Serkan Yurtaçan'dan zehir zemberek sitem

2021-2022 sezonunda Bartınspor'u şampiyonluğa taşıyan ve o dönem şehrin girişinde davul zurna eşliğinde çiçeklerle karşılanan, geçen sezonda saha, tribün, deplasman giderleri, mali sıkıntılar gibi bir çok sorunla mücadele etmesine rağmen Bartınspor'u bir süre lider koltuğunda tutmayı başaran Bartınspor'un başarılı Eski Başkanı Serkan Yurtaçan'dan zehir zemberek biraz da sitem dolu açıklama. Eski Başkan, henüz lig başlamamasına rağmen spor kulislerinde başkanlığını yaptığı dönemle ilgili futbolcuların antrenmana çıkmadığı, geçmiş dönem kamp borçlarının ödendiği gibi söylemler karşısında sessizliğini bozdu.

Serkan Yurtaçan'dan zehir zemberek sitem

“Kenan Dursun’un dilinin ucuyla…”

Şuan Bartınspor’un başkanlığını yapan Kenan Dursun’un ‘geçmiş dönem kamp borcunu ödediği’, Sportif Direktör Oktay Özçelik’in de ‘futbolcuların antrenmana çıkmadığı’ gibi sözler sarf ettiğini ifade eden  Yurtaçan hem Kenan Dursun’a hem de Oktay Özçelik’e ayrı ayrı cevap verdi. Geçen sezon kampta ne kendisinin, ne ailesinin ne dostlarının kalmadığını Bartınspor’un kamp yaptığını ifade eden Serkan Yurtaçan, Başkan Dursun’un geçen sene “Bize iş yapanlardan bir şey talep edemeyiz” dediğini ve bağış makbuzunun 7 ay sonra kendilerine olduğu gibi geri iade edildiğini ve kendisine satılan kombinenin ödemesi içinde Kulüp Müdürü Şennur Berber’in kendisini 3-4 kere aradığını iddia etti.

Oktay Özçelik’e 33 günde 10 maç hatırlatması

Aynı şekilde Kenan Dursun’un bu sene kendileriyle iş yapan firmalardan bağış talep ettiğini de iddia eden Yurtaçan, ‘futbolcuların idmana çıkmadığını’ söyleyen Sportif Direktör Oktay Özçelik’e de geçen sene 33 günde iç ve dış saha olmak üzere 10 maç yaptıkları hatırlatmasını yaptı. Tüm Bartın’a “Kırgınım sana Bartın” diye seslenen Serkan Yurtaçan, yine geçen yıl kulübe 1 lira bağışta bulunmayanların bu sene daha lig başlamadan bağışta bulunmak için sıraya girdiğini kaydetti. Geçen yıl şompiyonluğu kovalayan ve bir süre ligi lider götüren takımın 2 milyon 600 bin  TL’ye kurulduğunu belirten Yurtaçan bu seneki takıma ise 5-6 milyon TL harcandığını iddia etti.

Yurtaçan’dan döneminin futbolcularına teşekkür

Geçen yıl kurulan takımın yaş ortalamasının 25.80 olduğunu da vurgulayan Serkan Yurtaçan bu sene kurulan takımın ise yaş ortalamasının 25.60 olduğunu söyledi. Toplu imza töreninde futbolculara “Bizi seçtiği için teşekkürler” dediği için Kenan Dursun’u bir kez daha eleştiren Yurtaçan, başkanlığı döneminde kulübe gelen şampiyon oyunculara sadece “Hoş geldiniz” diyerek haksızlık ettiğini söyleyip başkanlığında Bartınspor forması giyen tüm futbolculara teşekkür etti.

Mevcut yönetime “Şampiyon olmak,” “Şampiyonluğa oynamak zorundasınız” diye seslenen Serkan Yurtaçan’ın işte zehir zemberek biraz da sitem dolu açıklaması!

