Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi

Bartın şehir merkezindeki esnaf gezisi sırasında 'Diyorlar ki efsane geri döndü. Geri dönen falan bir şey yok. 31 Mart'ta Bartın halkı sana jübileyi yaptıracak' diyen Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'na CHP Bartın Belediye Başkanı Adayı Rıza Yalçınkaya'dan 'Hüseyin Bey'in seviyesine inmek istemiyorum' cevabı geldi. Bartın halkının Rıza Yalçınkaya'ya desteği ve katkısını gördüğü için Fırıncıoğlu'nun telaşa kapıldığını ifade eden Yalçınkaya 'Bu telaş içerisinde bence bir siyasetçiye yakışmayacak bu sözleri sarf ediyor' dedi. Karaçay'daki bir toplantıda Fırıncoğlu'nun Bartın'ın 15 yıl kaybettiğini dile getirdiğini söyleyen Yalçınkaya 'Bu şu demek Ben 15 yıldır Bartın Belediye Başkan Yardımcısı olarak o koltukta oturuyordum. 15 yıl yönetimdeydim ve 15 yıl Bartın'a kaybettirdim. Gerçekten Allah söyletiyor herhalde bunu biz istesek söyletemeyiz' ifadelerinde bulundu.

Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke genelinde ittifak kuran Saadet Partisi ve CHP, bu kez da 31 Mart yerel seçimlerinde Bartın özelinde ittifak kurdu. Saadet Partili Emin Titiz ve Enes Gizli, CHP’nin Bartın Belediye Meclis Üyesi Aday Listesinde yer aldı. Hal böyle olunca Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve partililer, CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya ve CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol ile birlikte basın açıklaması yaparak resmen önümüzdeki yerel seçimlerde Yalçınkaya’ya destek vereceklerini ilan etti.

Mekeç: “Rıza Yalçınkaya ile yola çıktık”

Saadet Partisi İl Başkanlığındaki açıklamada Rıza Yalçınkaya’ya destek kararını kamuoyuna duyuran Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Bartın 15 yıldır bir süreç yaşıyor. Ve bu sürecin geldiği noktada Bartın tıkandığını ve Bartın çevresinin yaşanmaz bir hale geldiğini görmüş bulunmaktayız. Ve bu 15 yıllık belediye hizmetlerinde sürekli olarak içeri doğru kapanmanın yaşandığı trafik sorununun artık gündemden düşmediği, otopark sorununun hızlı bir şekilde sürekli olarak vatandaşlarımız gündeminde olduğu ve Bartın'ın sürekli olarak gençlerimizin dışarı göç verdiği bir dönemi yaşıyoruz. Ve 31 Mart seçimleri bu süreçlerin, bu sorunların çözümü için bir fırsat.  Biz de Saadet Partisi olarak bu fırsatı Bartın için değerlendirmek adına Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Rıza Yalçınkaya ile beraber bir birlikteliğe bir yola çıktık.

“Sebebimiz Yalçınkaya’nın adaletten, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmaması”

Tabii bu birlikteliğimizin ve bu yola çıkmanın temel esası Rıza Yalçınkaya'nın yapmış olduğu belediye başkanlığı süresince adaletten, doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmamasıydı. Ve bizler Rıza Yalçınkaya ile bu seçim iş birliğini doğruluk, dürüstlük üzerine bina etmiş bulunmaktayız. Ve bundan dolayı da Saadet Partisi olarak 31 Mart seçimlerinde Rıza Yalçınkaya ile beraber Bartın'a hizmet etmek için bir yola çıktık. İnşallah bu yolculuğumuzu en güzel şekil tamamlayacağımızı ümit ediyorum.

“Seçimden seçime değil 5 yıl hizmet edecek”

Bartın halkı da iyi görüyor ki bize 5 yıl boyunca canına dişine  takarak çalışacak bir belediye başkanı lazım. Seçimden seçime değil. Seçime 1 yıl kala değil. Göreve geldiği andan itibaren 5 yıl boyunca Bartın’ın sorunlarına dokunabilecek, insanlarına dokunabilecek bir belediye başkanı adayı olarak bir Rıza Yalçınkaya'yı tercih ediyoruz. Ve bu sebeple Rıza Yalçınkaya'yla beraber Bartın'a 5 yıl boyunca en güzel hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz. Bundan dolayıdır ki Saadet Partisi Bartın teşkilatları olarak adaletine doğruluğuna, dürüstlüğüne, güvendiğimiz Rıza Yalçınkaya ile beraber bu seçimleri tamamlayacağız.”

