Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, yerel seçimlerde artık son iki haftaya girilirken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda sadece vatandaşlarla buluşmayan Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi, Atölye Kuşağı Anaokulu, Ferruh Örgüler Spor Salonu, Gökkuşağı Anaokulu, Neşe Erberk Anaokulu, İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı gibi kurum ve kurluşları da ziyaret eden Yalçınkaya, 31 Mart'ta göreve geldiği takdirde gerçekleştireceği projelerle ilgili bilgi de veriyor. Yalçınkaya'nın en büyük projeleri arasında il ekonomisini da güçlendirecek Bartın Limanıyla, turizmde marka kent Bartın gibi projeler yer alıyor.

Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, yerel seçimlerde artık son iki haftaya girilirken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda sadece vatandaşlarla buluşmayan Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi, Atölye Kuşağı Anaokulu, Ferruh Örgüler Spor Salonu, Gökkuşağı Anaokulu, Neşe Erberk Anaokulu, İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı gibi kurum ve kurluşları da ziyaret etti. Ziyaretlerle misafirperverliklerinden dolayı personel ve idarecilere teşekkür eden Yalçınkaya, özel gereksinimli çocukları da unutmadı. Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim ve Yaşam Derneğiyle bir araya gelen Yalçınkaya, burada çocukların isteğini yerin getirerek onlara tuttukları takımların formalarını hediye etti.

“Sizlere söz veriyorum”

Şehir merkezinin her köşesinde vatandaşlarla buluşan Rıza Yalçınkaya, bir bir projelerini anlatmayı da ihmal etmedi. Bartın’ın 31 Mart’tan sonra hak ettiği hizmeti alacağını ifade eden Yalçınkaya “Bizim önceliğimiz sizsiniz. Sizin ihtiyaçlarınıza duyarlı, çözüm odaklı, adil ve eşit bir hizmet anlayışıyla şehrimizi daha da ileriye taşıyacağız. Bartın zengin tarihi birikimi ile yer altı kaynakları, doğası, sahilleri ve en önemlisi merkezinde sizin olduğunuz çok kıymetli kültürel zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahiptir. Şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli en üst seviyede kullanarak herkesin hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağımıza söz veriyorum” dedi.

Bartın Limanına Ro-Ro iskelesi

Rıza Yalçınkaya’nın il ekonomisini daha da güçlendirecek en büyük ve ilk projesi arasında ise Bartın Limanı projesi geliyor. Yalçınkaya bu projesini ve ekonomiye değer katan projelerini şu şekilde anlatıyor:

“Şehrin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Bartın Limanı’nın değerini artıracak ve önemli bir ekonomik güç olmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız.

Ro-Ro iskelesi inşa edilecek.

Uluslararası Standartlarda bir Tarım Laboratuvarı kurulacak.

İthalat amacı ile limana gelen tarımsal ürünlerin depolanması ve saklanması için Soğuk Hava Deposu kurulacak.

Taşımacılık için lojistik merkezi oluşturulacak.

Bartın ekonomisinin canlanması için üniversite, ticaret ve sanayi odası, meslek birlikleri ve tüm toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde olacağız.

Bartın, Safranbolu ve Amasra gibi turizmden nasibini alacak

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Anadolu’nun eşsiz yerlerinden biri olan Bartın’ı markalaştırmak ve şehre gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için projelerimizi hızlı ve kararlı bir şekilde hayata geçirerek gerekli bütün adımları atacağız.

Tarihi dokuların yaşatılmasını sağlayacak önlemler alınırken, özellikle tarihi caddelerin ve sokakların, tarihi çarşıların, tarihi hanların, geleneksel ticaret merkezlerinin ve pazar yerlerinin de özgün kentsel  değerler olarak varlıklarının ve  etkinliklerinin  sürdürülmesi  sağlanacak;  Bartın  kültür turizmi açısından yeni bir cazibe merkezi haline getirilecektir.

Ortak mirasımız olan kültür varlıklarını korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yerel- kamu-sivil-özel birlikteliğinin güçlendirilmesi için belediye öncülüğünde çalışmalar yapılacak ve gerekli destek sağlanacaktır.

Bartın’ın zengin ve özgün mutfağını Türkiye ile buluşturmak amacıyla gastronomi turizmi projesi başlatılacak. Yöresel restoranlara destek sağlanacak, gastronomi festivali düzenlenecek ve unutulmaz yemek turlarıyla şehrimizin lezzet dolu dünyası tanıtılacaktır.

Tarihi kentimizin yaşam kaynağı olan orman ve Bartın Irmağı gibi değerlerin ve bunlardan beslenen kültürel mirasın birlikte korunarak yaşatılması, tüm imar ve kalkınma süreçlerinde temel ilkemiz olacaktır.

Safranbolu-Bartın-Amasra üçgeninde Bartın’ı turistik gezilerin uğrak yeri haline getirerek şehir ekonomisine katkı sağlayacağız.

Sanayi Sitesindeki esnafımız doğalgaza kavuşacak

Küçük sanayi sitemizin altyapısını güçlendirmek ve modernize etmek adına geniş kapsamlı bir iyileştirme projesi başlatıyoruz. Tüm sanayi sitesinin tamamına yönelik doğalgaz altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde bitirilecek ve herkesin kullanımına sunulacaktır. Sanayi sitesindeki esnafımıza yönelik ilave yeni iş yerleri oluşturulacak ve düşük ücretlerle esnafımızın iş yeri sahibi olmasının önü açılacaktır. Projemizde, elektrik hatlarının yer altına alınması, sokak ve yol düzenlemeleri, dış cephelerin tek tip giydirilmesi, çevre düzenlemeleri ve mescit, ve ihtiyaçlara yönelik yapıların düzenlenmesi çalışmaları yer alacaktır.

Bartın festival ve fuarlarla gelirine gelir katacak

Bartın’ı festival ve fuarlarla renklendirmeye hazırlanıyoruz! Çilek Festivali’nin eski görkemli günlerine dönüşü için çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bartın’ı Batı Karadeniz’in fuar merkezi yapacağız.

Kültür ve sanat faaliyetlerini ulusal çapta değerlendirerek, renkli gösteriler ve konserlerle şehrimizin her mevsiminde etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerle Bartın’ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlayarak şehrimizi daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz.

 Meslek Eğitim Merkeziyle ilimiz istihdamına tam destek

İstihdam edilebilirliklerini artırmak ve mesleksiz bireylere yönelik bir eğitim merkezi olarak planladığımız Meslek Eğitim Merkezi, örgün eğitimi tamamlayıcı nitelikte geniş bir eğitim yelpazesi sunacaktır.

Bu merkezde, bilişim, el sanatları, sanat ve tasarım, gastronomi, mesleki eğitimler ve kişisel gelişim konularında çeşitli kurslar düzenleyerek, mesleği olmayan bireylere meslek kazandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, eğitime destek kurslarıyla da bireylerin niteliklerini artırmayı ve istihdam olanaklarını genişletmeyi planlıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'
Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'
Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'
Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'
Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'
Yalçınkaya 'Bartın Limanı projemizle ekonomimiz güçlenecek'