“KIRGINIM SANA BARTIN...

En son yazacağımı ilk baştan yazayım, yazının tamamını okumadan neyin neden yazıldığını sorgulamadan her hangi yargıya kapılıp beni muhalefet etmekle veya Bartınspor karşıtı zümreye koymak kimsenin haddine değildir.

Bir futbol kulübü düşünün 20 yılı aşkın süredir amatör lige demir atmış, bu süreçte yönetimlerdeki bir kaç yönetici uğraşıyor takımı profesyonele taşımak için. Yönetimler değişiyor, başkanlar değişiyor ama kader değişmiyor...

Sonuç? Amatör lig, devam.

Potansiyel var mı? Fazlasıyla potansiyel var, gerisi yok.

Ben bu kulübe 2 yıl önce başkan oldum, bende bir kaç yönetici arkadaşımla bu kulübü idare etmeye çalıştım, şampiyon olduk, prosedür kurbanı olduk play-off oynadık, olmadı, bizden sonra play-off kalktı.

2. sene ucuna kadar geldik Türk futbolunun süregelen hastalığı yine ortaya çıktı, bahsettiğim potansiyeli harekete geçiremedik.

Herkes sonuca baktı, şampiyon oldun çıkabildin mi? O kadar uğraştın iyi takım dendi nerde iyi takım çıkamadı hani?

Fırtınalı havada, tufanda gemi ilerlemeye çalıştı, nelerle uğraştın kimse bakmadı, önüne ne engeller kondu kimse onu göz önüne almadı.

Bartın’ın paraları gitti(!!!) Bartın’ın gençlerine şans verilmiyor(!!!) hani o sene bu seneydi(!!!)

Her şeyin bir sonu vardır, bıraktık...

Gelen geldi...

Yeni söylemler; YENİ BİR VİZYONUMUZ VAR(!!!) 5 SENE SONRA GÖRÜN TAKIMI (!!!) BARTININ GENÇLERİNİN GÖZÜ AYDIN (!!!)

BARTININ PARALARI BOŞA HARCANMAYACAK(!!!) YAŞASIN YENİ KRAL (!!!)...Nihayet en sonunda doğru yol bulundu(!!!)...

Son zamanlarda bakıyorum herkes maddi manevi destek olma yolunda, en samimi düşüncemdir; OLMASI GEREKEN ZATEN BUDUR, BUYDU..

Yalnız soruyorum neredeydiniz 2 yıldır? Gözümün önünden bir çok anı geçiyor.

Yıllardır sonlanamayan hasret, zorluklarla geçen bir sezon, 2021-2022 sezonu takım şampiyon oldu. Ancak bir engel daha var. TFF’nin prosedürü play-off.

Bütün Bartın arkanda herkes hasretle play-off bekliyor, arayan soran telefonlar durmuyor.

Döndük arayan yok soran yok, ortada bir cenaze kaldır kaldırabilirsen, cenaze kalktı ama nasıl kalktı.

Yeni bir sezon 2022-2023.

Tarih 02.12.2022 Yer: Bir yönetici arkadaşımızın iş yeri, saat:18.30 hava yağmurlu kara kara düşünüyoruz, otel para istiyor, otobüs para istiyor. Kastamonu Özel İdare deplasmanı var 2 gün sonra kasa tam takır kuru bakır, kimseden yardım yok, destek yok, takım şampiyonluğa gidiyor. Ne hikmetse şu an 100-200.000 gözünü kırpmadan verenler bir otobüsü, bir oteli karşılayamadılar.

Tarih 05.04.2023 Polatlı maç günü, kendimi en yalnız hissettiğim gündür, RAMAK KALDI ŞAMPİYONLUĞA, Koskoca bir il takımı deniyor ya, koskoca bir il takımının başındasınız, 1-2 yönetici arkadaş takım otelden çıkacak, çıkamıyor, maç şampiyonluk maçı, maç öncesinde tehditler, hakaretler rakip tarafından...

