülden kutluyorum. Ayrıca hiçbiri tesadüf olmayan bu başarılarda emek veren Spor Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Uzun, ‘Türk Sporu’na değer katma hedefiyle önemli çalışmalar yaptıklarının da altını çizerek “Üniversite olarak Türk Sporuna değer katma hedefinde büyük gayret gösteriyoruz. Tüm bileşenlerimizle birlikte her geçen dönem daha iyiye ulaşmak için çalışıyoruz. Bu düşüncelerle bizleri yakından takip ederek yarınlara olan yürüyüşümüzde bizleri motive eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimize olan güvenini ifade ederek bizleri destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.