Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı

Yerel seçimler öncesinde son gündem toplantılarını gerçekleştiren İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında Meclise sunulan 2023 Yılı Faaliyet Raporunu oy birliğiyle kabul etti. Vali Arslan sunumda 'İl Özel İdaremizin 2023 Mali Yılında yapılması planlanan 163 faaliyetinden devam eden işlerle birlikte 162 tanesi gerçekleştirilmiş olup yıl sonu itibariyle gerçekleşen proje oranı yüzde 99,39 olarak tespit edilerek yüzde yüze yakın bir başarı elde edilmiştir' dedi.

Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı

Yerel seçimler öncesinde son gündem toplantılarını gerçekleştiren İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında Meclise sunulan 2023 Yılı Faaliyet Raporunu oy birliğiyle kabul etti. Meclise son kez başkanlık eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun,

geçen aydan havaleleri gerçekleştirilen 8 gündem maddesinin komisyon raporlarının Meclisin işarı oylarına sunulduğunu, 3 maddenin daha birleşim içinde görüşülerek karar verildiğini açıkladı.

5302 sayılı özel idare kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu hatırlatan Başkan Dursun şöyle konuştu:  

“Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında ise bir önceki yılın faaliyet raporu Sayın Valimiz tarafından meclise sunuldu.  Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı.  Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesap mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayında ise diğer aylardan farkı olarak 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçesi ortaya çıkarıldı.

 

Dursun: “Birlik beraberlikle önemli başarılara imza attık”

 

2005 yılında çıkartılmış olan 5302 sayılı yasayla il genel meclisleri yerel parlamenter hüviyetine kavuşturularak özel idarelerin en üst karar organı olmaları sağlanmıştır. Ayrıca Özel idareler bu anlamda yerel temsilcilerinin de katkıları ile yasayla birlikte güçlendirilmiş olan yapılarıyla 19 yıldır ülkemizin gelişmesine çok önemli katkı sağlamışlardır. Bu kapsamda Bartın Özel İdaresi de il genel meclis üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza atmışlardır. Ben de bu vesileyle bu çalışmalara katkı sağlamış olan tüm meclis üyelerine ve özel idare personelimize teşekkür etmek istiyorum.

 

2023 Yılı Faaliyet Raporunu sunan Bartın Valisi Nurtaç Arslan da  şunları söyledi:

“İl Özel İdaremiz, 2023 yılında kırsal alanlarımızın daha modern ve yaşanabilir hale getirilmesi için sağlık, kültür, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmet, tarım, imar, yol ve ulaşım, eğitim, çevre vb. alanlarda, başta İl Genel Meclisimiz olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde ilimizin ve köylerimizin ihtiyaçları ile vatandaşlarımızın taleplerini de göz önünde bulundurarak öncelik sırasına göre önemli çalışmaları hayata geçirmiştir.

Arslan: “Yıl sonu proje gerçekleşmesi yüzde  99,39”

İl Özel İdaremizin 2023 Mali Yılında yapılması planlanan 163 faaliyetinden devam eden işlerle birlikte 162 tanesi gerçekleştirilmiş olup yıl sonu itibariyle gerçekleşen proje oranı yüzde  99,39 olarak tespit edilerek yüzde yüze yakın bir başarı elde edilmiştir.

Bizim yaptığımız çalışmaların odağı vatandaşımızdır. Kırsal alanda görev yaparken bütün insanlarımızı kucaklayarak, nerede ne eksiklik varsa gidermek için arkadaşlarımız canla başla çalışmaktadırlar.

Proje ve yatırım faaliyetlerinin yanında afet ve acil durumlarda önemli görevler üstlenen İl Özel İdaremiz, ilimizde 9 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen sel afetinde tüm imkanlarını seferber etmiş, sonrasında da selin hasara neden bölgelerde yaraların sarılması için gayretli çalışmaları sürdürmüştür.

“İl Özel İdaremizin borcu yok”

Bartın İl Özel İdaresi çok fazla borcu olmayan, hesabını bilen bir idaredir. Bu anlamda İl Özel İdaremizde bu duyarlılığı ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Bizler bütçe ödeneklerinin kullanılmasında, merkezi idarenin kaynaklarının ilimize kazandırılması bağlamında bütün çabamızı sarf edeceğiz. Bu anlamda hem özel idare hem de merkezi idarenin gücünü kullanarak ilimize daha iyi hizmetler sunacağımızı düşünüyorum.

Bartın İl Özel İdaresi olarak, 2020-2024 Stratejik Planında yer alan belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirmek, hizmetlerimizi ve alt yapılarımızı daha iyi bir noktaya taşımak, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerden duyulan memnuniyeti en üst düzeye çıkarmak için 2024 yılında da bugüne kadar yapılan gayretli ve titiz çalışmaların üzerine koyarak var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2023 yılındaki faaliyet ve çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Üyelerine, İl Encümen Üyelerine, Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, İl Özel İdaresi birim amirleri ile çalışanlarına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Dursun’dan teşekkür

Sunumunun ardından Kenan Dursun, “2023 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programının uygulanmasında ve vatandaşların  hizmetine sunulmasının her aşamasında görev alan İl Genel Meclis Üyelerine, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyorum. Ayrıca ödenek temini açısından emek ve katkısı olan başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a ve Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’a yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

 

Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı
Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı
Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı
Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı
Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı
Özel İdare, 2023'ü borçsuz kapattı