Akyol: “31 Mart’tan donra dürüst belediyeciliği getireceğiz”

İki partinin bu ittifakını 31 Mart seçimleri için Bartın yerelinde kurdukları için memnun olduklarını kaydeden CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol da “31 Mart yerel seçimleri de başkanımızın da ifade ettiği gibi çalışkan bir belediyecilik düşüncesiyle çıktığımız bu yolda kendileriyle yapmış olduğu iyilikler için çok teşekkür ediyorum. Bir önceki seçimlerde, genel seçimlerde de iki  partinin yapmış olduğu birlikteliği Bartın'da 31 Mart yerel seçimlerde sürdürdüğümüz için çok memnunuz. 31 Mart'tan sonra Bartın'a çalışkan, doğru, dürüst bir belediyeciliği getireceğimiz için çok memnunum. Ben kendilerine ev sahipliği için tekrardan çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

Yalçınkaya: “Bize güvendiği için Saadet Partisine teşekkür ediyorum”

Seçimlerde “Halkın Rıza’sı” olarak Bartın halkına hizmet etmek için yola çıktıklarını kaydeden CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya da Saadet Partisi’nin tüm mensuplarına kendilerine duyduğu güven için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bir yola koyulduk. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Bartın’a hizmet etmek için belediye başkanı adayı olduk. Bu adaylığımız süresi içerisinde bize inanan, bize güvenin ve çalışmalarımızla Bartın'ı hak ettiği yere getireceğimizi düşünen, her zaman doğruluğumuzla, dürüstlüğümüzle, çalışkanlığımızla bir işi yapabilecek kişi olarak gördükleri şahsım Rıza Yalçınkaya’ya destek ve katkı verdikleri için, yanımda oldukları için, Bartın’a hizmet yolunda beni yalnız bırakmadıkları için Saadet Partisinin başta İl Başkanı olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza ve Belediye Meclis Üyesi listesinde yer verdikleri Saadet Partili Meclis Üyesi arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum.

“2023 seçimlerindeki ittifakı Bartın’da yapıyoruz”

Tabii bu ittifak 2023 genel seçimlerinde de yapılmıştı. Saadet Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu konuda Türkiye'nin geleceği için bir fedakarlık yaparak Bu konuda üzerine düşen görevi yapmış ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakın içerisinde partisiyle birlikte yer almıştı. Dolayısıyla bunun bir benzerini biz Bartın'da yapıyoruz. İnşallah buradaki birlikteliğimizle Bartın'da belediye yönetiminde söz sahibi olduğumuzda gene aynı doğrultuda, hepimizin inandığı ilkeler doğrultusunda, doğrulukla, dürüstlükle, kamu ve halk yararına çalışan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

“Kadirşinas Bartın halkının desteğine ve katkısına ihtiyacımız var”

 Bugün eğer bize inanıp da yanımızda olan ve bize destek ve katkı veren ve her zaman gönüllerinde yer açan kadirşinas Bartın halkının her zaman desteğine ve katkısına ihtiyacımız var.  Bu destek ve katkılarını bizden esirgemeyen ve açıkça Rıza Yalçınkaya ve partimizin arkasında olduğunu beyan eden Saadet Partili tüm arkadaşlarıma, gönül veren dostlarıma, Saadet Partisi teşkilatının mensuplarına da ben bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde bana duyulan bu güven doğrultusunda, bana inanarak çıkılan bu yolda onları mahcup etmeyeceğiz. Bartın halkını mahcup etmeyeceğiz.

“Birlikte çıktığımız bu yolda alnımız açık çalışmaya başlayacağız”

Bartın'ın güzel hizmetlere kavuşması için hep birlikte kentin biriken sorunlarının çözülmesi için üzerimize düşen çalışmayı fazlasıyla yaparak, gece-gündüz demeden 24 saat çalışarak Bartın halkının beklediği hizmetleri yerine getireceğiz. Burada başta Bartın halkı olmak üzere beni yalnız bırakmayan Cumhuriyet Halk Partisi'nin değerli il ve ilçe yöneticilerine ve Saadet Partisi'nin il ve ilçe yöneticileri ve teşkilat mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Birlikte çıktığımız bu yolda inşallah Allah'ın izni ve sonra da Bartın halkının destek ve katkılarıyla başımız dik, alnımızı açık bir şekilde çıkarak Bartın için çalışmaya başlayacağız.

