'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'

Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'yla birlikte kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bir gazetecinin gündeme getirdiği ve herkesin aklındaki 'Ya seçimi muhalefet partisi adayı kazanırsa o zaman ne olacak?' şeklindeki o malum soruyu yanıtladı. 'O zaman ben Cumhurbaşkanımızın karşısına gidip 'İnkumu'na Tünel açalım' Diyemem' sözleriyle soruya oldukça ilginç bir yanıt veren Milletvekili Aldatmaz, üstüne bir de seçimi muhalefetin kazanması halinde Bartın Belediyesinin üzerine düşen büyük kamulaştırma bedellerinden dolayı Irmak Islak Projesinin durabileceğini iddia etti. Aldatmaz'ın soruya verdiği asıl flaş cevap ise 'Bunun haricinde yani Sayın Başkanımla yapacağımız uyumlu çalışmayı diğer adaylarla gerçekleştirebileceğimizi söyleyemiyorum' oldu.

'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'

Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve  AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti ve MHP’nin yöneticileri ve seçimlerde Cumhur İttifakının Bartın Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla birlikte kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Fırıncıoğlu ve Milletvekili Aldatmaz, gazetecilerin seçimlerle ilgili hem sorularını yanıtladı hem de Bartın’da yapılan projeler ile 31 Mart yerel seçimlerinin ardından seçimi Cumhur İttifakının kazanması halinde yapılacak projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bartın Belediyesinin kendi imkanlarıyla yapabilecekleri ve Cumhur İttifakının seçimi kazanması halinde ittifak ile devlet gücüyle yapılabileceklerin arasındaki farkın sık sık vurgulandığı kahvaltıda  Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu şöyle konuştu:

“Yeni bir seçim döneminde yine demokrasi sınavının öncesindeyiz. İlk defa Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından kurulan ve muradı yalnızca Türkiye'nin birliği ve dirliği olan Cumhur İttifakı'nın belediye başkanı aday olarak karşınızdayım. Tek düşüncemiz ve görevimiz Bartın ve Bartınlılardır. Üreten ve gelişen belediyecilik anlayışının Cumhur İttifakı'nın zirve yapacağı ortadadır.

“Bartınlı her şeyin en iyisine layıktır”

Devlet destekli projelerimizde hayal ettiklerimizden daha fazlasını sizlere yaşatabilmek, daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir Bartın için bizler kolları sıvadık. Bartınlı her şeyin en iyisine layıktır. Artık kaybedecek zamanımız yoktur. Eskiler “Aynısı iştir kişinin. Lafa bakılmaz” derler. Doğrudur. Bizim temsil ettiğimiz ittifakın geçmişi, hizmetleri ve Bartın'a yapılanlar ortadadır. Değerli dostlar, Türkiye Yüzyılında hem ülkenin hem de Bartın'ın bereketli geleceğini birlikte kurmak için hem heyecanlı hem de gururluyum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Önder: “11 ayda 110 milyon TL’lik yol yaptık”

Fırıncıoğlu’nun bu açıklamalarının ardından Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Emre Önder, Bartın Belediyesince 11 aydır yapılan çalışmaları aktardı. Başkan Yardımcısı Önder şunları söyledi:

“11 aylık zaman zarfı içerisinde yaklaşık 155 bin metrekare sıcak asfalt toplam 25 kilometre yol ve 110 milyon TL maliyetli bir çalışma gerçekleştirdik. 40 bin 300 metrekare beton parke, yaklaşık 6,5 kilometre yola tekabül eder. Ve yaklaşık 15 milyon TL bir maliyete tekabül etmektedir. 2 bin 500 metrekare istinat duvarı yani 2,5 metre yüksekliğinde 1 kilometre uzunluğunda istinat duvarı yaparak yaklaşık 10 milyon TL ile Bartın halkının hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

