Kutlubeyyazıcılar bu kez de işadamlarını ağırladı

İşadamlarının kampüs çıkarması

Kutlubeyyazıcılar bu kez de işadamlarını ağırladı

Nurdan Eroğlu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından Kutlubeyyazıcılar Kampüsüne yönelik düzenlenen tanıtım gezileri devam ediyor. Rektör Kaplan, bin 172 dönümlük bir alan üzerine kurulan kampüsü bu kez de Bartın’daki işadamlarına tanıttı. 70’den fazla iş adamının bulunduğu tanıtım gezisinde Kaplan, Kutlubeyyazıcılar Kampüsünün Türk milletinizin gücünü gösterdiğini ve milletin eseri olduğunu söyledi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından Kutlubeyyazıcılar Kampüsüne yönelik düzenlenen tanıtım gezileri devam ediyor. Rektör Kaplan, bin 172 dönümlük bir alan üzerine kurulan kampüsü bu kez de Bartın’daki işadamlarına tanıttı. Kampüsün merkez yemekhanesinde başlayan tanıtım gezisine AK Parti Eski Bartın Milletvekili Asım Kulak AK Parti Eski İl Başkanı Yakup Ulupınar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eski Başkanı İsmail Toksöz de dahil olmak üzere 70’den fazla iş adamı katıldı. Tanıtım gezisinde 5 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği yemekhanenin yanı sıra sırayla Mimar Sinan Dersliği, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, üniversite kütüphanesi ve anfiler gezildi.

KAPLAN: “NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ”

Ramazan Kaplan, gezi start almadan önce işadamlarına açıklamalarda bulundu. Kutlubeyyazıcılar Kampüsünün Türk milletinin eseri olduğunu ifade eden Kaplan, “Bartın şehir merkezinde dolaştığımızda vatandaşlarımız ve esnaflarımız haklı olarak bizlere “Hocam binalar yapılıyor ama biz göremiyoruz. Ne zaman göreceğiz” diyorlardı. Bizim de bu konuda kuvvetli bir arzumuz vardı ama Türkiye’nin gündemi o kadar süratle değişiyor ki maalesef buna bu güne kadar fırsat olmadı. Bugün artık binalarımızda dersler yapılıyor. Yerleşim sağlandı. Kampüs içindeki yollarımız tamamlandı. Bu aslında  milletimizin eseri. Burada buna vesile olan bir ekip var ama netice itibariyle buradaki binalar milletimizin gücünü gösteriyor. Ülkemizin geldiği yeri, konumunu gösteriyor. Bu yatırım aslında sadece Bartın’da değil. Türkiye’nin 81 ilinde mevcut. Bütün bunları düşündüğümüzde gerçekten milletimiz ve devletimizle ne kadar iftihar etsek az” dedi.

“KUTLUBEYYAZICILAR MİLLETİN MEKANIDIR”

Kampüsün milletin mekanı olduğunu vurgulayan Kaplan, “Biz milletimizin bu gayretini, zenginliğini ve gücünü sizlere yakından tanıtmak istedik. Önce basınımız için bir tanıtım gezisi düzenledi. Daha sonra Sayın Valimizin başkanlığında il yönetimini burada ağırladık. Şimdi sıra sizlerde. Ama bundan sonra buraya gelmek isteyen bütün hemşerilerimize burası açıktır. Çünkü burası milletin mekanıdır. Kim görmek isterse her zaman gelip görebilir. Bu geziler sonrasında aldığımız izlenimler güzel” şeklinde konuştu.

YEMEKHANE İLERLEYEN ZAMANDA BARTINLILARIN DA HİZMETİNDE

Kampüs merkez yemekhanesinin ileride Bartınlıların da hizmetinde olacağını dile getiren Kaplan, “Şuanda içinde bulunduğumuz bina üniversitemizin merkezi yemekhanesidir. Burada aşağı yukarı 5 bin kişi aynı anda yemek yiyebilecek kapasitesi var. İleride burası şehrimizin de hizmetinde olabilecek. Konferanslar, düzenlenebilir. Düğün, nişan merasimi yapılabilir. Buna benzer toplantılar da yapılabilir. Burası bunlar için müsait bir alan. Kampüsümüzü milletimizin eseri olarak sizlere tanıtmaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

 

“BÖYLE BİR MİLLETİN EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Yemekhane sonrasında Mimar Sinan Dersliği gezilirken Ramazan Kaplan, açıklamalarına burada da devam etti. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Kaplan, “İşadamlarımızdan ve esnafımızdan bugüne kadar kampüsü gezip görme noktasında pek çok talep gelmişti. Bugüne nasip oldu. Kendilerini davet ettik. Bizi kırmadılar geldiler. İnşallah milletimizin beğenisine uygun düşen bir alan yapmışızdır. Hakikatten üniversite öğrencilerimiz için standardı yüksek binalardır. Öğrencilerin üniversitede oldukları bilincini onlara kuvvetle veren binalardır. Aslında bu milletimizin gücüdür. Milletimizin geldiği noktayı gösteriyor. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

KULAK: “BARTIN’IN GELECEĞİ AÇISINDAN GÜZEL BİR YATIRIM”

