Bankoğlu, 'Geleceğe İlham Veren'ler arasında

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, yıllar sonra mezun olduğu üniversitece Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen 'Geleceğe İlham Veren Mezunlar' töreninde Sosyal Etki ödülün sahibi oldu.

Bankoğlu, 'Geleceğe İlham Veren'ler arasında

1989 yılında Bartın’da doğan ve İstanbul Barosuna bağlı avukatlık yaparken 2018’deki genel seçimlerde CHP’den Bartın Milletvekili olan Aysu Bankoğlu, yıllar sonra mezun olduğu Koç Üniversitesince Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Geleceğe İlham Veren Mezunlar” töreninde Sosyal Etki ödülüne layık görüldü. Gençlere ilham kaynağı olarak görülen böyle bir ödülün sahibi olmaktan dolayı duyduğu mutluluk ve heyecanın yüzünden okunduğu Milletvekili Bankoğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle mezunu olduğum Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen “Geleceğe İlham Veren Mezunlar” töreninde Sosyal Etki ödülüne layık görüldüm. Genç arkadaşlarımın geleceğine ilham kaynağı olabilirsem ne mutlu bana. Ufkumu açan hocalarıma ve Koç Üniversitesi’ne beni bu ödüle layık gördükleri için bir kez daha teşekkür ediyor; en büyük ilham kaynağımız Ata’mızın izinde “gelecek gençlerin” diyorum!” sözleriyle üniversitesine teşekkür etti.

 Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren ve  İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde, Amerika’da Cornell Üniversitesi’nde çeşitli eğitim programlarına katılan Aysu Bankoğlu, aynı zamanda  Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku bölümünde “Yasama Meclislerinde Komisyonlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Yasama Sürecindeki Rolü” konulu tezi ile yüksek lisansını da gerçekleştirmiş bir siyasetçi. Bankoğlu halen Koç Üniversitesi Mezunlar Derneğin de bir üyesi.