Sözde yönetici arkadaşlar dahil 1 Allah'ın kulu aramaz mı?

Maça çıkacağız şampiyonluk maçı moraller bozuk, şehrin sahipsizliği oyuncuların yüzüne vurmuş,

moral vermek istiyorsunuz da sizin moraliniz yok ki ne kadar tiyatro oynayacaksınız oyunculara karşı

Futbolcu akıllıdır, hisseder, anlar...

İl takımı(!) il takımı saha bulamıyor, il takımının (!) oynadığı maçlarda tribün kapanıyor, 30 dakika sonra yerel amatör maçında tribünler açılıyor.

Diyorlar ki proje, altyapı... Neyin projesi? Neyin altyapısı? Maddiyat, saha, eleştiri...

En yıkıcı olan, üzen durumda belki de hayatınızın en keyifli dönemlerini yaşayacağınız 2022 şampiyonluk sonrası play-off öncesi dönemde bu işin zerre keyfini çıkaramamış olmak.

Bunlar sadece 1-2 örnek çok defa yaşadığımız benzer durumlar. Hadi gelinde proje üretin bu durumda...

Bakıyorum şu anda gerek bazı oda başkanları, gerek daha önceki yönetimde olup da bir kere maça gelmeyenler, bir kere tesise gelmeyenler 1 kuruş faydası olmayanlar BARTINSPOR için seferber olmuşlar, soruyorum neredeydiniz 2 sene boyunca bu seneki uğraşınızın 10 da 1 ini geçen sene ondan önceki sene yapsaydınız da bu takım çıksaydı.

Takvim bastırdık sadece 500 adet tanesi 50 TL 3 günde 15 tane satamadık maliyeti kurtaramadık, yardım gecesi düzenledik alt toplamda toplanması gereken tutarın yüzde 10’unu 1,5 ayda zor topladık, beceremedik...

Şimdi soruyorum.

1-Sayın mevcut Bartınspor başkanı geçmişin borçlarını ödüyormuşsunuz(!!!) Soranlara da neyi ödediğini sorduklarında kamp ücretini ödemişsin.

Kampta ne ben ne ailem nede yakın dostlarım nede bir kaç yönetici arkadaşımın ailesi dostları kalmadı Bartınspor kamp yaptı.

Biz geldiğimiz de ne borçlar ödedik, bize söz verip bağış veya ödeme yapmayanlar şimdi sıraya girdiler. Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra HESAPLARDA ELİNİN ALTINDADIR ŞU AN

kulübe 1 TL girdi olmadı ki sezonun en kritik dönemiydi 33 günde 10 tane maç yaptı bu takım deplasman-iç saha. Bunu en iyi yanındaki müdüre hanım bilir, geçirilen zor zamanları, yaşanan stresi.

Bu kulübe senin sezon başında topladığın parayı biz 2 senede yarısını toplayamadık; ki topla misli mislini topla, başta da olması gereken budur dedim.

Sana geldik destek istedik dilinin ucuyla konuştun, bize iş yapanlardan bir şey talep edemeyiz dedin ama şimdi talep ediyorsun ki et zaten.

Size bırakılan bağış makbuzunun da hiç bir yaprak harcamadan 7 ay sonra geri geldiğini, aldığın bir kombine için şu anda mevcut müdüre hanımın seni 3-4 kez aradığını ekleyeyim.

İŞTE BU ŞEHİRDEKİ EN BÜYÜK SIKINTI BEN VARSAM İŞİN İÇİNDE SONUNA KADAR, BEN YOKSAM SALLA GİTSİN

2-Mevcut sportif direktör bana başka konuşuyorsun dışarda başka konuşuyorsun birilerinin dolduruşuna fena gelmişsin veya tabiatın öyle bilmiyorum.