AK Parti Eski Bartın Milletvekili Asım Kulak da işadamları olarak yapacakları yatırımlarla Bartın’ın gelişmesine katkıda bulunacaklarını söyledi. Kulak, “Bartın halkı adına ve kendi adıma Kurucu Rektörümüz Ramazan Kaplan’a çok teşekkür ediyorum. Yeni kampüsümüzü bizlere açtı. Daha kampüsün tamamını görmedik ama şuana kadar gördüğümüz yerler bizleri çok etkiledi. Bartın hizmeti hak eden bir kent. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç içerisinde Bartın’a daha fazla yatırım yapılacaktır. Tabi bu yatırımları  işadamları olarak bizler de yapacağız ve Bartın’ın gelişmesine daha fazla katkıda bulunacağız. Bartın’ın kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemiz son yıllarda gerçekten kaliteli bir eğitim düzeyine ulaştı. Bunu Bartın’ımıza gelen öğrenci sayısından da anlayabiliyoruz. Bu yıl 15 bin 500 civarında öğrencimiz var. İlk başlarda hedefimiz 20 bindi.  Biz bu 20 bin hedefine sanırım çok kısa zamanda ulaşacağız ve hatta hedefimizi büyüteceğiz. Bartın’ın geleceği açısında güzel bir yatırım. Bu kalıcı bir eserdir. İlerleyen dönemlerde buradan mezun olacak gençlerimiz mesleklerinde önemli yerlere gelip Bartın’ı hayırlı anlamda yad edeceklerdir. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

ULUPINAR: “ÜNİVERSİTE BARTIN İÇİN BÜYÜK BİR YATIRIM”

Kampüsle ile ilgili izlenimlerini anlatan AK Parti Eski İl Başkanı Yakup Ulupınar ise “1991’de il olan Bartın il olduğu zamandan bu yana büyük gelişmeler gösterdi. Tabi Bartın Üniversitesi de kurulduğu andan itibaren Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine büyük katkı sağladı. Bartın Üniversitesi ilimiz için büyük bir yatırım ve çok uzun bir süre de bu yönüyle ilimize hizmet edecektir. Sayın Rektörümüzün buradaki emeği çok fazla. Kendisine bunun için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

USTAOĞLU: “ÖZEL OKUL HAVASINDA BİR EĞİTİM KOMPLEKSİ”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüp Ustaoğlu da “Bu zamana kadar kampüsü hep dışarıdan görmüştük ama şuana kadar gördüğümüz kadarıyla burada özel okul havasında bir eğitim kompleksi kurulmuş durumda. Eminim üniversitemiz öğrenci sayısını 15 bin 25 binlere kadar çıkarıp verdiği kaliteli eğitimle ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına girecektir. Sayın Rektörümüze üniversitemizin kuruluşundan bu yana verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

TOKSÖZ: “ÜNİVERSİTEMİZ BARTIN’IMIZIN KURTULUŞUDUR”

TSO Eski Başkanı İsmail Toksöz görüşlerini “1991 yılında Bartın il oldu ve il olduktan sonra Bartın’ın gelişmesine sanayi mi yoksa turizm mi katkıda bulunacak şeklinde çeşitli toplantılar yapıldı. Bu toplantılar sonucunda Bartın’ın gelişmesine en büyük katkıyı kurulacak bir üniversitenin vereceği görüşüne varıldı. En sonunda 2008 yılında Bartın üniversitesine kavuşmuş oldu. Bu önemli bir karardı. Biz her zaman şehrimizin kurtuluşunun üniversite olduğunu ifade ettik. Bartın’ımızı yine kurtaracak olan ilim, bilim ve üretimdir. Muasır medeniyetler seviyesine de ancak bu şekilde ulaşılabilir.  Üniversiteler bacasız sanayidir. Üniversitemizin de şehre ekonomik girdisi asla yadsınamaz. Bu girdi öğrenci sayısının artmasıyla daha fazla olacaktır. Sayın Rektörümüze üniversitemizin kuruluşundan bu yana verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemiz Bartın’ımıza tekrar hayırlı uğurlu olsun” şeklindeki ifadelerle belirtti.

AKMAZ: “BARTIN BACASIZ FABRİKA KAZANDI”

İşadamı Hüseyin Akmaz da “2008 yılından bu üniversitemiz için yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere valilerimize ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın’a bacasız bir fabrika kazandırlar” dedi.

KAMPÜSTE HANGİ BİNALAR BULUNUYOR?

Kutlubeyyazıcılar kampüsünde şuanda Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Mimar Sinan Dersliği, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mühendislik Fakültesi İdari Binası bulunuyor. batı Karadeniz Bölgesinin en büyük tesisi olacak olan BESYO spor kompleksi ile yine bölgenin en büyük camisi olacak üniversite camisinin inşaatı ise halen daha devam ediyor.

MİMAR SİNAN DERSLİĞİNDE 8 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Kampüste bulunan Mimar Sinan Dersliğinde 8 adet 60 kişilik derslik, 6 adet 120 kişilik amfi, 4 adet teknik resim salonu, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet çalışma salonu, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 250 metrekare kafeterya, 2 adet 220 metrekare rekreasyon alanı ve 2 adet 10 kişilik asansör bulunuyor.

MEHMET AKİF ERSOY DERSLİĞİNDE 17 ADET 60 KİŞİLİK DERSLİK VAR

Mehmet Akif Ersoy Dersliğinde ise 17 adet 60 kişilik derslik, 7 adet 80 kişilik derslik, 4 adet 100 kişilik amfi, 2 adet 120 kişilik amfi, 3 adet lisan laboratuvarı, 2 adet sergi alanı, 1 adet öğretim görevlisi dinlenme odası, 1 adet 510 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 160 metrekare rekreasyon alanı, 2 adet 10 kişilik asansör ve bin 731 metrekare kapalı otopark bulunuyor.