30 kilometre yeni içme suyu hattı yapıldı

30 kilometre içme kullanma suyu yeni hat yapım ve deplaselerle birlikte Bartın halkının hizmetine sunmuş bulunmaktayız. 4kilometre kanalizasyon hattı, 6 kilometre yağmur suyu hası yaptık. 2023 yılında 11 aylık süre zarfı içerisinde. Toplam 5,5 milyon ton kanalizasyonu arıttık. Bununla birlikte 202 adet içme ve kullanma suyuyla alakalı kontrol izlemesi, 7 adet denetim izlemesi, Ankara Halk sağlığı laboratuvarında yapılan ve Belediyemizce 198 numune biyolojik arıtma numune alınarak testlerimiz gerçekleştirilmiştir. Suyumuzun halk sağlığına uygun olduğu belirtilmiştir. Günlük klor ölçümlerimiz devam etmektedir. 120 bin adet çiçek seralarımıza yetişen çiçek ekilmiştir. Toplam Bununla birlikte 454 bayanımızı ve 574 erkek hemşerimizi kaybetmenin üzüntüsünü de yaşadık. Bu defin işlemlerini de gerçekleştirdik.”

Trafik sorunu Cumhur İttifakının gücüyle çözülecek

Önder’in yapılan çalışmaları aktarmasının ardından Bartın Belediyesinin kendi imkanlarıyla yapabileceği projelerin sınırlı olduğunu ifade ederek devletin ve Cumhur İttifakının gücüyle yapılabilecek projelerin büyüklüğüne dikkat çeken Fırıncıoğlu şunları söyledi:

“Belediyenin imkanlarıyla yapılabilecek işler belli. Devletin imkanlarıyla yapılabilecek işler belli. Şu anda Bartın'da görev yapan bir belediye başkanı olarak; Cumhur İttifakı'nın bana vermiş olduğu güçle 3 tane taşıt köprüsü, 3 tane yaya köprüsü, şehrin dışarı açılması, trafik sorununun çözülmesi, İnkumu’na doğal gaz, İnkumu’na tünel. Bu projeler Bartın Belediyesi'nin imkanlarıyla yapılacak ve çözülecek projeler olmadığı için şu anda arkamızda bulunan Cumhur İttifakı'nın gücüyle ben sizlerden Bartın halkından herkesin siyasi görüşüne saygı duyarak bu hizmetlerin Bartın'a gelmesi, bu hizmetlerden faydalanabilmemiz için sizlerin desteğine ihtiyacım olduğunu söylüyorum.

Fırıncıoğlu: “ANAP döneminde Bartınlı il olabilmek için partilerini bıraktı”

Rahmetli babam Davut Fırıncıoğlu öldüğünde Mesut Yılmaz’ın ilk seçimiydi. Bartın'a geldi. Sandıktan Anavatan Partisini çıkartırsanız Bartın'ı il yapacağını söyledi. Bartınlı çok bilinçli bir seçmene sahip. O durumda Doğru Yol, ANAP, Refah, Fazilet, CHP, tüm partilerini bıraktılar. Bartın için birleştiler ve Bartın bir günde il oldu. İkinci dönem Sayın Mesut Yılmaz aynı şeyi söyledi. Herkes kendi partisine gitti ve seçimi kaybetti. “Tarih tekerrürden ibaret” derler.

“Bartın bu zamana kadar hiçbir böyle bir birliktelik yakalamamıştı”

32 sonra Cumhur İttifakı olarak, rahmetli Davut Fırıncıoğlu'nun oğlu sizlerin karşısına Cumhur İttifakı'nın adayı olarak çıktı. Devletin projelerini ve yapılamayanları yapmak için aday olduğunu söyledi. Şu anda bizi izleyen Bartın'ın sonucunu bekleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz, her iki partinin il başkanları, Bartın Belediyesi için ellerinden gelen şeyi yapıyorlar. Bartın bu zamana kadar hiçbir böyle bir birliktelik yakalamamıştı.

