Arslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünü Kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir mesaj yayınlayarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünü kutlarken İstiklal Marşımızın yazarı ve Mehmet Akif Ersoy'u da andı.

Arslan, İstiklal Marşı'nın Kabulünü Kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir mesaj yayınlayarak 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünü kutlarken İstiklal Marşımızın yazarı  ve Mehmet Akif Ersoy’u da andı. Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“Milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür yaşama tutkusunun, haksızlıklara karşı duruşunun simgesi olan İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde maddi ve manevi zorluklar içerisinde bulunan ecdadımızın var olma mücadelesini ölümsüzleştiren en kıymetli değerimizdir.

İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy’un halkımızın gönül ve ruh dünyasını yansıttığı İstiklal Marşı, onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur.

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsızlık tutkumuzu ateşlemiştir. Bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

Bugün bizlere düşen görev, İstiklal Marşımızın ruhunu anlayarak her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz mücadeleleri gelecek nesillere aktarmak, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve kurtuluş mücadelemizin eşsiz kahramanlarını rahmet ve şükranla yad ediyorum.”