BARÜ'lü güreşçilere olimpiyat vizesi çıktı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencisi Evin Demirhan Yavuz ile mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu Sırbistan'da düzenlenen Kadınlar Dünya Güreş Şampiyonasında başarılarıyla olimpiyat vizesini kazandı.

BARÜ'lü güreşçilere olimpiyat vizesi çıktı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen 2023 Dünya Güreş Şampiyonasında Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencisi Evin Demirhan Yavuz önemli bir başarıya imza attı. Avrupa şampiyonu milli sporcu 50 kiloda ilk 5’te yer alarak 2024 Paris Olimpiyatları için kota almayı başardı.

BARÜ’nün başarılı mezunlarından biri olan Buse Tosun Çavuşoğlu ise 68 kiloda yarı final maçından teknik üstünlükle ayrılarak finale yükseldi. Gümüş madalyayı garantileyen Buse Tosun, aynı zamanda 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmaya da hak kazandı.

Elde edilen başarıların Olimpiyat Oyunlarında da devam edeceğine olan inancını dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, genç milli sporcuları elde ettikleri başarı dolayısıyla tebrik etti.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak geleceğin sporcularını yetiştirme yönünde büyük bir gayret gösteriyoruz. Türk Sporuna değer katma yolunda öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyulacak başarılar elde ediyoruz. Bu düşüncülerle Lisansüstü Eğitim Enstitüsü öğrencimiz Evin Demirhan Yavuz ile Spor Bilimleri Fakültesi mezunumuz Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimize değer katan çalışmaları dolayısıyla başta Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. M. Sabri Gök olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri yakından takip ederek iyi dileklerini ileten Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.