Bankoğlu'ndan Aldatmaz ve Tunç çıkışı: 'Emeklilerimize ne anlatacaklar?'

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra'da seçim koordinasyon merkezinin açılışının ardından Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya'yla birlikte Bartın'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bankoğlu'ndan Aldatmaz ve Tunç çıkışı: 'Emeklilerimize ne anlatacaklar?'

CHP Milletvekilleri, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, il ve ilçe örgütleri ile il, ilçe ve beldelerdeki belediye başkan adaylarının da katıldığı ziyarette esnafın sorunlarını dinledi; yerel seçim sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

ÖZTRAK: “BU MEMLEKET, BU ÜLKE, BU MİLLET BUNA LAYIK DEĞİL”

“İnsanların yaşam standartları geriye gidiyor” diyerek hükümeti eleştiren CHP’li Öztrak “Geçtiğimiz yıl bir seçim yaşadık ve seçimden sonra olan biteni de hepimiz görüyoruz. İnsanların yaşam standartları ve geçim şartları her geçen gün biraz daha geriye gidiyor. Mevcut hükümet acımasızca kendi yandaşlarını kayırırken, işte burada görüyoruz, kömür ocakları, santraller, diğerleri kendi yandaşlarını kayırırken, asgari ücretlimizin, emeklinin, çalışanların üzerine çöküyor. Artık ucuz et kuyrukları ve halk ekmek kuyrukları her gün izlediğiniz olaylar haline geldi. Bugün marketlerin önünde çöpten rızık arayan insanları görüyoruz ve hakikaten içimiz sızlıyor. Bu memleket, bu ülke, bu millet buna layık değil” dedi.

BANKOĞLU: “ESNAFIN BELİ BÜKÜLMÜŞ DURUMDA”

Esnaf ziyaretinde değerlendirmede bulunan CHP’li Bankoğlu “Seçim sürecinden bugüne vatandaşlarımızın alım gücü düştükçe esnafın işleri de aynı hızla düşmeye devam etti. Yaşam pahalılığı artıyor, vergiler artıyor, her gün ürün ve hizmetlere zamlar geliyor; vatandaş da mutsuz, esnaf da mutsuz. Enflasyon yetmezmiş gibi esnaftan 20’ye yakın vergi alınıyor. Hükümet seçim döneminde pembe tablolar çiziyor, ekonomide masallar anlatıyor ama nedense esnafın birikmiş SGK prim borçlarından, ödeyemediği kira ve faturalardan, stopaj vergisinden, kredilerinin faizlerinden, ciro kaybından hiç söz etmiyor. Gerçek usulle çalışan esnafın beli bükülmüş durumda; tablo her geçen gün kötüye gidiyor. Seçimden sonra fatura ve vergilere de büyük zamların yapılacağı söyleniyor. Bu gidişatı ne vatandaş, ne esnaf kaldırabilir. Hükümetin yeni destekler açıklaması gerekiyor.”

“ALDATMAZ VE TUNÇ, EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZA NE ANLATACAK?”

TBMM’de emekli ikramiyelerine ilişkin Kanun Teklifini hatırlatan Bankoğlu, “Bartın’da emekli nüfusu her geçen yıl artıyor. Açlık sınırının dahi altında 10 bin TL ile geçinen emeklilere “müjde” diye 3 bin TL’lik bayram ikramiyesi sundular. 2020 yılında asgari ücret 2.324 TL iken ikramiye 1.000 TL idi; şimdi asgari ücret 17.002 TL oldu ama ikramiye 3 bin TL’de kaldı. Emekli bu ikramiyeyle bayram mı kutlasın? Çok değil, geçtiğimiz Cuma günü TBMM’de “bayram ikramiyeleri asgari ücret tutarında olsun” teklifimizi bu hükümet ve küçük ortakları reddetti. Bartın’da söz verip Ankara’da unutuyorlar. Burada her vaadi sunup Ankara’da “kasada para yok” diyorlar. Bu paraları kim bitirdi? Saray’da günlük milyonlarca lira harcayıp Maybach’lara binip uçak filosuyla gezenler mi yoksa açlık sınırının altında yaşamaya çalışan emekliler mi bu parayı bitirdi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AKP Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’a gelip emekli vatandaşlarımıza teklifimizi niye reddettiklerini anlatacaklar mı, doğrusu merakla bekliyoruz. Aynı şekilde “faiz sebep enflasyon sonuç” diye uydurdukları Nas döneminin de izah etmelerini bekliyoruz. Acı reçeteyi vatandaş değil, bu yanlışları yapanlar ödesinler. Kemer sıkılacaksa bunu emekliler değil, Saray’dakiler yapsın.” dedi.

“BARTIN’A HALKÇI BELEDİYECİLİĞİ GERİ GETİRECEĞİZ”

Seçim sürecine ilişkin konuşan Bankoğlu, “İyi belediyecilik demek mutlu insanlar demek. Dün Amasra’da seçim ofisimizin açılışını yaptık. Ne şanslıyız ki Amasra Belediyemizde halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri var. Belediye Başkanımız Recai Çakır ve ekibinin çalışmalarıyla doğru yatırımlar yapılarak Amasramızın kalkınması ve tüm dünyada tanınması sağlandı. Amasra Belediyesi, daha yaşanabilir bir kent için, adil ve şeffaf bir yönetimle ve en önemlisi de insan kayırmadan belediyeciliğin nasıl yapıldığını tüm bölgeye gösterdi. Bu seçimde ise sadece Amasra’ya değil, tüm Bartın’a halkçı belediyeciliği geri getireceğiz. Merkezi yönetimin tüm engelleme ve kumpaslarına rağmen, hem Türkiye genelinde, hem Amasra’da CHP’li belediye başkanlarının yönettiği kentleri en mutlu ve en yaşanabilir kentler yaptık. 31 Mart seçimlerinde de istediğimiz sonucu alıp bu başarı tablosunu büyükşehirlerden beldelere yayacağız.” açıklamasında bulundu.

CHP’li Bankoğlu’nun seçim sürecinde ilçe ve beldelerde çalışmalarına devam edeceği duyuruldu.