“Herkesten teker teker oy istiyorum”

 Yapılamayanları yapmak için hizmetleri Bartın'a getirebilmek için, Cumhur İttifakı'nın 4,5 sene görevde olduğunu biliyoruz. Seçilecek belediye başkanının 5 seneliğine göreve geleceğini biliyoruz. Seçildikten sonra “Muhalefette kaldım” diyen bir belediye başkanı olmamak için, devlet imkanlarını Bartın'a getirebilmek için halkın önüne çıktım. Herkesten teker teker oy istiyorum. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum.  Cumhur İttifakı'nın adayı olmaktan da gurur duyuyorum.”

Aldatmaz: “Fırıncıoğlu ile uyumlu bir çalışma sergiliyoruz”

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’a yapılan yatırımları ve bu yatırımların son durumunu aktararak şunları söyledi:

“8 ayı aşkın bir süredir Bartın milletvekilliği yapmaktayım. Belediye Başkanım da görevde olalı 10 ay Birlikte uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. Amacımız Bartın'a hizmet edebilmek. Ben 5 yıl evvel belediye başkanı adayı adayıydım. O zaman seçimi kaybetmiştim. Her şeyde bir hayır var. Bugün tüm Bartın'a hizmet etme onurunu yaşıyorum. Bartın halkı bana bu görevi verdi. Bartın'ın tüm ilçe belde ve köylerine hizmet etmek elinden gelen tüm çalışmayı yapıyorum.

“TOKİ kanalizasyonu için 25 milyon lirayı Belediyemize aktardık”

Bu süre içinde belediye başkanımızla da çok uyumlu bir çalışma sergiledik. Birlikte yeni yapılan TOKİ'lerin altyapı sorunlarını çözebilmek için çalışmalar yaptık. TOKİ'den kanalizasyon sorununu çözebilmek için 25 milyon lira gibi bir parayı Bartın Belediyesine aktararak TOKİ'nin kanalizasyon sorununu beraber çözeceğiz.

15 milyon bedelle yurtların su sorunu çözülecek

Bartın Üniversitesi içindeki yurdumuzun su sorunu vardı. Bu sorun için Kredi Yurtlar Kurumu 7,5 milyon lira bir fon ayırmış. Bu fonla oradan bir sondaj vurarak yurdun su ihtiyacını karşılayacaktı. Bende “Kalıcı bir çözüm yapalım. Bartın Belediyesi de bu işe ortak olsun” dedim. 15 milyon lira bir bedel karşılığında, 7,5 milyonunu Kredi Yurtlar Kurumu karşılıyor. Gençlik Spor Bakanlığımız karşılıyor. Geri kalanını da Bartın Belediyesi karşılayarak o bölgenin su sorununu kalıcı olarak çözeceğiz inşallah.

“Irmak Islah Projesini uyumlu bir şekilde sürdürüyoruz”

Birlikte Yalı’da devam eden Irmak Islah Projesini uyumlu bir şekilde sürdürüyoruz. Belediyemizin yapması gereken işler var. Enerji kurumlarımızın yapması gereken işler var. Tabii Akmercan firmasının, doğal gaz firmasının yapması gereken işler var. Bütün bu işleri koordine ederek Belediyemiz başkanlığında bir ekiple beraber Irmak Islah Projemizin uyumlu bir şekilde devamı için elimizden gelen çalışmayı birlikte yapıyoruz. Daha bunun gibi yeni yapılan devlet hastanesinin yolları konusunda beraber uyumlu çalışmalar yaptık. Hendekyanı’ndaki elektrik altyapısının yer altına alınması ve çevre düzeniyle ilgili beraber işler yaptık. Bunlar bugüne kadar yaptığımız işler. Bundan sonra da bu işleri daha da arttırarak devam etmek istiyoruz.