“Sandıktan çıktığımız andan itibaren Bartın için çalışmaya başlayacağız”

İnşallah çıktığımız bu yolda Allah bizleri mahcup etmez. İnşallah çıktığımız bu yolda Bartın halkının desteği ve katkısıyla sandıktan çıktığımız andan itibaren Bartın için çalışmaya başlarız ve hep birlikte de yaptığımız hizmetlerden sonra, Bartın halkının hayır dualarını alarak Bartın halkının bizden beklediği o hizmetleri onlara sunarak,  teşekkürlerini kazanarak güzel bir çalışma içerisinde olacağımızı umuyorum. Ve bu anlamda bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

“Halk için çalışan Bartın Belediyesini özleyenlerin destek vereceğine inanıyorum”

Kadirşinas Bartın halkına da bu vesileyle buradan seslenmek istiyorum. Ben onlara her zaman güvendim, inandım. Bartın'ın geleceğini düşünen, Bartın'da güzelliklerinin ortaya çıkmasını ve Bartın Belediyesi'nin halk için çalışan bir yönetim anlayışıyla idare edilmesini özleyen Bartın halkının da bize destek ve katkılarını esirgemeyeceğini ve Bartın'da yeni bir dönemin, yeni bir beyaz sayfanın açılarak Bartın'a yere yönetim anlamında güzel hizmetlerin yapılmasına, fırsat vereceklerine inanıyorum. Bu anlamda da siyasete başladığım günden bugüne kadar geçen süre içerisinde beni hiç yalnız bırakmayan, her zaman bana inanan, güvenen, Kadirşinas Bartın halkına, tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Hüseyin Bey’in seviyesine inmek istemiyorum”

Bir gazetecinin toplantıda “Sayın Fırıncıoğlu’nun söylediği gibi bu seçim jübilenizi mi yapacaksınız?” demesin üzerine ise Rıza Yalçınkaya şöyle konuştu:

“Hüseyin Bey’in söylediği söze cevap verecek durumda değilim. Çünkü o seviyelere inmek istemiyorum. Sonucunda Bartın halkının tercihi ortada. Yani her gittiğimiz yerde Bartın halkı bize büyük bir teveccüh gösteriyor. Bartınlı hemşehrilerim bize inanıyor. Ve halkın Rıza’sı olarak bizi kabul ediyorlar. Bağırlarına basıyorlar. Ve Bartın'a da en iyi şekilde hizmet edeceğimize inandıkları için ellerinden gelen destek ve katkıyı veriyorlar.

“Görünen tablo karşısında Hüseyin Bey telaşa kapılmış”

Bu da kamuoyunda açık görünüyor.  Bu görünen tablo karşısında herhalde Hüseyin Bey de biraz telaşa kapılmış. Bu telaş içerisinde bence bir siyasetçiye yakışmayacak. Bu sözleri sarf ediyor. Ama sonucunda beni Hüseyin Bey'in söylediği sözler pek fazla ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey var. Bartın halkının bize karşı destek ve katkıları var mı? Devam ediyor mu? Sonucunda da 31 Mart'ta da sandıkta halkın son sözünü söyleyeceği o gün çıkacak tablo zaten halkın cevabı olacak kendisine. Dolayısıyla ben cevabı vermiyorum. Ama 31 Mart'ta halkın ona gereken cevabı, vereceğine yürekten inanıyorum.”

“Fırıncoğlu 15 yıl yönetimdeydim Bartın’a 15 yıl kaybettirdim diyor”

Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı  Hüseyin Fahri Fırıncoğlu’nun Karaçay’daki bir toplantıda Bartın’ın 15 yıl kaybettiğini dile getirdiğini söyleyen Yalçınkaya, Fırıncoğlu’nun o toplantıdaki sözlerini de şöyle değerlendirdi:

“Muhalefet Belediyesi olursa bunlar yapılmaz anlamında konuşan adaylar var ama aslında bu işler ne iktidar belediyesi işi ne muhalefet belediyesi olarak bir ayrım yapılacak iş. Bu Belediye Başkanı olacak kişinin içindeki sorumluluk duygusu, içindeki Bartın sevdası ve içindeki Bartın halkına karşı olan hizmet aşkıyla bence değerlendirmesi gereken bir durum.

