Kötü gidişat Yurtaçan'ı çileden çıkardı

Bir zamanlar rakiplerinin korkulu rüyasıyken sezon başından bu yana hem iç hem dış sahada alınan yenilgilerle şamar oğlanına dönen Bartınspor'a gelen vuruyor giden vuruyor. Evinde oymasına rağmen 10 kişi kalan Çarşamba'ya bile gol atmayı beceremeyen kırmızı-siyahlıların aldığı 2-0'lık yenilgi bardağı taşırdı. Her hafta hayal kırıklığı yaşayan taraftar, takımını büyük bir öfkeyle yuhlayıp rakibi alkışlarken kötü gidişat karşısında sessiz kalamayan bir isim de Bartınspor Eski Başkanı Serkan Yurtaçan oldu. 'Körle yatan şaşı kalkar' diyerek yılların prestijli kulübü Bartınspor'un getirildiği bu içler acısı hale ateş püskürdü. İsim vermese de bu kötü gidişatın sorumlularından biri olarak Sportif Direktör Oktay Özçelik'i göstererek görevi bırakması gerektiğini ifade eden Yurtaçan, kimse dillendirmese de lig sonu Bartınspor'u bekleyen büyük tehlikeye de dikkat çekti.

Kötü gidişat Yurtaçan'ı çileden çıkardı

Temmuz ayındaki kongrede kayyuma kalmasın diye kahraman edasıyla oluşturulan yeni yönetimle “Alt yapı oluşturacağız”, “Bartınlı oyuncularımızı takıma kazandıracağız”, “Bartın’ın parasını boşa harcamayacağız,” “Denk bütçe yağacağız” gibi söylemlerle yola çıkan Bartınspor’da hayaller ligin 9. Haftasına gelmeden balon gibi söndü. Kenan Dursun başkanlığında oluşturulan “Kurtarıcı” yönetimin “Arkasındayız”, “Güveniyoruz” diyerek küme düşen Erenlerspor'un hocası Kamil Tantaoglu’na gözü kapalı emanet ettiği ilin takımı kötü gidişatın sinyalini daha ilk maçında verdi. Kenan Dursun’un övgüyle bahsettiği, büyük umutlar taşıdığı Tantaoğlu da durumun vahametini erken kavrayınca gemiyi ligin ikinci haftasından sonra terk etti.

Kötü gidişat taraftarı alevlendirdi

Götü gidişatın faturası Teknik Adama kesilince, kendinden önceki yönetimi açık açık dilendirmese de kulislerde kapı arkalarında acımasızca eleştirenlerin sesi soluğu da biranda kesiliverdi.  “İlk haftalarda olur böyle şeyler” diyen Bartınspor taraftarı ise takımlarının hatırına birkaç hafta yumuşak salvolarla eleştirilerini geçiştirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi maçında 35 metreden kalecinin beklemediği  tıngır mıngır giden top, gol olunca, bir de üstüne deplasmandan 3 puanla ayrılınca umutlar yeşermese de bir parmak bal ağızlara tatlı geldi. Sonrasında takım bundan başka galibiyet yüzü görmeyince bu sefer taraftar sosyal medyada alevlendi. Eleştirilerin dozu arttıkça arttı. “Tarihin en kötü takımı”ndan, “Yönetim istifa etsin”, “Kongre yapılsın”, “Eski yönetim yeniden göreve gelsin”lere kadar söylendikçe söylendi.

Neyse ki iki takım gruptan çekildi

Lig başında “Bizim hedefimiz bu sene şampiyonluk değil. Ligi orta sahalarda tamamlayıp, alt yapısı güçlü bir Bartınspor” oluşturacağız” diyen yönetimden bu sefer grubun son sırasına çakılan kazığın açıklaması bir türlü gelmedi. Dut yemiş bülbül misali ölüm sessizliği sürerken AK Parti’den Bartın Belediye Başkan Adayı Adayı olan Kenan Dursun, Bartınspor başkanlığından istifa etti. Herkes “Şimdi ne olacak?” diye sorarken Murat Yıldırım’a başkanlık tevdi edildi. Ama Bartınspor’un son sıradaki yeri hiç değişmedi. Neyse ki gruptan iki takım çekilince küme düşme riski de şansa geçiştirildi.