“Bartın'ın gelişmesi için yeniden bir imar planı yapmamız gerekiyor”

Irmak Islak Projesinin Kemerköprü ayağını, denize kadar devam eden sürecini, Bartın'ın kullanma suyu ihtiyacının, Bahçecik'ten gelen suyun gelecek yıl sorunlarını önlemek için ciddi DSİ'yle birlikte yapacağımız projeleri, Bartın'ın gelişmesi için yeniden bir imar planı yapmamız gerekiyor. Mevcut devlet hastanemizin karşısından karşı tarafa bir köprüyle bağlayarak Bartın'ın trafik sorununu rahatlatmamız gerekiyor. Karayollarımız yakın bir zamanda mevcut Çatmaca Kavşağı'nı akıllı kavşağa çevirecek. Valiliğimiz önüne bir kavşak daha açacak. Pelenkoğlu üst geçidinin altına bir kavşak daha yapacak. Bartın'daki trafik sorununu çözebilmek için. Bütün bunları Belediye Başkanımızla uyumlu çalışmalar içinde olduğumuzdan dolayı çok rahat ve hızlı bir şekilde yapıyoruz.

“Seçimden sonra birlikte daha büyük projelere imza atacağız”

Bartın sevdalılığı lafla değil icraatla oluyor. Şimdi inşallah Bartın Belediye Başkanı Sayın Fahri Fırıncıoğlu seçimden sonra birlikte daha büyük projelere imza atacağız. Şimdi elimiz daha da güçlü. Bir Bakanımız da var. Cumhurbaşkanımız hükümeti kurdu. Tek başına bir Cumhur Hükümeti var ve Adalet Bakanımız da 16 yıl Bartın'a hizmet eden içimizden bir kardeşimiz. Bartın'ın tüm köşesini her yeri bilen bir kardeşimiz. O da bize çok ciddi bir güç veriyor. Ve birlikte el ele verdik. Partinin birçok sorununu çözmek için yola çıktık.

“Seçimi kazanırsan İnkumu Tünelini Cumhurbaşkanımızdan isteyeceğiz”

İnşallah Katı Atık Bertaraf Tesisimiz yakında hizmete girecek. İnkumu Tepesi'ndeki vahşi depolamayı da gene Belediyemizle birlikte Bakanlığımızdan alacağımız güçle beraber orayı rehabilite ederek doğaya kazandıracağız. O bölgeyi Bartın turizmine açmak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. tüneli de bizim hedeflerimiz arasında. Bu tüneli Bartın Belediyesi'nin yapmasına imkan yok. Ama bunu inşallah seçime aldığımızda Cumhurbaşkanımıza gideceğiz. “Biz Bartın'da seçimi aldık. Sizden bu talebimiz var” diyeceğiz. Ben onu yapacağımıza inanıyorum. Biz birlik beraberlik olursak Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğiyle Bartın'ı gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanılabilir bir Bartın olarak teslim etmek için elimizden gelen çalışmayı yapmayı şimdiden sizlere söz veriyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah önümüzdeki dönemde daha güzel, daha yaşanılabilir, daha geniş, artık göç veren bir Bartın değil, göç alan bir Bartın. Artık istihdam yaratan bir Bartın için birlikte yola devam edeceğiz inşallah.”

Aldatmaz: “Devlet Hastanesindeki sorunları yeni hastane çözecek”

Bu açıklamalar sonrası Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Yusuf Ziya Aldatmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Bartın Devlet Hastanesinde yaşanan doktor eksikliği, erken tarihe randevu ve sıra alamama, acilde tek polikliniğin çalışmasından dolayı yaşanan sorunlar, özel hastane ve tıp merkezlerindeki yoğunluk, hastanede hekimler arasındaki gruplaşma iddialarını sorması üzerine Aldatmaz şunları söyledi:

“Bartın Devlet Hastanemiz yeni yerine en yakın zamanda birkaç ay içinde taşınacak. Yeni hastanemiz bitmek üzere. Seçime yetiştirmek istiyorduk. Ama maalesef ki yetiştiremedik. Bazı ince işleri var. O işleri de böyle oldu bittiye getirmek istemiyoruz. Düzgün ve sağlam olması için 1-2 ay daha süre istiyoruz yeni hastanemiz için. İnşallah Bartın Devlet Hastanesi en kısa zamanda Kadın Doğum Hastanesiyle beraber yeni yerine taşınacaktık. Bazı doktor eksikliklerimiz var.

