Milliler dünya şampiyonu!

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcular, 9. Dünya Kung Fu Şampiyonasında 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak gururlandırdı.

Milliler dünya şampiyonu!

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunları Elif Akyüz ve Zeynep Makbule Akyüz, Çin’de düzenlenen 9. Dünya Kung Fu Şampiyonasında önemli bir başarıya imza attılar. Ay-yıldızlı sporculardan Elif Akyüz, Chaquan ve Jiti kategorilerinde altın madalya alarak Dünya şampiyonu oldu. Zeynep Makbule Akyüz ise Jiti kategorisi altın, Shaolingun kategorisinde gümüş ve Bagua kategorisinde ise bronz madalya almayı başardı. Çin’in Emeishan şehrinde gerçekleştirilen organizasyonda BARÜ’lü sporcuların da katkılarıyla Wushu Milli Takımı, şampiyonayı kürsünün en üst basamağında tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yayımladığı mesajında Çin’de gerçekleştirilen şampiyonada 14’ü altın, 7’si gümüş ve 4’ü bronz olmak üzere 25 madalya kazanan aralarında BARÜ’lü milli sporcuların da olduğu Wushu Milli Takımını tebrik etti.

Elde edilen başarının gurur verici olduğuna değinerek milli sporcuları kutlayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversitemiz mezunu, milli sporcu öğrencilerimizin Dünya Kung Fu Şampiyonasında gösterdiği bu başarı hepimizin göğsünü kabarttı. Kazandıkları madalyalarla Ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıran mezunlarımız Elif Akyüz ve Zeynep Makbule Akyüz’ü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Rektör Uzun, geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam edeceklerinin altını çizerek “Üniversite olarak Türk Sporuna değer katma hedefinde büyük gayret gösteriyoruz. Bu çabaların elde edilen başarılarla taçlanıyor olması yarınlara olan yolculuğumuzda bizleri daha da güçlendiriyor. İnanıyorum ki bu başarılarımızı sürdürülebilir bir şekilde artırarak bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Türk Sporuna sunduğu katkılar ve bizlere olan desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımı sunuyorum. Bizleri yakından takip ederek daha iyiye ulaşma noktasında teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Üniversitemizin ve öğrencilerimizin aldıkları başarılarda büyük emekleri olan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile akademik ve idari insan kaynağımızı da gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.