Bartın-Kurucaşile yolu 2 yılda tamamlanacak

AK Parti Kurucaşile 6. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongresine katılan ve Kurucaşile'de bir dizi incelemelerde bulunan Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, devam eden Bartın-Kurucaşile yol çalışmalarını ziyaret etti. Çalışmalar bittiğinde 60 kilometrelik bir yolun uzunluğunun 45 kilometreye düşeceğini ifade eden Tunç, 'İnşallah bu yol 2 sene içerisinde tamamlanacak ve Bartın-Kurucaşile arası 20 dakikaya, bilemediniz yarım saatte düşecek' dedi.

Bartın-Kurucaşile yolu 2 yılda tamamlanacak

Adalet Komisyonu Başkanı ve  AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  hafta sonu Kurucaşile İlçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. AK Parti Kurucaşile 6. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongresine katılan Tunç, Bartın-Kurucaşile yol çalışması başta olmak üzere Alapınar, Aydoğmuş ve Çayaltı Köprü çalışmalarını, Kurucaşile Anaokulu inşaatını, ilçedeki deniz fenerini ve kamu kurumlarını da ziyaret etti. Batı Karadeniz sahil yolunun bir kısmı olan Bartın-Kurucaşile yol çalışmalarını incelerken yoldaki son durumla ilgili bilgiler veren Yılmaz Tunç, “Bartın-Kurucaşile yol çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. Bartın-Kurucaşile arası 60 kilometrelik bir yol. Bu çalışmalar tamamlandığında 45 kilometreye düşecek. Yani 20 dakika bilemediniz yarım saatte Kurucaşile’den Bartın’a ulaşılmış olacak. Eski yolumuz virajlı bir yoldu. Aynı zamanda bu yol Karadeniz sahil yolunun da uzantısı. Batı Karadeniz kısmındaki Bartın-Kurucaşile-Cide arasındaki çalışmaları yerinde gördük. Gerçekten müthiş çalışmalar. 1,5 Milyarlık kamu yatırımından bahsediyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlarımıza, Karayolları yetkililerine ve müteahhit firma çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

5 tünelden 3’ü tamam

Yoldaki 5 tünelden 3 tanesinin tamamlandığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Bu yolda 5 tüne, 2 viyadük ve 10 köprü var. Tünellerin 3 tanesi tamamlandı. Bu 5 tünelin toplam tünel uzunluğu 13 kilometre gidiş , 13 kilometrede dönüş olmak üzere 26 metrelik bir tünel. Karadeniz sahil yolunun Bartın-Cide arasındaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışan işçilerimize de kolaylıklar diliyorum. Bin 600 kilometrelik Cumayanı Tüneli bitti, bu tünelimizde elektrikle ilgili çalışmalar var. Cumayanı ile Dizlermezeci arasındaki viyadükte tamamlandı. Dizlermezeci ile Meydan Köyüne çıkan 2 bin 350 metre uzunluğunda büyük bir tünelimiz var. Bu tünelde de çalışmalar son safhada. Viyadük ve köprülerle birlikte Meydan Köyümüzden Karaman Köyüne ulaşılmış olacak. Kış gelmeden bu çalışmaların tamamlanması hedefleniyor” şeklinde konuştu.

2 senede tamamlanacak

Yolun 2 sene içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Tunç, “Karaman Köyünden başlayan ve Tekkeönüne kadar olan kısımdaki tünelin uzunluğu ise 4 bin 600 metre. Bu tünelde de çalışmalar var. Tekkeönü’nden Kurucaşile’ye ulaşacak olan 3 bin 100 metrelik tünelde de çalışmalar olmuştu. Pandemi nedeniyle bu çalışmalara ara verilmişti. Bunda da yakında çalışmalar başlayacak. Yolun Karaman’a kadar olan kısmını bu sene, Kurucaşile’ye kadar olan kısmını da inşallah 2 sene içerisinde tamamlanacak. Bundan sonra ise Kurucaşile-Cide arasının da yapım ihalesi gerçekleştirilecek” ifadelerinde bulundu.

“Vergiler artık milletimize hizmet olarak kullanılıyor”

Türkiye’nin artık toplanan vergileri millete hizmet eden bir ülke konumuna geldiğini söyleyen Tunç, “Bu çok büyük bir yatırım. 1 milyar için IMF kapılarında el pençe divan duran bir Türkiye’den bugün o parayı da aşan bir miktarı sadece Bartın-Kurucaşile arasına yatırım olarak aktarabilen bir iktidar var. Geçişte toplanan vergilerin 100 lirasından 80 lirası faize gidiyordu. Ama şimdi Recep Tayyip Erdoğan iktidarında 100 lira toplanıyorsa bunun 86 lirası yatırıma 14 lirası faize gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu da aşağıya çekmek için gayret gösteriyor. Milletin parası millete hizmet olarak akmaya devam ediyor. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği devam ettikçe Türkiye güçlendikçe, ekonomisini daha da güçlendirdikçe bu yatırımlar hız kesmeden devam edecek. Öncelikle bize destek olan milletimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Göçkün Demirci ve Çakraz Köprülerine de başlanacak

İlçede Alapınar, Aydoğmuş ve Çayaltı Köprü çalışmalarını, Kurucaşile Anaokulu inşaatını, ilçedeki deniz fenerini ve kamu kurumlarını da ziyaret eden Tunç bu ziyaretlerle ilgili de “Kurucaşile Alapınar, Aydoğmuş ve Çayaltı Köprülerinin yapım çalışmalarını yerinde ziyaret ettik. Müteahhit firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldık. Aynı ihale kapsamında Göçkün Demirci ve Çakraz Köprülerine de başlanacak. çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Aynı zamanda  Kurucaşile Deniz Feneri’ni gezdik. Bartın Kurucaşile ilçemizde görülmesi gereken yerlerden biri. 60 yılı aşkın denizcilerimize hizmet vermeye, yön ve yol göstermeye devam ediyor.  Kurucaşile Emniyet Amirliğinde görev yapan polis memurlarımızı ziyaret ederek görevlerinde kolaylıklar diledik. Kurucaşile Anaokulu inşaatımızı ziyaret ettik, çalışanlara kolaylıklar diledik. Kurucaşile ilçemizin önemli bir eğitim yatırımını hayata geçiriyoruz. 4-6 yaş grubu okul öncesi eğitim görecek yavrularımız modern bir okula kavuşuyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kurucaşile’de Fethiye Özçelik dönemi başladı

AK Parti Kurucaşile 6. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongresine de katılan Tunç, İlçe Kadın Kolları Başkanı seçilen Fethiye Özçelik ve yönetimini tebrik ederek “AK Parti Kurucaşile 6. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongremizi gerçekleştirdik. Kurucaşile’nin çalışkan ve fedakar kadınları inandıkları yolda yürümeye devam ediyorlar. Yeniden Başkanlığa seçilen Fethiye Özçelik ve yönetimini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerinde bulundu.