“Türkiye'nin tamamında doktor sayısında bir sorun var”

Türkiye'nin tamamında sağlıkta, doktor sayısında bir sorun var. Bartın Devlet Hastanemizde de son yapılan atamalarla beraber birazcık plastik cerrah da dahil olmak üzere 9 tane uzman doktor ve pratisyen doktorlar atandı. En kısa zamanda ona da göreve başlayarak bu sıkışıklıklar, kulak burun boğazdaki, cildiyedeki bazı branşlardaki sıkışıklıklar da en kısa zamanda daha da rahatlayacak.  Bartın Devlet Hastanemiz yeni hastanesine taşındığında anjiyoda yapılabilecek hale gelecek. En büyük sevkler anjiyoda.  İnşallah anjiyoyu da yeni yapılacak devlet hastanesinde yapılmaya başlanacak. Bartınlı hastalarımız küçük bir kalp krizi geçirdiklerinde burada anjiyolarını olabilecekler.

“Hastanemizdeki doktor sayısını güçlendirerek bu sorunların hepsini halledeceğim”

Hastanede yapılan tüm işlemler kayıt altındadır. Bekleme sıraları, bekleme dakikaları hepsinde takip edilebiliyor. Ben de takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Hastanemizdeki doktor sayısını güçlendirerek bu sorunların hepsini halledeceğim.”

Fırıncıoğlu: “Bundan sonra yapacaklarım Cumhur İttifakı'nın gücüyle olacaktır”

Bartın’daki trafik sorununu çözmek adına ürettiği projelere hangi sıralamada başlayacağının sorulması üzerine de Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu şöyle konuştu:

“Cumhur İttifakı'nın bir adayı olarak Cumhur İttifakı'yla beraber yürüyüp Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Bakanımızla beraber Ankara'da gerekli temaslar yapıldıktan sonra bu hizmetleri birer birer Bartın'a getireceğiz. Hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın. Bakın projelerimin içerisinde belediyenin imkanlarıyla yapılacak şeyler var devletin imkanlarıyla yapılacak şeyler var. Bir yıllık belediye başkanlığı sürem içerisinde yaptıklarım her ay 8’de gelen para, işçinin, memurun parası, geri kalan cüzi bir parayla 22 tane mahalleye hizmet ettim. Ve şimdi sizler de duydunuz. Kaç kilometre asfalt yaptığı, ne işler yaptığımın parasını da çıkardım. Herkesin önüne sundum. Bundan sonra yapacaklarım Cumhur İttifakı'nın gücüyle olacaktır.

“Bir köprü Belediyenin gücüyle yapabileceğim şey değil”

Cumhur İttifakı bir seneden beri benim arkamdaydı. Çok mutluydum. Herkese teşekkür etmişti. “Kimseye kırgın değilim. 31 Mart akşamı görevi bırakıp normal hayatıma döneceğim” demiştim. Bunu tüm samimiyetimle söylemiştim. Ama şartlar değişti. Cumhur İttifakı beni ilk önce meclisin içerisinden seçmişti. Tekrar göreve devam etmemi istedi. Ben de halkın önüne çıktım. Şu anda Cumhur İttifakı'nın gücüyle konuşuyorum. Bir partinin gücüyle konuşmuş olsaydım, bu projelerin belki boyum kadar olanlarını konuşurdum. Bir köprü telaffuz etmek, bunlar benim belediyenin gücüyle yapabileceğim şeyler değil. Onun için yalan söylemeden, riya yapmadan Cumhur İttifakı'nın gücüyle Bartın'a hizmet sunmaya hazırım. Bartın halkı güvendiği takdirde, onların güvenine layık olacağıma ve Cumhur İttifakı'nın Bartın'a vereceklerinden faydalanıp kaybedenin kimsenin olmayacağına ve Bartın halkının kazanacağına inanıyorum.”

