Halk otobüslerinde zamlı tarife başladı

Halk Otobüslerinde sivil yolcu taşıma fiyatı 2 TL, emekli, öğrenci yolcu taşıma fiyatı da 1.50 TL oldu.

Halk otobüslerinde zamlı tarife başladı

Bartın Belediye Meclisi, aralık ayında Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri fiyatlarına zam yapmıştı. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda Özel Halk Otobüsleri fiyatlarına 25 kuruş zam yaptı. Zam sonucunda sivil yolcu taşıma fiyatı 2 TL, emekli, öğrenci yolcu taşıma fiyatı da 1.50 TL olmuştu.  Zam kararı oy çokluğuyla alınırken Meclisteki AK Parti ve CHP grubu zam talebine red oyu kullanmıştı. Halk Otobüsleri, zamlı tarifeye 1 Ocak’tan itibaren geçti. Bartınlılar artık Özel Halk Otobüslerine bu fiyatlar üzerinden binecek.

2017’nin gelmesiyle birlikte su tarifelerine yapılan zam da geçerli olmaya başladı. Aralık ayı gündeminde Bartın Belediye Meclisi su tarifelerine de zam yapmıştı.  2017 Belediye gelirleri tarifelerini belirleyen Meclis, suya yüzde 20 zam yapmıştı. Yapılan bu zamlarla evlerde 30 tona kadar olan su ücretleri ton başına 2.10 TL’den 2.50 TL’ye çıktı. 30 tondan fazla su kullanan vatandaşlar içinse su ücretleri ton başına 3.70 TL’den 4 TL’ye yükseldi. Ton başına 4.35 TL ödeyen ticarethaneler ise yapılan bu zamla artık 5.20 TL ödeyecek. Resmi dairelerde ise suya ton başına artık 4.50 TL, okul ve hastanelerde 2 TL, inşaat abonelerinde 8 TL, tuvaletlerde 2.35 TL ödenecek.

İNKUMU DA ZAMLARDAN NASİBİNİ ALDI

Suya yapılan zamdan İnkumu’nda kalan vatandaşlar da etkilendi. İnkumu’nda su ücretlerine de aynı şekilde yüzde 20 zam yapıldı. Bu zamlarla İnkumu’nda evlerde 30 tona kadar olan su ücretleri ton başına 4.75’den 5.70 TL’ye çıktı. Tondan fazla su kullanan vatandaşlar içinse su ücretleri ton başına 5.80’den 7 TL’ye çıktı. Ticarethaneler ise su ücretleri ton başına 7.80 TL, resmi dairelerde 5 TL, inşaat abonelerinde 11.50 TL, tuvaletlerde 4.50 TL oldu. 

BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ KİRALAMA ÜCRETİNE DE ZAM

Bartın Belediyesi’ne ait olan ve vatandaşların yazın düğün, nişan, nikah gibi merasimleri için sık tercih ettiği Belediye Sosyal Tesisleri kiralama ücretleri de zamlandı. Sosyal Tesislerin 5 saatlik kullanım ücreti hafta içi bin 200 TL’den bin 500 TL’ye hafta sonu ise bin 500 TL’den bin 800 TL’ye yükseldi. Salonun 1 saatlik kiralama ücreti ise hafta içi ve hafta sonu 350 TL’den 400 TL’ye yükseldi.

MUAYENE ÜCRETLERİ 6 TL OLDU

Öte yandan emeklilerin maaşından kesilen, çalışanların eczanelerde ödedikleri muayene katılım paylarına zam geldi. Hastaların daha önce 5 lira verdikleri Devlet Hastanelerine ait muayene ücreti yüzde 20 arttırılarak 6 liraya yükseldi. Eğitim Araştırma Hastaneleri için verdikleri 5 lira, yüzde 40 artışla 7 liraya, Üniversite Hastanelerindeki muayene katılım payı ise yüzde 60 artışla 5 liradan 8 liraya yükseltildi.