Geçen seneyi eleştiriyormuşsun demişsin ki x kişi y kişi neden idmana çıkmadı başkan neden müdahale etmedi, yanlış yapmışım. Oyuncu isimleri telaffuz etmiyorum.

Sayın beyefendi, değerli sportif direktör, 33 günde 10 maçtan bahsediyorum bu 33 gün zaten doğru düzgün idman yapılamadı Türkiye de hangi takım ve hangi takımın bütün oyuncuları bu süreçte idman kaçırmamış bunu en iyi senin bilmen lazım böyle bir tempoya normal bir insan vücudunun dayanamayacağını, illa ki her oyuncunun kaçırdığı idmanlar oldu, sırf eleştiri olsun diye bu lafları sarf etmenin amacı nedir?

Gelelim Bartın’ın paralarına, hedeflere, gençleşmeye, Bartın’ın gençlerine.

Hiç bir tartışmaya kişisel değerlendirmeye gerek kalmadan bir kıyaslama yapacağım.

*Genç bir takım kuracağız

Geçen yıl Bartınspor yaş ortalaması 25.80

Bu yıl Bartınspor yaş ortalaması 25.60

Gençleşme? Nerde?

Hesap makinasını alın hesaplayın

*Bartın'ın paralarını yedirmeyeceğiz

Geçen yıl kurulan takım 2.600.000 TL (150-160.000 USD civarı enflasyonist bir ortam olduğu için USD olarak kıyas doğru olur)

Bu yıl kurulan takım elimde net bir veri yok ama yapılan hesaba göre 5-6.000.000 TL civarında (USD olarak yaklaşık 200.000 USD)

Bundan sonraki transferlere verilecekler ekstrası..

*Bartınlı gençler oynayacak

Geçen yıl Bartınlı oyuncu sayısı 3

Bu yıl Bartınlı sayısı 5-6

Teşekkür etmek küçüklük değildir ama bir şey dikkatimi çekti, imza töreni baktım 19-20 yaşında genç bir arkadaşa 'BİZİ SEÇTİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER' dediniz.

Bakıyorum cv sine balda maçı yok nerdeyse, geçen yıl bu takıma şu anda Manchester Unıted’ın kalecisini yedek bırakan kaleci geldi. Defalarca profesyonel liglerde oynamış stoperler, orta sahalar geldi. Defalarca bu ligde şampiyon olmuş oyuncular geldi ama ben onlara teşekkür etmedim, HOŞGELDİNİZ dedim, teşekkür edecek onlar, 87 yıllık bir kulübe geldiler.

Haksızlık ettim hepsine tek tek teşekkür ediyorum, şimdi...

 Ve de hepsi de sağ olsunlar çok düşük rakamlara geldiler.

Bu takım şampiyon olduğunda grupta transfer maliyeti bakımından 5. idi, son haftalara kadar elimizde olup bilinen nedenlerden ötürü şampiyonluğu kaçırdığımız geçen sezon ise 6. idi. Bir ara dediniz geçmiş yönetimler triyonlar harcadı sizin sözünüz bu.

Başta söylenenlere sonrasında gidişata ve bu verilere bakaraktan çokta zor olmayan bu grupta ŞAMPİYON OLMAK veya ŞAMPİYONLUĞA OYNAMAK ZO-RUN-DA-SI-NIZ

İnsanları biz az bütçeli takım kuruyoruz, kurduk hedefimiz bu sene ligde orta sıralar deyip kandırmayın, olası başarısızlığa yol yapmayın. Grupta da en fazla para harcayan takımların başında geliyorsunuz.

Başta da söylediğim gibi kimse anlamadan dinlemeden, gerçekleri öğrenmeden beni muhalefet yerine koyamaz, buda böyle biline...

Son olarak önümüzdeki hafta başlayacak olan bal liginde BARTINSPORA CAN-I GÖNÜLDEN BAŞARILAR DİLİYORUM YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK OLSUN

SAYGILARIMLA”