Korona yasaklarına uymayanlara toplam 24 bin 794 TL ceza

Bartın'da değişik yerlerde ve zamanlarda jandarma ekiplerince yapılan uygulamalarda koronavirüs salgınına karşı alınan sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafeyi koruma gibi önlemlere uymadıklarını tespit edilen kişilere toplam 24 bin 794 TL cezai işlem uygulandı.

Korona yasaklarına uymayanlara toplam 24 bin 794 TL ceza

Bartın’da değişik yerlerde ve zamanlarda jandarma ekiplerince yapılan uygulamalarda koronavirüs salgınına karşı alınan sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafeyi koruma gibi önlemlere uymadıklarını tespit edilen kişilere toplam 24 bin 794 TL cezai işlem uygulandı. Alınan bilgilere göre; Yeşilkaya köyünde meydana gelen olayda sokağa çıkma yasağına uymadıkları tespit edilen O.A., Z.E., S.A. ve F.K.’ya kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 12 bin 600 TL cezai işlem uygulandı.

Park kavgasına 6 bin 300 TL ceza

Geriş Köyünde meydana gelen olayda ise T.Ö. isimli komşusunu kendisine ait arazisine minibüsünü park etmemesi konusunda uyardığını iddia eden E.G ile T.Ö arasında kavga çıktı. Kavgada birbirlerini darp eden E.G ile T.Ö’ye sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 6 bin 300 TL cezai işlem uygulandı.

Sokağa çıkma yasağına uymayan 20 yaş altına ceza

Kumluca Beldesindeki Hisar Köyü’nde de 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına uymadığı tespit edilen Y.Z.Ö. ve T.A’ya kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 6 bin 300 TL cezai işlem uygulandı. Abdipaşa Beldesindeki Yeşilpazar Mahallesinde de 65 yaş ve üzeri sokağa çıkma yasağına uymadığı tespit edilen A.Y’ye de 3 bin 150 TL cezai işlem uygulandı.

Sahilde toplu halde oturmaya ceza

Amasra İlçesine bağlı Çakrazboz Köyünde bulunan Bozköy sahilinde toplu olarak oturdukları tespit edilen E.B., M.Y., N.T., H.C.A., A.D., Ö.G. ve M.S.Y’ye kişi başı 392TL’den olmak üzere toplam 2 bin 744 TL idari para cezası uygulandı.