Ensar Vakfı'ndan tanıtım yemeği

Şube basına vakfı tanıttı

Ensar Vakfı'ndan tanıtım yemeği

Nurdan Eroğlu

Ensar Vakfı Bartın Şubesi, basın mensuplarına vakfı tanıttı. Basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Şube Yönetimi, vakfın çalışmaları, amacı ve vizyonunu anlattı.

Ensar Vakfı Bartın Şubesi, basın mensuplarına vakfı tanıttı. Basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Şube Yönetimi, vakfın çalışmaları, amacı ve vizyonunu anlattı. Küp Motel’de düzenlenen yemeğe Bartın Şubesi Başkanı Erol Uğur başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Köstekçi, Satı İnan, Murat Yıldırım, İhsan Duman ve Murat Çilek katıldı. basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Uğur ve Yönetim Kurulu Üyeleri yemeğe katıldıkları için basın mensuplarına teşekkür etti.

1979 YILINDA KURULDU

Ensar Vakfı, ülke insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kuruldu. Halen Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet vermekte olan vakıf, son yıllarda din ve ahlak eğitimi ile değerler eğitimi konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiş durumda.  Vakıf, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretinde.  Bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmak ilerleyen vakıf, bütün faaliyetlerini bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmekte. Din ve Değerler eğitimi alanında ilmi ve akademik pek çok faaliyet yürüten vakıf, bünyesinde öğrencilere aynı zamanda, nitelikli ve ileri seviyede Arapça dil eğitimi verip temel İslami ilimler ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenlenmekte.

VAKFIN MİSYON VE VİZYONU

Ensar Vakfı; insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıf. Vakfın vizyonu ise din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde, değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak en yetkin vakıf olmak. Öğrencilere yurt imkanı sağlayan vakıf, aynı zamanda lisans, lisansüstü ve yurt dışı bursları da sağlıyor. Öğrencilere yemek hizmeti de veren vakıf, kurban bağışlarını da kabul ediyor.