Buse, dünya şampiyonu oldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimler Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, 2023 Dünya Güreş Şampiyonasında kadınlar 68 kiloda altın madalya kazandı.

Buse, dünya şampiyonu oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen şampiyonada mindere çıkan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimler Fakültesi mezunu Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kilo final müsabakasında büyük bir başarı elde etti. Dünya şampiyonalarında daha önce iki bronz madalya alan Buse, Moğolistan’dan Delgermaa Enkhsaikhan’ı tuşla geçerek altın madalyaya uzandı.

Buse Tosun Çavuşoğlu elde ettiği bu başarıyla Yasemin Adar Yiğit’ten sonra dünya şampiyonalarında birincilik kürsüsüne çıkan ilk kadın güreşçi oldu.

Buse ayrıca Belgrad’daki organizasyonda ilk 5’e girerek 2024 Paris Olimpiyatları için kota alan Evin Demirhan Yavuz ile birlikte ikinci BARÜ’lü güreşçi olmaya hak kazandı.

Aldığı başarılardan dolayı Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesinin en değerli bileşeni olan öğrencilerimiz ve mezunlarımızın başarıları her geçen gün taçlanarak artıyor. ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla ülkemizin gelişimine katkılar sunmaya devam ettiğimiz bu süreçte, bizler de nitelikli gençler yetiştirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. Bu doğrultuda öğrenciliği döneminde elde ettiği derecelerle bizleri gururlandıran Buse Tosun Çavuşoğlu, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Kıymetli mezunumuzu en kalbi duygularla tebrik ediyorum. Öğrencimiz Evin Demirhan Yavuz ile birlikte Olimpiyat Oyunlarında başarılarına yenilerini ekleyeceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, BARÜ’nün Türk Sporuna değer katma yönündeki gayretlerine de dikkat çekerek “Bartın Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefimiz var. Bu düşüncelerle öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki özverili çalışmaları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. M. Sabri Gök olmak üzere akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yarınlara olan yolculuğumuzda verdikleri destekle bizleri daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.