Selde yıkılan 7 köprünün de ihalesi tamam

Tunç: 'Köprülerin inşaatına başlanacak'

Selde yıkılan 7 köprünün de ihalesi tamam

(Haber Merkezi)

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 13 Ağustos’ta Kurucaşile İlçesi ile Amasra İlçesinin bazı köylerinde meydana gelen sel afetinde yıkılan 5 köprünün yapım ihalesinin Devlet Su İşleri (DSİ) 23.Bölge Müdürlüğünce, 2 köprünün de İl Özel İdaresince gerçekleştirildiğini söyledi. Tunç, ihalesi tamamlanan 7 köprünün inşaatlarına başlanacağını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  13 Ağustos’taki sel afetinde zarar gören Kurucaşile Çayaltı, Aydoğmuş ve Alapınar köyü köprüleri ile Amasra ilçesi Çakrazova ve Göçkündemirci köprülerinin yapım ihalesinin DSİ 23.Bölge Müdürlüğünce, Çayaltı ve Şenyurt köy içi köprülerinin de Bartın İl Özel İdaresince 3 yapıldığını söyledi. köprülerin inşaatlarına kısa sürede başlanacağını ifade eden Tunç, süratle de tamamlanacağını kaydetti.  13 Ağustos’ta meydana gelen selin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte bölgede helikopterle inceleme yaptıklarını belirten Tunç, bu incelemeler sonrasında Eroğlu’dan sel hasarlarının oluştuğu derelerin taşkın koruma işlerinin yapımı ile yıkılan köprülerin yerine yenilerinin yapılması hususunda talepte bulunduklarını ve Eroğlu’nun da bu talebi olumlu karşıladığını dile getirdi.

KARAMAN KÖPRÜSÜNÜN YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR

Bunun üzerine DSİ’nin 10 milyon TL keşif bedeli ile Çayaltı, Aydoğmuş, Çakrazova, Alapınar ve Göçgündemirci köylerinde yıkılan 5 köprünün yapımının ek yatırım programına alındığını vurgulayan Yılmaz Tunç,  proje çalışmaları tamamlanan köprülerin yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini önümüzdeki günlerde inşaatlarına başlanacağını söyledi. Yıkılan diğer 2 köprünün de Amasra ilçesi Şenyurt köyü ile Kurucaşile ilçesi Çayaltı köy içi köprüsü olduğunu dile getiren Tunç, bu köprülerin ihalesinin de İl Özel İdaresi’ne AFAD’tan aktarılan ödeneklerle yapıldığını söyledi. Tunç,  bu köprülerin de inşaatlarına başlanacağını belirtti.  Yılmaz Tunç,  Bartın-Kurucaşile karayolu üzerindeki selde yıkılan Karaman Köprüsünün ise Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapımına devam edildiğini sözlerine ekledi.