HEMA'da Nisan ayı maaşları önümüzdeki günlerde yatacak

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı'nın Hattat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile yapmış olduğu bir görüşmede daha işçiler için müjdeli oldu. Maaş sıkıntısı yaşayan işçiler için Hattat ile görüşen AK Parti İl Başkanı Kalaycı, Nisan ayı maaşlarının bu hafta içinde yatırılacağını söyledi.

HEMA'da Nisan ayı maaşları önümüzdeki günlerde yatacak

Hattat Enerji ve Mad. Tic. AŞ (HEMA)  İşyeri Baş Temsilcisi Emrah Açıkgöz, koronavirüsle mücadelenin devam ettiği bu süreçte maaş sıkıntısı yaşamak istemeyen maden işçileri için AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile görüştü. Daha önce yaşanan sıkıntılı süreçte de maden işçilerinin yanında olan Kalaycı, Açıkgöz’ün ve maden işçilerinin talebi üzerine yeniden Hattat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile görüştü. Kalaycı, işçilere sevindirici bir haber vererek Nisan ayı maaşlarının bu hafta içerisinde hesaplarına yatırılacağını söyledi. Emrah Açıkgöz de bu gelişme üzerine bir açıklama yaparak hem Kalaycı’ya hem de Hattat’a teşekkür etti.

Açıkgöz: “Arka arkaya yapılan maaş ödemeleri sonucunda madencilere nefes aldırdı”

Hiçbir zaman siyasetin içerisinde yer almadıklarının altını çizen Açıkgöz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 “Öncelikle dünyanın ve ülkemizin başına bela olan koronavirüsünün bir an önce bitmesi ve sona ermesini diliyor virüsten dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet hastalarımıza şifalar diliyorum. Hattat Enerji ve Maden çalışanları olarak uzun süre finansal problemlerden ötürü sıkıntılar yaşadık ve zorlu süreçlerden geçtik. 2018 yılının ortalarında başlayan bu zorlu süreç 2020’nin Ocak Şubat aylarında bir takım sendikal çalışmalar ve görüşmeler neticesinde bir nebze de olsa durulmuş durumdadır. 2020’nin ilk aylarına kadar çektiğimiz yaklaşık 2 yıl süren ekonomik sıkıntılar arka arkaya yapılan maaş ödemeleri sonucunda madencilere nefes aldırmıştır. İki gündür yaptığım görüşmeler sonucunda sıra gelen önemli gelişmeleri basın yolu ile hem işçilere hem kamu oyuna bildirme gereği duydum. Nasıl ki sorunları ve sıkıntıları problemleri ve olumsuzlukları paylaşıyorsak iyi ve güzel gelişmeleri de paylaşmak en doğal olanıdır.

 “Nisan ayı maaşında sıkıntı yaşamak istemediğimizi ilettim”

Dün ve bugün AK Parti Bartın İl Başkanı sayın Turhan Kalaycı ile 2020’nin başında yapmış olduğumuz görüşmeler gibi yine bir takım yeni görüşmelerimiz oldu. Virüs sebebi ile mecburi kalınan kısmi çalışmalara biz çalışanların da dahil olduğunu kendisine aktardım. Kısmi çalışmadan ötürü hali hazırda bir takım kesintilerin olacağı ve bir takım mağduriyetlerin söz konusu haline geleceği bu durum karşısında Nisan ayı maaşında sıkıntı yaşamak istemediğimizi kendine ilettim. Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Mehmet Hattat’a bu durumu aktarmalarını kendisinden rica ettim. İşçilerimizin bu konuda ricasının olduğunu sıkıntı yaşamak istemediklerini bildirdim.

“Bu hafta içerisinde yatırılacağının garantisini aldığını söyledi”

Turhan bey konu ile ilgileneceğini isteklerimizi Mehmet Bey’e aktaracağını söz konusunu problemlerin yaşanmayacağı sözünü verdi ve bugün de gün içinde telefonla tarafıma dönüş yaptı. Mehmet beyle görüştüğünü durumu aktardığını Nisan ayı maaşının günü dolmadığı halde bu hafta içerisinde yatırılacağının garantisini aldığını tarafıma iletti. Çalışan arkadaşlara bu güzel haberi duyurmamı ve selamları olduğunu bildirdi. Ben de hem Turhan beye hem de Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Mehmet Hattat beye böyle bir süreçte göstermiş oldukları bu hatrı sayılır davranıştan ve ilgi alakalarından ötürü buradan hem şahsım adına hem çalışanlar adına teşekkür ediyorum.

 “Yanımızda olanlara teşekkürü borç bildik”

 Şunu da belirteyim ki hiçbir zaman siyasetin içinde olmadık kapımızı kim çalar kim elini uzatırsa sıkmadan geçmedik. Bize bir gelene bin gittik emekçiler olarak hep yalnız kaldık ne yapılan iyiliği unuttuk nede kötülüğü ama bu zor günlerde yanımızda kim olursa teşekkürü borç bildik. Tekrardan ülke olarak bu zor günleri en yakın zamanda geride bırakmayı rabbimden diliyor kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”