Hakkı Arslan son yolculuğuna uğurlandı

Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

Hakkı Arslan son yolculuğuna uğurlandı

28 Aralık'ta geçirdiği beyin kanaması sonucu Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri ve Amasra GMİS Eski Şube Başkanı Hakkı Arslan, Bartın'ın Arıt köyünde toprağa verildi. Arslan'ın cenazesi, Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morgundan alınarak, Arıt köyündeki evine getirildi. Evinin önünde Kur'an Kerim okunmasının ardından, Arslan'ın cenazesi Arıt Merkez Camisi'ne alındı. Burada düzenlenen cenaze törenine GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Amele Birliği Başkanı Osman Balamir, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri ,Satılmış Uludağ,, TMMOB Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, TezKoop-İş Şube Başkanı Sedat Ölmez, KESK ESEME'den Nevzat Kaynar, GMİS'e bağlı Şubelerin Başkan ve Yöneticileri, KESK eski Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, TTK Amasra Müessese Müdürü Ejder Erbay, Amele Birliği Başkanı Osman Balamir, madenciler ve vatandaşlar katıldı.  Tabutu başında bekleyen oğulları, Ayhan ve Muhammet Arslan burada taziyeleri kabul etti. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arslan'ın cenazesi Arıt köyü aile mezarlığına defnedildi. Hergün Gazetesi olarak Hakkı Arslan’a Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

BEYİN ANEVRİZMASI GEÇİRMİŞTİ

Hakkı Arslan, vücudunda uyuşma ve his kaybı yaşadığını yanındakilere bildirmesi üzerine hemen ambulans ile Bartın Devlet Hastanesine kaldırılmış. Ambulansta ki ilk tedavisinin ardından Bartın Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.  İl bulgulara göre beyin anevrizması geçirdiği tahmin edilen Hakkı Arslan’ın Daha ileri tetkikler için tomografisi çekilip  tedavisi tomografi sonuçlarına göre devam edecekti. Arslan tedaviye cevap vermeyince yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.  Arslan’ın beyin ölümü gerçekleşirken hastane yetkilileri bir süre sonra madencileri ve sevenlerini derinden sarsacak acı haberi vermişti.

HAKKI ARSLAN KİMDİR?

1965 Bartın doğumludur. İlk ve orta okul eğitimini Bartın Arıt'ta yaptı. 1987 yılında TTK Gelik İşletmesi'nde üretim işçisi olarak işbaşı yaptı. 1989 yılında TTK Amasra Müessesesi'ne nakil oldu. 1992-1995 tarihleri arasında işyeri temsilciliği yapan Arslan, 1999 yılında yapılan Genel Kurul'da Amasra Şube Sekreterliği'ne seçildi. 2003 yılında yapılan Genel Kurul'da Amasra Şube Başkanlığı'na seçilen Arslan, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan Genel Kurullarda da aynı göreve yeniden seçildi. 4-5 Nisan 2015 tarihlerinde yapılan 10. Olağan Genel Kurul'da Genel Sekreterliğe seçilen Arslan, evli ve 3 çocuk babasıdır.