YER ALTI BARAJINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'nin ilk yer altı barajı olacak olan Bahçecik Yeraltı Barajında çalışmalara hız kesmeden devam ettiğini açıkladı. Milletvekili Tunç, ayrıca Doğa Bilim Merkezi-Tahnit Müzesi ve Orman Okulu Projesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

YER ALTI BARAJINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye’nin ilk yer altı barajı olacak olan Bahçecik Yeraltı Barajında çalışmalara hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.Türkiye’de ilklerden olacak olan Yeraltı Barajının dünyada örneklerinin bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç, özellikle  vadilerin daraldığı yerlerde baraj, gölet gibi yüzey depolamalarıyla birlikte tatlı yer altı sularının havza aşağılarına giderek kirlenmesini önlemek veya akiferlerde daha fazla su depolayarak yerleşim birimlerine sağlıklı ve sürdürülebilir su sağlamak amacıyla yeraltı depolama projelerinin uygulamaya konulduğunu, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’nce etüt ve planlama işlerinin tamamlanmasının ardından Bahçecik Ulupınar yeraltı Barajının yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından yapım sözleşmesinin imzalandığını ve yapımına başlandığını söyledi. Tunç, Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacının giderilmesini sağlayacak Bartın Bahçecik Yeraltı Barajı ile Ilındır deresi üzerinde yapılacak olan Ilındır Barajının hayata geçirilmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Doğa Bilim Merkezi-Tahnit Müzesi ve Orman Okulu Projesi tamamlanmak üzere

Ayrıca Doğa Bilim Merkezi-Tahnit Müzesi ve Orman Okulu Projesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Yılmaz Tunç, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğünce projesi onaylanan Küre Dağları Milli Parkı Bartın İl Müdürlüğü tarafından projelendirilerek 2021 yılı mayıs ayında inşasına başlanan Ağa Köyü Ziyaretçi Merkezi ve Yaban Hayatı Doğa Bilim Merkezi yapımı tamamlanmak üzere.

3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulmuş ve içinde; 300 metrekarelik Kapalı Alan, Üç Büyük İki Küçük Salon, Panoramik Tahnit Merkezi ( Milli Parkın İçinde Yaşayan Vahşi hayvanların Sunumu ) , Endemik Bitkiler Odası , İdare Odası, Kafe – Mutfak, Sergi Alanı, Sunum Odası ( Tur Ekiplerine Küre Dağları içindeki Turizm Alanlarımızın Sunumu Gerçekleştirilecektir ), Mescit, Kompleksin İçinde Köy Ürünleri Satış Merkezi, Lavabolar, 1000 metrekarelik Araç Parkı,  Çocuk Parkı bulunmaktadır.  Bartın ili, Ulus İlçesi, Ağa Köyü 127 ada 11 parsel ve 3 bin 223 metrekare arazi üzerine yapılacak olan “Yaban hayatı Doğa Bilim Merkezi” Küre Dağları Milli Parkımızın “Tampon Bölgesinde” olup; Tur ekiplerinin turizm alanları yol güzergâhı üzerinde bulunan Pınarbaşı, Ulukaya Şelalesi ve Kanyonu, Uluyayla Turizm Sahası ile Drahna Vadisi geçiş güzergâhının yolu üzerinde bulunmakta olup bir aya kadar bitirilerek halkımızın hizmetine açılması planlanmaktadır” dedi.