Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri

Bartın'da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya'ya destekler artmaya devam ediyor. Önceki dönem Devlet Bakanı Hasan Gemici, önceki dönem Ankara Milletvekili İzzet Çetin, önceki dönem Edirne Milletvekili Rasim Çakır, önceki dönem Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve önceki dönem CHP Çaycuma İlçe Başkanı İsmail Yayan, Yalçınkaya'ya destek vermek için bir araya geldi. CHP heyeti, vatandaşların ve esnafın sorunlarını ve taleplerini dinlerken Yalçınkaya'da vatandaşlara 31 Mart'ta göreve geldiği takdirde 7'den 77'ye tüm Bartınlılar için gerçekleştirmek istediği sosyal projeler hakkında bilgi verdi.

Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri

CHP heyeti, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Rıza Yalçınkaya'ya desteklerini iletmek amacıyla ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İl başkanlığını ziyaret eden heyet, partililerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Ardından Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası, Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası, Bartın Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası, Bartın Muhtarlar Derneği ve Bartın Eğitim Sen'i ziyaret eden CHP heyeti, daha sonra Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya ile birlikte çarşı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yalçınkaya: “Bartın’ ı hak ettiği yere getireceğiz”

CHP heyeti, vatandaşların ve esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya için destek istedi. Seçim çalışmalarına verdikleri güçlü katkı ve desteklerinden dolayı CHP heyetine teşekkürlerini ileten Yalçınkaya, esnaf dostu bir belediyecilik anlayışıyla sorunlara ortak akılla çözüm üreteceklerini vurguladı. Ayrıca Yalçınkaya Bartın için gece gündüz çalışarak Bartın’ ı hak ettiği yere getireceklerini belirtti.

İşte Yalçınkaya’nın sosyal sorumluluk projeleri!

Rıza Yalçınkaya, vatandaşlara 7’den 77’ye tüm Bartınlılar için gerçekleştirmek istediği sosyal projeler hakkında bilgi verdi. İşte Yalçınkaya’nın Bartın Belediyesi adına yapmak istediği sosyal sorumluluk projeleri!

HOŞGELDİN BEBEK

Yeni doğan Destek Paketi’yle ailelerimizin mutluluklarına ortak olacağız.

Alt-üst Kıyafet, Bebek Bezi, Mama Desteği, Bakım Seti, Bebek Oyuncağı, Uyku Seti

EVLİLİK DESTEĞİ

Dünya evine girecek ihtiyaç sahibi çiftlere 15 bin TL yardım yapılacak. Çiftler için yapılan ödenecek tutar kadının hesabına yatırılacaktır.

EMEKLİLER GEZİYOR

Emeklilerimiz için Türkiye’nin sosyal, tarihi ve kültürel yerlerine ücretsiz geziler düzenlenecektir.

BELEDİYE MUTFAK PROJESİ

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize her gün ücretsiz yemek desteği sunacağız. Bu program, her öğrencinin güne sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda yerel istihdamın artmasına da katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı beslenme, her çocuğun temel hakkıdır ve her çocuğumuzun eşit ve sağlıklı bir geleceğe sahip olması için çaba göstereceğiz.

HALK EKMEK FABRİKASI

Dar gelirli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve temel ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamak amacıyla, en yeni teknolojiyle üretim yapacak Halk Ekmek Fabrikasını açacağız. Bu projenin ilk aşamasında 20 satış noktasıyla günlük 10 BİN EKMEK üretme kapasitesine sahip olacak olan tesislerimiz, ekonomik fiyatlarıyla, hijyenik üretim süreciyle ve güvenilirliğiyle öne çıkacaktır.

BARTIN KART SOSYAL YARDIMDA YENİ DÖNEM

Bartın Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yönelik daha etkin ve kolay bir yardım sistemi sunmak amacıyla Bartın Kart’ı hayata geçireceğiz. Bartın Kart, sosyal yardım alan her vatandaşımıza sunulan bir imkan olup, alışveriş yapma, para çekme ve fatura ödeme gibi bir dizi kolaylık sunacaktır.

