Emekli polislerden meslektaşlarına tam destek

Polis Haftası dolayısıyla açıklama Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Mustafa Erkan Algül, en çok intihar eden ve cinnet geçiren meslek grupları arasında ilk sırada yer alan polislik mesleğinde çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve ekonomik sıkıntıların giderilmesini istedi.

Emekli polislerden meslektaşlarına tam destek

Polis Haftası dolayısıyla açıklama Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi Başkanı Mustafa Erkan Algül, en çok intihar eden ve cinnet geçiren meslek grupları arasında ilk sırada yer alan polislik mesleğinde çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve ekonomik sıkıntıların giderilmesini istedi. Yaşam kalitesinin yükselmesi için  çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiğini kaydeden Algül, şöyle konuştu:

 “Çin’in Wuhan şehrinde ilk kez ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip corona virüs (covid-19) ile, ülkemizde de gece gündüz demeden mücadelede eden tüm sağlık çalışanlarımıza saygılarımızı sunar, destekçileri olduğumuzu bildirmek isteriz. Aynı şekilde, bu süreçte sağlık çalışanlarımızın en büyük yardımcısı olan, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlaması,  suç işlenmesinin önlemesi ve suçluları adalete teslim edilmesi gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi adına kesintisiz olarak çalışan ve kuruluşunun 175. Yıl dönümünü de bu hüzünlü ortamda karşılayan teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlarız.

“3600 ek gösterge verilmeli”     

Ülkemizin bekası için canını vermekten kaçınmayan, şehitleri, gazileri olan bu onurlu mesleğin çalışanıyla emeklisiyle her zaman birlikte ve beraber olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Bu kapsamda; Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği gibi güçlü bir STK’nın çatısı altında buluşan bizler, teşkilatımızın ve emeklilerimizin güçlü sesi olma gayreti içerisindeyiz. Çalışma şartları ve ekonomik sıkıntılara bağlı olarak yaşadığı stresten dolayı çalışırken ve emeklilikte en çok intihar eden ve cinnet geçiren meslek grupları arasında ilk sırada yer alan polislik mesleğinin, çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi yaşam kalitesini yükseltecek, 3600 ek göstergenin verilmesi gibi refah seviyesini etkileyecek tedbirlerin uygulanmasıyla birlikte, gerekli psikolojik desteğin de sağlanmasıyla intihar ve cinnet vakalarında büyük bir azalmanın olabileceği değerlendirilmektedir.

“Her türlü görevi tereddütsüz yerine getireceğiz”

Bunun yanında, içinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda her daim devletimizin yanında olduğumuzu ve üzerimize düşen her türlü görevi tereddütsüz yerine getireceğimizi de bildiririz.  Ayrıca, ülke genelinde en güvenli iller sıralamasında en üstte ilimizin yer almasını sağlayan ve bunun için gece gündüz çalışan, başta Sayın Valimiz Sinan Güner ve Sayın İl Emniyet Müdürümüz Çetin Bozkuş’un nezdinde tüm Bartın Emniyet Müdürlüğü çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarız.  Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar dilerken, teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlarız.”