Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Avrupa'nın başkenti Brüksel'deki CEV 2023 EuroVolley finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenmeyi başaran Kadın Voleybol Milli Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Sultanlar, takım sporlarında milli takımlar seviyesinde ülkemize ilk Avrupa Şampiyonluğu'nu getirdi. Haziran-Temmuz aylarında Milletler Ligi'nde İtalya, ABD ve Çin'i mağlup ederek şampiyon olan milli takımımız, peşi sıra Avrupa Şampiyonluğu'na kazanarak Rusya'nın ardından bu başarıyı yakalayan ikinci ülke oldu. Bartınlılar da heyecan fırtınasını Galla Pazarı'nda kurulan dev ekranda izledi. Maç sonu havai fişekler peş peşe ateşlendi, Türk bayrakları ile vatandaşlar konvoylar yaptı.

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Tüm ülke gibi Bartın’da Pazar akşamı Avrupa’nın başkenti Brüksel’de tarihi bir finale kilitlendi. CEV 2023 EuroVolley finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenmeyi başaran Kadın Voleybol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu. Bartınlılar, tarihi finali Galla Pazarı’nda kurulan dev ekranda izledi. Maçı Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Garnizon Komutanı Kd.Dnz.Alb. Erkan Şahin de ellerinde Türk Bayraklarıyla takip etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşma boyunca kapalı pazarı dolduran Bartınlılar hop oturdu hop kalktı.

Vargas’tan şampiyonluk smacı

2-1 Sırbistan üstünlüğü karşısında geriden gelen Filenin Sultanları, tie break setinde Sırp Milli Takımına üstünlük kurmayı başardı. Maçta 41 sayı atan Melissa Vargas, şampiyonanın da en değerli oyuncusu seçildi. Vargas,  son smacı vurup Türkiye’nin şampiyonluğunu ilan ettiğinde Bartın’da yer yerinden oynadı. Havai fişekler peş peşe ateşlendi. Pazar yerinde büyük coşku yaşandı. Şehrin her köşesinde ellerinde Türk Bayrakları ile otomobil konvoyları yapan vatandaşlar, kornalar çalarak milli başarıyı kutladı.

Türkiye ilk kez Avrupa Şampiyonu

Filenin Sultanları, Türk spor tarihine damga vuran bir başarının da mimarı oldu. Milliler, takım sporlarında milli takımlar seviyesinde ülkemize ilk Avrupa Şampiyonluğu’nu getirdi. Haziran-Temmuz aylarında Milletler Ligi’nde İtalya, ABD ve Çin’i mağlup ederek şampiyon olan milli takımımız, peşi sıra Avrupa Şampiyonluğu’na kazanarak Rusya’nın ardından bu başarıyı yakalayan ikinci ülke oldu.