Milli seferberlik ilan edildi

Hedef büyük

Milli seferberlik ilan edildi

Nurdan Eroğlu

Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Adnan Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Arslan, kurum da yaptığı açıklamada daha aktif bir döneme geçtiklerini ifade ederek “Hedefimiz Bartın’da sıfır işsizlik.” dedi. 

Bartın Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürü Adnan Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak Cuma günü Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi ile ilgili bilgiler vererek projesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu. Kurumda gerçekleştirilen açıklamada Bartın’da yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler veren Arslan, “Akıl Teri ile Alın Teri ile Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği projesinde hedefimiz Bartın’da sıfır işsizlik” dedi

“ VATANDAŞLARIMIZLA YAKIN TEMAS KURACAĞIZ”

İstihdamı artırmak amacı ve Milli Seferberlik bilinciyle İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında iş arayan kaydı oluşturmak, işe yönlendirmek, açık işler, işsizlik sigortası, aktif işgücü hizmetleri ile ve istihdam teşvikleri ile ilgili bilgi vermek için ilimizde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda, İş ve Meslek Danışmanlarının yer aldığı stantlar açılacağını kaydeden  Adnan Arslan, şu açıklamalarda bulundu:

“Tarih boyunca birlik beraberlik içerisinde büyük başarılara imza atan milletimiz son olarak ülkemizde milli birlik ve beraberlik değerlerine sahip çıkılarak nelerin başarılabileceğinin en güzel örneğini 15 Temmuz'da göstermiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılmış olan Milli Seferberlik ile de devamını getirmektedir. Bu bilinçle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından ‘Akıl Teri İle Alın Teri İle Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ sloganı ile başlatılan istihdam seferberliği Genel Müdürlüğümüzün emirleri doğrultusunda ilimizde de başlatılmış ve bu süreçte; vatandaşlarımızın ayağına kadar hizmet götürmek, onların dertlerine derman olabilmek ve sıkıntılarının üstesinden birlikte gelmek amacıyla vatandaşlarımızla daha yakın temas kuracağımız daha aktif bir döneme geçmiş bulunmaktayız.

HEM HALK HEM İŞVEREN BİLGİLENDİRİLECEK

Tüm İl Müdürlüklerimizde olduğu gibi, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak biz de daha fazla vatandaşımıza ulaşabilmek ve bugüne kadar Kurumumuza yolu düşmemiş vatandaşlarımıza ve işverenlerimize kurumumuzun sunduğu imkanları tanıtmak, bu imkanlardan daha fazla vatandaşımızın faydalanmasını sağlayarak devletimizin sıcak yüzünü göstermek ve daha fazla vatandaşımıza iş bularak istihdamı artırmak gayesi ve Milli Seferberlik bilinciyle, ilimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda, İş ve Meslek Danışmanlarının yer aldığı stantlar açılarak iş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında iş arayan kaydı oluşturmak, işe yönlendirmek, açık işler, işsizlik sigortası, aktif işgücü hizmetleri ile ve istihdam teşvikleri ile ilgili bilgi vermek gibi hizmetlerini sunması önem arz etmektedir.

MİLLİ SEFERBERLİĞE VURGU YAPILACAK

Bu çalışmaları gerçekleştirirken milli seferberlik vurgusuyla yerel düzeyde tüm paydaşlarımızın bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesi faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Bu süreç içerisinde olan ve önemli rehberliğini ve desteğini gördüğümüz Sayın Valimiz Nusret Dirim’e şükranlarımızı sunarken, ilgili sivil toplum kuruluşu başkan ve üyelerine bu Milli seferberliğe katkıda bulunmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimiz kamuoyunun bu kapsamda da bilgilendirilmesinde önemli katkı sağlayan ilimizin değerli basın mensuplarına da ayrıca teşekkür ediyor. Çalışmalarımızın ilimizde başarı ile sonuçlanmasını temenni ediyorum.”