Çarşamba yenilgisi bardağı taşırdı

Son sırada küme düşmemeyi garantileyen Bartınspor, yenilen pehlivan güreşe doymamız misali evinde bu kez Çarşambaspor’la karşılaştı. İşin aslı pek de kimse takımın kazanacağına ihtimal vermedi. Tribünlerdeki bir avuç Bartınspor taraftarı da bunun göstergesiydi. Kırmızı-siyahlılar, taraftarı ve Bartın halkını pek de yanıltmadı. 10 kişi kalan Çarşamba’ya kendi evinde 2-0 yenilmeyi büyük bir ustalıkla becerdi. Maç sonunda Bartınsporlu futbolcuların neden yerlere yattığı anlaşılamasa da taraftar öfkesini bu kez içinde tutamadı. Çarşamba yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. Taraftar, hiç acımadan kendi takımını yuhladı. Çarşambalı oyunları da tribüne çağırarak alkışlandı.

Yurtaçan içler acısı hale ateş püskürdü

Bu utanç tablosu karşısında sessizliğini koruyamayan bir isim de Bartınspor Eski Başkanı Serkan Yurtaçan oldu. Hem içerde hem de dışarıda rakiplerinin korkulu rüyası olan yılların prestijli takımı Bartınspor’un içler acısı haline ateş püsküren Yurtaçan’ın ilk sözü “Körle yatan şaşı kalkar” oldu.

En büyük tehlike baraj maçı

İsim vermese de bu kötü gidişatın sorumlularından biri olarak Sportif Direktör Oktay Özçelik’i göstererek görevi bırakması gerektiğini ifade eden Yurtaçan, kimse dillendirmese de lig sonu Bartınspor’u bekleyen büyük tehlikeye de dikkat çekti. En büyük tehlikenin Mayısta yapılacak baraj maçı olduğunu kaydeden Yurtaçan, bu takımla baraj maçının kaybedilme ihtimalini de gözler önüne serdi.

İşte Serkan Yurtaçan’ın tarihi açıklaması! 

“Yazık ki; daha ilk yarının ortası gelmiş amaçtan uzaklaşılmış, önceki yıllarda bilhassa son iki yılda taraftarın severek, heyecanla, takımına güvenin verdiği rahatlıkla içi ferah olarak geldiği maçlar, iddialı gittiği deplasman maçları yerini heyecansızlığa ve kötü bir alışkanlığa bıraktı 'Gitsek ne olacak yine kaybedeceğiz'

Rakiplerin maç haftasında strese girdiği zor deplasman veya zor iç saha maçı dediği Bartınspor maçları; rakip takımların bay geçer gibi maç oynamadan kendilerine  artı 3 yazdığı bir hal aldı maalesef. İşte en büyük tehlike budur.

İstişare; severim kendimden yaşça çok küçüklerle dahi istişare ederim hele ki bir konu hakkında bilgi sahibi değilsem.  Dedik ki ‘İstişare edelim’,  dediler ki :’Hayır, geçen seneki hataları yapmayacağız.’

Popülizm: İnsanların hoşlarına giden şeyler söylersiniz ve puan toplarsınız insanların gözünde ama gerçeklikten realiteden uzaktır bu söylemler bir yerde patlar, destekçileriniz vardır etrafınızda influencerlar, gaz vericiler....

Sizden önceki dönemlere çamur atarsınız, gözünüzü hırs bürümüştür, ancak binleri, on binleri temsil ediyorsunuz onların hayallerini gerçekleştirmek için ordasınız büründüğünüz hırs sizi gerçeklikten uzaklaştırır, şahsi menfaatler, hırslar bir topluluğun faydasının önüne geçmemeli.

Ben konuştuğum zaman söylemlerim her yere çekiliyor, çok üzücü bir durum maalesef şu anki ortam, daha da sözü uzatmak istemiyorum, geçen hafta bir sayfada 2 yıl önce yaptığım bir konuşmadan alıntı yayınlanmış. Ben bile unuttum açıkçası izleyince tuhaf ta oldum duygusal olarak o günler ve geçen yıl aklıma geldi.

Demişiz ki işin özeti; bu güzel topluluk ortaya çıkmış sahip çıkın sonuca ulaşalım, bir daha uğraşmayalım, bir daha bu noktaya getirmek zor olur, pişman oluruz, üzülürüz...üzüldük

Benzer senaryo geçen yıl...

Eminim ki daha önce başkanlık yapmış olan büyüklerim de aynı şeyleri söylediler veya söylemişlerdir, Ercan Aydın, Mehmet Somaklı, Mehmet Bulut, Fahrettin Fırıncıoğlu ve diğer değerli başkanlar gibi..

Aklın yolu bir çünkü...

Son olarak ben olsam şu ana kadar aldığım 4 aylık maaşı iade eder en büyük sorumlulardan biri olarak özeleştirimi yapar bırakırdım, o kim olduğunu bilir.

Bekleyen en büyük tehlikede Mayısta Alt ligden gelecek olan takımla yapılacak olan baraj maçı, Allah vere de aklımıza gelen başımıza gelmesin, en azından bu kadar da olmaz dedirtmeyin.”