GİAD'tan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GİAD'tan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. GİAD mesajında  şunları söyledi:

“Bugün, Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinin 105. yılını kutluyoruz. Bu zafer; tarihi boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişinin başlangıcı aynı zamanda azim ve kahramanlığının tarihte yerini almış şerefli bir anısıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır.

“Şehitlerimizin kutsal emanetini muhafaza edeceğiz”

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutmalı, daima yüceltmeliyiz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 105. yıl dönümünü kutluyoruz, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.