Eğer Sayın Hüseyin Bey kendisi de söylüyor Karaçay’daki bir toplantıda Bartın bir 5 yıl kaybetti, bir 5 yıl daha kaybetti diyor. Bir 5 yıl daha kaybetti diyor. Yani Bartın’ın 15 yıl kaybettiğini dile getiriyor. Bu şu demek; O zaman yani ben 15 yıldır Bartın Belediye Başkan Yardımcısı olarak o koltukta oturuyordum. 15 yıl yönetimdeydim ve 15 yıl Bartın’a kaybettirdim demek. 15 yıl görev alacaksın Belediye Başkan Yardımcısı olarak orda oturacaksın ve sonucunda da bu Bartın’ın 15 yıl kaybettirdiğini dile getireceksin. Gerçekten Allah söyletiyor herhalde bunu biz istesek söyletemeyiz. Bu da kendi anlamında başarısız bir yönetim içerisinde olduklarını ve bu yönetiminde Bartın’a 15 yıl kaybettirdiğini kendi ağzıyla söyleyerek bir kez daha bu işin iktidar belediyesi, muhalefet belediyesi işi olmadığını da ortaya koymuştur.

“Çalışırsan muhalefet belediyesi olsan da halka hizmet edersin”

Önemli olan aldığın oyların hakkını verebilecek bir vefa borcu içerisinde halka hizmet üretebilmektir. Eğer sen aldığın oyları, verilen oyları kendini ilerletebilmek istiyorsan iktidar belediyesi de olsan muhalefet belediyesi de olsan var gücünle çalışarak eksiklerini tamamlayarak bu halka hizmet etmenin mutluluğunu yaşarsın.

Geçen ki konuşmalarımda da söyledim yani AKP’li belediyeler kendi ilçelerimizde de var yani o ilçelerimizdeki mevcut potansiyellerin daha güçlü hale geldiğini veya gelemediğini hep birlikte oradaki yaşayan insanlarımız görüyorlar ve yapılanları da en yakın şahitleri ama bizleri muhalefet partileri olarak örneklerinde güzel olan mesela Çaycuma Belediyesi var yarım saat mesafede 10 senedir muhalefet Belediye Başkanı olarak çalışmalarıyla Çaycuma halkının takdirini almış Çaycuma halkının beklediği hizmeti ortaya koyarak onların hayır dualarını almış bir başkan olarak orda muhalefet belediyesi olarak çok güzel işler yapıyor.

“Belediyeye gelen halkın parasını halk için harcayacaksın”

İşte dediğim gibi iktidar belediyesi de olsan muhalefet belediyesi de olsan devletin belediyelere halka hizmet için gönderilen paraları bence belediye kasasına girdikten sonra bu para halkın parası olduğu düşünülerek halkın beklediği hizmeti yapmak için harcarsan.

Demek ki güzel hizmetler ortaya çıkabiliyor ama bu parayı çar çur edersen, bu parayı har vurup harman savurursan, bu parayı şahsi menfaatlerin için harcarsan işte o zaman sen iktidar belediyesi de olsan o hizmetleri yapamazsın.

O anlamda devletin gönderdiği para ve Bartın halkının belediyeye öz kaynak geliri olarak verdikleri o su parası, emlak vergisi, kira geliri, işgaliye geliri ve her türlü belediyenin halktan topladığı paraların kıymetini bilmek lazım. Bu para israftan kaçınarak tasarruflu bir şekilde kullanıldığı zaman bence çok şey yapılıyor.

“8,5 yıl hem iktidar hem muhalefet belediye başkanı olarak hizmet ettim”

Ben 1999’da Belediye Başkanı olduğumda DSP’den, DSP iktidardaydı. 2002’ ye kadar da DSP 3 sene iktidarda kaldı.

Bende iktidar Belediye Başkanı olarak Bartın’a hizmet ettim. 2002’ de AKP iktidarı geldi ve benim istifa ettiğim tarih olan 2007’ye kadarda 5 yıl muhalefet Belediye Başkanı olarak Bartın’da görev yaptım.

Ben 8 buçuk yıl gene muhalefet Belediye Başkanı olarak da iktidar belediyesi başkanı olarak da Bartın halkının beklediği tüm hizmetleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım.

