2024 bütçesi için çalışmalar başladı

İl Genel Meclisi, 4 gündem maddesiyle Eylül görüşmelerine başlarken İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, gündemin ilk toplantısında İl Encümenin bu hafta içinde İl Özel İdaresinin 2024 bütçesi ile çalışma ve yatırım programını hazırlamak için çalışmalara başlayacağını açıkladı. Başkan Dursun '2024 yılı bütçe çalışmalarına kapsamlı şekilde başlandı. 2024 yılı çalışma ve yatırım programı ve buna bağlı bütçenin Eylül ayının ilk haftasında İl Encümeninde görüşmeleri başlayacak' dedi.

2024 bütçesi için çalışmalar başladı

İl Genel Meclisinde Eylül gündemi görüşmeleri başladı. Gündemin ilk toplantısında İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun “5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemler var.  Bu kapsamda Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yılın faaliyet raporu Sayın Valimiz tarafından meclise sunuldu.  Nisan ayında ise meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri gerçekleştirildi.  Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesap mecliste görüşülerek karara bağlandı.  Kasım ayında diğer aylardan farklı olarak meclis toplantıları 20 gün sürüyor. Ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçesi ortaya çıkarılıyor. Ayrıca bu kapsamda İdaremizce 2024 yılı bütçe çalışmalarına kapsamlı şekilde başlandı” dedi.

İl Encümeninde bütçe çalışmaları başlıyor

2024 bütçesi ile çalışma ve yatırım programına Eylül ayının ilk haftasında başlanacağını ifade eden Başkan Dursun “5302 sayılı özel idare yasası gereği 2024  yılı çalışma ve yatırım programı ve buna bağlı bütçenin Eylül ayının ilk haftasında İl Encümeninde görüşmeleri başlayacak.  İl Daimi Encümeninde yürütülecek bir aylık inceleme süreci önemli bir süreç. Bu süreç  meclisimize büyük sorumluluk yüklüyor.  O nedenle üzerlerindeki sorumluluğun bilinci ile hareket ederek geçmişte başarıyla gerçekleştirdiğimiz 9  bütçe dönemini referans alacağız” şeklinde konuştu.

2023 bütçe hedefinde sapma beklenmiyor

Yıl sonunda 2023 bütçesi hedefinde de önemli bir sapma yaşanmayacağını belirten Dursun “2015-2016 yıllarını kapsayan dönemde  bütçe denkliği sağlandı. 2017-2018 -2019-2020,2021 ve 2022 yıllarında bütçe fazlası vererek  bu dönemleri unutulmaz kıldık.  2023 yılı bütçesinin de yılsonu hedeflerinde önemli bir sapma yaşanmayacak. Geçmişte başarıyla hayata geçirmiş olduğumu bütçelerin ışığında 2024 yılı bütçe rakamı da bu kapsamda öngörülecek. Ardından Kasım ayında 20 gün sürecek meclis çalışmasıyla hem performans planı hem de çalışma programı oluşturulacak” ifadelerinde bulundu.

Bütçe Bartın’ın önceliklerini kapsayacak

2024 bütçesiyle Bartın’ın önceliklerini önemseyen ve tüm kesimleri kucaklayan bir çalışma programının hayata geçirileceğini kaydeden Kenan Dursun “7. Dönem meclisinin başarıyla geride bırakmış olduğu 4 bütçe dönemi var.  Bu anlamda önemli tecrübeye sahip olan bir meclis ile 2024 yılı bütçesinin Bartın’ın önceliklerini önemseyen ve tüm kesimleri kucaklayan bir çalışma programı hayata geçirilecek.  4 gündem maddesiyle başlayan Eylül ayı meclisinde alınacak olan tüm kararların Bartın’ımıza tekrar hayırlı olmasını dileyerek, 5 gün sürecek olan meclis çalışmalarına katkı sağlayacak olan tüm üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kenan Dursun’un açıklamalarının ardından gündemin ilk maddesini görüşen İl Genel Meclisi Üyeleri, Büyükkıran Köyü İmar Planı ile ilgili Komisyon Raporu oybirliğiyle kabul etti.