100. Yıl fidanları toprakla buluştu

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsünde 25'i kiraz, 50'si ardıç ve 225'i diğer yapraklı türler olmak üzere toplam 300 fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinlikte bir fidanı da toprakla buluşturan Vali Arslan 'Hem ilimizde hem de ülkemizin dört bir yanında dikilen bu fidanlar gelecek yıllarda büyüyüp yeşerecek ve ülkemizi daha yeşil ve yaşanabilir bir yer haline getirecek, aynı Cumhuriyetimiz gibi gelecek yüzyıllara kök salacak, ilimize ve yurdumuza nefes olacaktır' dedi. Kampüste Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ve Bartın Üniversitesinin işbirliğiyle ilerleyen süreçte 15 bin fidanlık peyzaj çalışması yapılacak.

100. Yıl fidanları toprakla buluştu

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsünde cumhuriyetin 100'üncü yılı kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu. Etkinliğe Vali Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay  Erkan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ersin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, kamu kurumlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Nadir: “300 fidanı toprakla buluşturacağız”

Etkinlikte 25’i kiraz, 50’si ardıç ve 225’i diğer yapraklı türler olmak üzere toplam 300 fidanın Kutlubey kampüsünde dikileceğini ifade eden Bartın Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, "Kurtuluş savaşını kazanarak cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Yine bu vesile ile Filistin'de hayatını kaybeden masum insanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bugün bu sahada 25 adet kiraz, 50 adet ardıç, 225 adet diğer yapraklı türler olmak üzere toplam 300 fidanı toprakla buluşturacağız. Yine aynı noktada Bartın Üniversitesi ile ortak çalışma ile yaklaşık 15 bin fidan ile peyzaj çalışması yapılacaktır. Bartın Üniversitesi ile ortak hareket ederek, kampüs içerisindeki birçok alanı ağaçlandırma çalışmalarında, fidan ve işgücü anlamında destek vermekteyiz. Yine aynı şekilde resmi kurum, okul, üniversite ve mezarlık tesislerine yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarına fidan ve işgücü anlamında destek vermekteyiz. Resmi kurumlarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile vatandaşlarımıza verilen fidanları da sayarsak yıllık 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz" dedi.

Arslan: “İlimize ve yurdumuza nefes olacak”

Aynı şekilde bir fidanı da kendisi toprakla buluşturan Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, "Bugün, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de gurur ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü anısına oluşturduğumuz hatıra ormanının fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımız sadece geçmişimizin bir parçası değil, aynı zamanda gelecek nesiller için miras bırakmamız gereken bir hazinedir. Hem ilimizde hem de ülkemizin dört bir yanında dikilen bu fidanlar gelecek yıllarda büyüyüp yeşerecek ve ülkemizi daha yeşil ve yaşanabilir bir yer haline getirecek, aynı Cumhuriyetimiz gibi gelecek yüzyıllara kök salacak, ilimize ve yurdumuza nefes olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle bu hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum" şeklinde konuştu.

Etkinlikte daha sonra Eğitim Fakültesi yanında bulunan alana fidan dikimi yapıldı.