Artık vatandaşlarımız yardım paketlerini beklemek zorunda kalmayacaklar. Her ay belirlenen miktar, Bartın Kartlarına yüklenecek ve böylece aile ekonomilerine düzenli bir katkı sağlayarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürmelerine destek olacağız.

ŞEHİR KADINLARI MERKEZİ

Bartınlı kadınların el emeği ürünlerini hazırlayabileceği, el becerilerini ve mesleki bilgilerini geliştirebilecekleri, açılacak kurslar sayesinde meslek edinerek istihdam ve aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri bir merkezi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Ayrıca, çeşitli konularda kadınlara özel eğitim seminerleri düzenleyerek, uzmanların yer alacağı bir danışma merkezi kuruyoruz. Bu merkez, kadınlarımızın sorularını yönlendirebileceği, bilgi alabileceği ve destek bulabileceği bir platform olacak. Amacımız, kadınların güçlenmesini ve topluma daha etkin katılımlarını sağlanacaktır.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Şehrimizde çocuk gelişimine yönelik iki adet Kreş ve Gündüz Bakımevini hayata geçireceğiz. Bu merkezler, 2-6 yaş aralığındaki çocuklara 12 ay boyunca hizmet verecek. Toplamda 200 öğrenci kapasitesiyle, temel eğitim, zeka oyunları, spor etkinlikleri, temel değerler ve yabancı dil eğitimi gibi alanlarda destek sunarak çocuklarımızın sağlıklı, eğitim odaklı ve destekleyici bir ortamda büyümelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

ÖZEL İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak özel ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırarak huzurlu ve güvenli yaşam alanları oluşturacağız.

Sağlık durumlarından dolayı evinden çıkamayan vatandaşlarımızı başvurularına istinaden onlara evde bakım, ücretsiz ev temizliği ve ev içi tamirat hizmetleri vereceğiz.

Belediye olarak ihtiyaç sahibi bireylerimize yönelik meslek edindirme kursları ile yaşam standartlarını yükselteceğiz.

ENGELSİZ TAKSİ uygulamamızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz taşımacılık hizmeti vereceğiz.

BİZİ BÜYÜTENLERE SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK

Yaşlı ve engelli bireylerimiz için düzenli sağlık ve temizlik hizmetleri sağlanacak, ihtiyaç halinde ücretsiz yemek hizmetleri sunulacak. Yaşlı bakım görevlileri meslek edindirme kurslarından yetiştirilecek ve aile bakım görevlisi sistemi kurulacak. Ayrıca, gezi kulüpleri ve sosyal kulüpler aracılığıyla yaşlı vatandaşlarımız sosyal etkileşimde bulunacak, yaşama daha aktif bir şekilde katılacaklar.

ALTIN YILLAR MERKEZİ

Tüm yaşlılarımızın daha mutlu, huzurlu olması, hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktiviteler yapması, bir araya gelerek hoş vakitler geçirebilmesi adına uzman personelleri bünyesinde barındırarak açılacak Altın Yıllar merkezi hayata geçirilecektir.

Altın Yıllar merkezinde vatandaşlara fiziksel ve zihinsel egzersiz, nefes egzersizleri, hobi kursları (seramik, ebru, el işi, ahşap boyama, örgü), psikolojik destek, gerontolojik danışmanlık, anımsama grup terapisi ve çeşitli kurslar verilecektir.

ÜCRETSİZ İNTERNET KAMUSAL ALANLARDA

Dijital döneme uyum sağlayan bir belediyecilik anlayışıyla, Bartın’ın önemli noktalarında ücretsiz internet imkanı sunacağız. Kentimizin ana caddeleri ve meydanlarında ücretsiz internet erişimi sağlayarak, herkesin ortak alanlarda interneti özgürce kullanmasını amaçlıyoruz.

 

 

Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri
Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri
Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri
Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri
Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri
Yalçınkaya'dan herkes için sosyal sorumluluk projeleri