“Aldığın oyları kendine helal etmek istiyorsan çalışacaksın”

 Çalıştım alın teri döktüm ve Bartın halkının beklediği birçok hizmetine yerine getirdim.  Dolayısıyla bu anlayış meselesi yani vatandaşa karşı sorumluluk duygusu içerisinde aldığın oyları kendine helal etmek istiyorsan Bartın halkının beklediği güzel hizmeti yapmak o kadar kolay oluyor. Önemli olan istek arzu, önemli olan içinde bulunan hizmet aşkı ben böyle olacağım ve bütün arkadaşlarımla beraber inşallah 31 Mart’ tan sonra bu düşünce doğrultusunda başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum.”

“Ankara’da Bartın Belediyesi Sağlık Ofisi açacağım”

Göreve geldiği takdirde hastanelerde tedavi olmak için Ankara’ya gidecek vatandaşlar için Bartın Belediyesi adına Ankara’da sağlık ofisi açıp açmayacağına dair soruyu da Yalçınkaya şöyle cevapladı:

İki dönem Bartın Belediye Başkanı olarak görev yapmanın mutluluğunu ve onuru içerisinde oldum ve o gururu yaşadım. 2007’den 2018’e kadar da 11 yıl Bartın Milletvekili olarak görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşadım. 11 yıl milletvekili olarak görev yaparken Bartın'dan gelen çok sayıda hasta vatandaşımızla ilgilendik. Hastalarımızın sorunlarına çare olmak için bir koşturma içerisinde olduk. Bu konuda gerçekten birçok vatandaşımızın derdine çare olduk. Sıkıntılarını giderdik. Ankara'da milletvekilliği görevim süresi içerisinde özellikle sağlık konusunda yaptığım bu yardımları, belediye başkanı olarak göreve başladığım andan itibaren de Ankara'da açacağım Bartın Belediyesi Sağlık Ofisi'nde vatandaşlarımıza yönelik bu hizmetleri devam ettirmek istiyorum.

“Herkesi kucaklayarak Ankara’da vatandaşlarımıza yardımcı olacağız”

Gerçekten vatandaşımızın tam sağlık konusunda böyle bir sıkıntıya girdiğinde Ankara'da yanında birisi olmasını hissetmesini istediğini 11 yıl gördüm. İnşallah Bartın Belediyesi olarak görev bizlere nasip olduğunda belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte alacağımız bir karar doğrultusunda Ankara'da Bartın Belediyesi'nin bir sağlık ofisini kurmayı düşünüyoruz. Ve orada işi bilen arkadaşlar tarafından Bartın'dan gelen vatandaşlarımıza sağlık konusunda yardımcı olabilecek şekilde bir düzeni kuracağız. Bundan sonra da sağlık konusunda Bartın'da bütün hemşehrilerimiz gene her zaman olduğu gibi kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan ve herkesi kucaklayarak herkese adil ve eşit bir şekilde yardımcı olacak  bir düzeni eğer orada kurarsak vatandaşlarımızın da en azından bu sıkıntılarının bir nebze de olsa çözerek, onlara yardımcı olup, onların hayır dualarını daha çok fazla alacağımızı düşünüyorum.

“Her gittiğimiz yerde bu anlamda geri dönüşümler oluyor”

Çünkü her gittiğimiz bir toplantıda muhakkak sağlık konusunda kendisine yardımcı olduğumuz bir kardeşimiz, ablamız, abimiz çıkıyor. Ve işte “Sağ olun. Sizin sayenizde çocuğunuzu tedavi ettirdik. Sizin sayenizde, işimizi tedavi ettirdik. Sizin sayenizde, babamızı tedavi ettirdik, randevu alıverdiniz. Hastanede yatışını sağladınız” diyorlar.  Bu anlamda da bu geri dönüşümler gerçekten böyle bir ihtiyacın hala var olduğunu ve Bartın Belediyesi olarak Ankara'da açacağımız bu ofisle vatandaşın bu ihtiyaçlarına yönelik istek ve  taleplerine yönelik yardımcı olabilecek bir merkezi hizmete açmayı düşünüyoruz.”

 

Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi
Yalçınkaya, Fırıncoğlu'nun seviyesine inmedi, 'Telaşla bu sözleri sarf ediyor' dedi