BAKKA'dan toplam 5 milyonluk destek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilan edilen COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında kâr amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşların en az 200 bin TL'den başlayarak 1 milyon TL'ye kadar destekleneceğini açıkladı. Tunç, programın toplam bütçesinin ise 5 milyon TL olduğunu söyledi.

BAKKA'dan toplam 5 milyonluk destek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından ilan edilen COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında kâr amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşların en az 200 bin TL’den başlayarak 1 milyon TL’ye kadar destekleneceğini açıkladı. Programın toplam bütçesinin ise 5 milyon TL olduğunu ifade eden Tunç, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı 31 Mart 2020 Salı günü itibarıyla ilan edilmiş olup başvuru rehberinde tanımlı kâr amacı güden ve gütmeyen kurum ve kuruluşların başvurularına açılmıştır. COVID-19 salgın riski ile mücadeleye katkı sağlayacak ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projeleri desteklemek amacıyla gerçekleştirilecek olan program bütçesi 5 milyon TL’dir. COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programının Öncelikleri ise;  Öncelik 1: Virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınması, Öncelik 2: Halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları, Öncelik 3: Salgının ülke ve bölge ekonomisine negatif etkilerinin azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar. Destek Tutarları da;  Destek alt limiti: 200 bin  TL, Destek üst limiti:1 milyon  TL’dir” dedi.

İşte destek oranları!

Destek oranlarını da açıklayan Tunç şöyle devam etti:
“Destek Oranları da;  Kar amacı gütmeyen kurumlar için destek oranı asgari yüzde 25 azami yüzde 100’dür. Kar amacı güden işletmeler için destek oranı asgari yüzde 25 azami yüzde 75’tir. Başvurular Programa başvurular Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak olup sırası ile çevrimiçi başvuru onaylama ve taahhütname imzalama işlemleri başvurular tamamlanabilecektir. Taahhütnamenin e-imzalı sunulması esastır. E-imza kullanılamayan hallerde sistem üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalı/mühürlü/kaşeli çıktısı taranarak [email protected] adresine iletilmelidir. COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında matbu proje başvurusu alınmamaktadır.

Son başvuru tarihi 30 Nisan

Taahhütnamenin imzalanarak iletilmesi için son tarih: 30 Nisan 2020 (saat 17.00) Bu tarih ve saatten sonra Ajansa ulaşan veya elektronik imza ile imzalanmayan taahhütnamelere ilişkin projeler değerlendirmeye alınmayacaktır.”