Bartınspor 'Kim neyi savunuyor'

Bartınspor Kulübü Eski Başkanı Serkan Yurtaçan'ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarının ardından şuan ki kulüp yönetiminden cevap gecikmedi. Yurtaçan'ın açıklamalarını üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade eden Yönetim, takımın olmayan kaynakla Antalya kampına götürüldüğünü ve firmaya ödenmeyen borçtan dolayı kulübün icraya verildiğini söyledi. Yönetim, 'Bu arkadaşlarımız bu hatalarını ekonomi kurallarıyla anlatabiliyorlar mı? Kimler neyi savunmaktadır? Uygulanan yöntemin ekonomi kuralları içerisinde tarifi yapılamamaktadır' dedi.

Bartınspor 'Kim neyi savunuyor'

Bartınspor Kulübü Eski Başkanı Serkan Yurtaçan’ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarının ardından şuan ki kulüp yönetiminden cevap gecikmedi. Yurtaçan'ın açıklamalarını üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiklerini ifade eden Yönetim şunları kaydetti:

"Yapılan açıklamalara bakıldığında, en büyük yakınmanın kendi dönemleri için kulübe bağış toplamada yaşadıkları zorluklardan bahsedilmiştir. Bahse konu olan zorlukların bu gün de güncelliğini yitirmediğini, bu günkü yönetim kurulumuzun da alanda aynı zorluklarla karşı karşıya olduğunun bilinmesi gerekir.

"Gece gündüz çalışıyoruz"

Bizler, hiçbir zorluğu mazeret etmeden, inanmış bir ekip olarak bıkmadan, usanmadan gece gündüz bu yöndeki çalışmalarımızı planlı bir şekilde sonuna kadar sürdürmeye son derece kararlıyız. Buradan bir kez daha ifade etmeliyiz ki, Bartınspor’umuza az ya da çok ayrımı yapmaksızın maddi manevi destek olan tüm Bartın halkına yönetim kurulumuz ve camiamız adına teşekkür ediyoruz.

"Zor bir dönemde görevi aldık"

15 Temmuz'da yapılan olağanüstü genel kurulda kulübün kayyuma gitmesine ramak kaldığı ve yine lige katılmama kararı alındığı zor bir dönemde görev aldığımız unutulmamalıdır. Bizler 2.5 aydır bu kadar zorluk ve çıkmazlıkların içerisinde şikayet etmeden var olan krizleri de kendi doğrularını ortaya koyarak çözüm üretmeye çalışan bir yönetimiz. Bu samimi olan gayretin Bartın halkından karşılık bulduğu doğrudur.

"Transfere harcadığımız para abartılıyor"

Ayrıca, Bartın Spor'un bu dönemki transferlerine ödeyeceği miktar da abartılmaktadır. Bal Liginde şampiyonluğa oynayacak olan takımlar 20 ile 25 milyon aralığında kurulmaktadır. Örnek olarak, kupada karşılaştığımız ve kupadan elediğimiz Ereğli Belediye Spor ve yine bizi eleyen Gölcük Spor gibi takımların maliyetleri 20 milyonun üzerindedir. Abartıyla bahsedilen kulübümüz ise transfere 4.5 milyon ödeyecektir. Biz rakiplerimizin birçoğundan çok daha ekonomik, ama bir o kadar da yürekli ve güçlü bir kadro oluşturduğumuza inanıyoruz.

"Kaynakları israf etmeyeceğiz"

Bu yönetimin en önemli özelliğini yine tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Evet, bizler de tahmini bir bütçeyle yola çıktık ve o bütçeyi gerçekleştirmek ve ona sadık kalmak için gayret içerisinde çalışan bir ekip olmaya çalışıyoruz. Bizim anlayışımız da insan kaynağı dahil olmak üzere hiçbir kaynağın israfına asla toleransımız olmaz.

"Bu sezonu borçsuz bitireceğiz"

Bütçemizi ligin biteceği o son haftaya kadar borçsuz tamamlamak üzere kurgulamaya gayret ediyoruz ve bunu başarabilmek için kararlıyız. Bu uygulamamızın en güzel örneğini bu sene yönetim kurulumuzun taktiriyle takımın kampa götürülmemiş olmasıdır. 

"Kampı Boğaz Tesislerinde yaptık"

Evet, bu takımın bu sene kampa gidecek parası olmasına rağmen kampa gitmemiştir. Acaba neden? Sebebi, kampa ödeyeceğimiz o kaynağın yarın futbolcularımızın ve esnafımızın alacaklarını alamamasına sebep olacağı içindir. Biz bu tavrımızla aslında bir şeyi keşfetmedik, ekonominin kurallarını uyguladık. Bu bir eksiklik de değildir, sadece imkan meselesidir ve bu durumdan da futbolcularımız ve teknik ekibimiz hiçbir zaman şikayetçi olmamıştır. Tam tersine, boğaz tesislerimizde günde çift idmanla iyi bir kamp dönemi geçirmişlerdir.

"Kulüp icraya verildi"

Yine önceki yılın imkansızlıklardan bahsedilirken olmayan kaynak ile takımın Antalya kampına getirilmesi sonucunda firmaya ödenmeyen borçtan dolayı icraya düşmüş olması, var olan problemin çözümü toplantılarda değerlendirme konusu elbette olmuş olabilir. 

"Yönetimimize haksızlık yapılıyor"

Bu konuşmalara art niyet yüklemek, yönetimimize yapılan haksızlıktan öte bir şey değildir. Bu art niyetle yapılan bir şey de değildir.

"Kulaktan duyma konular"

"Nedense bu konular kulaktan duyma çarpıtmalarla da gereksiz bir noktaya ulaşmıştır. Biz bu konuları art niyetsiz bir dil ile konuşmaya ve sorunu çözmeye çalıştık, ama hep yanlış anlaşıldık. Anlayamadığımız bir şey var ki, bu arkadaşlarımız bu hatalarını ekonomi kurallarıyla anlatabiliyorlar mı? Kimler neyi savunmaktadır? Uygulanan yöntemin ekonomi kuralları içerisinde tarifi yapılamamaktadır. Bizler yukarıda bahsettiğimiz anlayışımızı ligin sonuna kadar kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

"Bartın'ın gençleri şans bulacak"

Şunu herkesin bilmesini isteriz. Sezon boyunca bu takımda Bartın'ın gençleri, her dönemden çok daha fazla sayıda şans bulacaktır. Bu, bizim hassasiyetimizdir.

"Alt yapıya önem veriyoruz"

Bir başka özellik de kurduğumuz alt yapıdan seneye çok daha fazla gencimizi A takıma kazandıracak adımları atmamızdır. Ve bu projelerimizin her biri planlı bir şekilde tek tek hayata geçirilmektedir. Bizler doğru adımlarla, güven ve istikrarımızı koruyarak hedeflerimize ulaşmak için son ana kadar takımın başarısı için çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”