1987'de bartın sokakları nasıldı?

İşte 30 yıl önceki Bartın

1987'de bartın sokakları nasıldı?

Nurdan Eroğlu

1987 yılında Bartın şehir merkezinde çekilen görüntüler, herkesi geçmişse götürdü. Bir sünnet düğünü konvoyunun yer aldığı görüntülerde Hükümet Caddesi’nin ve Hendekyanı sokaklarının tam 30 yıl önceki hali yer alıyor.

1987 yılında Bartın şehir merkezinde çekilen görüntüler, herkesi geçmişse götürdü. Bir sünnet düğünü konvoyunun yer aldığı görüntüleri Ersoy Bank, sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerde o yıllarda Hükümet Caddesi’nin trafiğe açık olduğu görülüyor. Sünnet konvoyu Aşağıçarşı’dan Şadırvan’a Karakaş Caddesi’nden Yukarıçarşı’ya Hükümet Caddesi’nden Hendekyanı’na hareket ederken geçtiği yol boyunca 30 yıl önce Bartın’da bulunan binaların şimdi yerinde yeller estiği görülüyor. Tabi bazı binalar halen daha varlığını sürdürmeye devam ediyor.

AHŞAP EVLERİN YERİNDE YELLER ESİYOR

30 yıl önceki görüntülerde Bartın’ın tarihi ahşap evlerinin çokluğu da görülüyor. Şehir merkezinde betonarme ev hemen hemen yok gibi. Tabi bu binaların yerinde şimdi yeller esiyor. 1987 yılı teknolojinin bu kadar gelişmiş olduğu bir yıl değil. Dolayısıyla o dönemde fotoğraf makineleri ya da kameralar, ya fotoğrafçıların ya ekonomik durumu iyi olan insanların ya da gurbetçilerin elinde bulunuyor. Hal böyle olunca paylaşılan bu görüntülerin değeri de bir kez daha artıyor. Ersoy Bank tarafından paylaşılan görüntüler adeta herkesi bir tarih yolculuğuna çıkarıyor.