Güner'den Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Güner'den Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Bu onurlu mücadele, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür.  Bu zafer, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp meydanında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

“Bu kutsal emanet hepimizin sorumluluğu”

“Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle topyekûn canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı bir asır önceki kararlılık ve azimle  muhafaza etmek hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle;  Çanakkale Zaferi’nin 105’nci yıl dönümünde bu büyük zaferi milletimize armağan eden,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”