Bankoğlu 'Hasankadı'nın sorunlarını çözeceğiz'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yerel seçim sürecinde çalışmalarına Hasankadı beldesinde devam etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Belde Başkan Adayı İbrahim Akgün ve parti örgütüyle esnaf ziyareti gerçekleştiren Bankoğlu 'Hasankadı'nın kronikleşen sorunlarını halkçı belediyecilikle çözeceğiz' dedi.

Bankoğlu 'Hasankadı'nın sorunlarını çözeceğiz'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yerel seçim sürecinde çalışmalarına Hasankadı beldesinde devam etti. Bankoğlu açıklamasında şunları söyledi

“Hasankadı beldemiz de tıpkı Bartın’ın diğer ilçe ve beldeleri gibi aynı kaderi paylaşıyor. Nüfusun göç verme ivmesi her yıl artıyor; sebebi de yine yatırım ve istihdam eksikliği ile kamu hizmetlerindeki eksiklikler. Emekli ve yaşlı nüfusun giderek arttığı beldede ne yazık ki yaşlı bakım hizmeti için Bartın’dan ancak haftada iki gün görevliler gelebiliyor. Engelli, yatalak ve evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hemşehrilerimiz bunun için Bartın’a gitmek zorunda kalıyor. Hafta sonları yine doktor sorunu yaşanıyor. Cumhurbaşkanı’nın “Emekliler Yılı” diye ilan ettiği 2024 yılında asgari ücretin yarısına yaşamaya mahkum edilen büyüklerimize, en azından sağlıkla ilgili hizmetler verilsin. Yine itfaiye hizmetinde de sorunlar yaşandığını bizzat hemşehrilerimiz dile getirdiler. Ayrıca beldeye doğalgaz altyapısı da sağlanmalı.”

“2024 TÜRKİYESİNDE POSTA İŞLERİNİ KONUŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

“Hasankadı AKP hükümeti ve yöneticileri tarafından unutulmuş durumda. 2024 Türkiyesinde hala devletin asli görevlerinden posta işlerini burada konuşmak zorunda kalıyoruz. Hasankadı’da sadece Salı, Perşembe ve Cuma günleri posta işi yapılabiliyor. Ayrıca beldeye bağlı köylerde tarım ve hayvancılığın en önemli ekonomik faaliyetlerden biri olması nedeniyle veteriner ve ziraat mühendisi eksikliğinin giderilmesi gerekiyor.”

“HASANKADI’DA KAMU HİZMETLERİNİN EKSİKSİZ YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

“Dere ıslah projeleri tamamlanmadığı için kuvvetli bir yağışta Hasankadı felç oluyor. Yolları kapanıyor, istinat duvarları çöküyor, köylerde yaka selleri nedeniyle konutlar yaşanmaz hale geliyor. Haziran 2019 tarihli selde iki hemşehrimiz yaşamını yitirmişti. Sel sonrası elektrik ve telekom hatları bir süre kullanılmamıştı. Bunlar hep altyapı yetersizliğinden kaynaklanıyor. Hasankadı’da yetkililerin gerekli dersi alması için daha kaç yağış yaşanacak? Hasankadı’yı kalkındırmak ve günümüze yakışır hale getirmek istiyoruz. Kamu hizmetlerinin eksiksiz yerine getirilmesini istiyoruz. Hasankadı’nın kronikleşen sorunlarını halkçı belediyecilikle çözeceğiz”