Bakan Yumaklı Cuma Günü Bartın’da

Bartın trafiğiyle ilgili olarak da Aldatmaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın 8 Mart Cuma Günü Bartın’da olacağını ifade ederek şunları söyledi:

 “Cuma günü Tarım ve Orman Bakanımız Bartın'da olacak. Tabii en büyük projemiz bizim Bartın Irmağı. Kendine Bartın Irmağını tanıtma fırsatı bulacağız. inşallah ziyaretinden sonra da Kemerköprü kısmını ve diğer kısımlarında ırmak ıslahı ve rekreasyon projesini başlatacağız. Az evvel söylediğim gibi Karayollarıyla görüştük Çatmaca Kavşağını akıllı kavşağa çevireceğiz. Valiliğin önünde de valiliğin önünden giden yere de bir kavşak daha yapacağız. Bu SGK İl Müdürlüğünün olduğu kısma insanlar geçmek için Çatmaca’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. Zonguldak tarafından gelen bir insan Karabük'e giderken Çatmaca'ya girmek zorunda kalmayacak. İnşallah o göbekten altından girdiği zaman valinin oradaki göbekten dönerek Zonguldak tarafına girecek. Buradaki insanlar da oraya yaptığım alt geçitten yaptığımız göbekle de bu kadar tarafına gidecek.  Zonguldak tarafından gelenler oradan doğru o tarafa geçerek Çatmaca’nın yükünü azaltıp oradaki sıkışıklığı gidermeye çalışacağız.

“Gazhane bölgemizde bir köprü planlıyoruz”

Orduyeri bölgesinde de Gazhane bölgemizde bir köprü planlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanımıza da onu söyleyeceğiz. Onun da altyapısına, parsel yollarına baktık. Uyuyor. Gazhane’den beri bir köprü tekrar yapabilirsek yaya köprüsü de yapacağız Bartın Irmağı üzerine, DSİ'yle beraber. TOKİ bölgesinin Orduyeri’ndeki yığılmayı da orada önlemeye çalışacağız inşallah. Ayrıca Bartın'da yaya köprülerini ırmak üzerinde hem Bartın turizmine faydalı olacak, hem de Bartın insanının karşı bölgeye geçişini hızlandıracak yaya köprüleri de yapacağız. Millet Bahçesine pazar yerinin oradan Kemer Köprü'ye doğru. Yapmamız gereken küçük dokunuşlarla hem Bartın trafiğini hem Bartın'daki insanlarımızın yaya trafiğini,  araç trafiğini ve yaya trafiğini rahatlatmak için çeşitli projelerimiz var. Başkanın projeleri içinde de var. Bu projelerin tamamının ben de aynı zamanda takipçisi olacağım.”

Aldatmaz: “İnkumu tüneli için ilk önce yol ağı Karayollarına alınmalı”

 İnkumu Tünel Projesine ne zaman başlanacağına dair  bir tarih verilip verilemeyeceğinin sorulması üzerine de Aldatmaz şöyle konuştu:

 “O konuda bir tarih vermemiz yanlış oldu. Şimdi Tüneli, Bartın Belediyesi'nin imkanlarıyla yapılamaz. Karayollarımız da bu tüneli yapamaz. Niye? Karayolu ağında değil. Biz Cumhurbaşkanımıza gideceğiz. “Biz Bartın Belediyesini aldık. Bartın halkına sizin adınıza bir söz verdik. Bu tünelin açılmasını istiyoruz” diyeceğiz ve inşallah en kısa zamanda o tünelin açılması için çalışmaya başlayacağız. Tüneli açtıktan sonra İnkumu’na doğal gazın daa gelmesi kolaylaşacak. Gürgenpınarı'na kadar geliyor. inşallah İnkumu’na da doğal gazı da kazandırırsak Bartınlıların 12 ay  yaşadığı, Bartın turizmine 12 ay hizmet veren bir yer haline getireceğiz. İnkumu’nda atıl durumda olan PTT binasının da Bartın turizmine, Bartın'a hizmet edebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. En kısa zamanda onun da müjdesini vereceğiz.

Tuzcular’daki yurt binası Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi oluyor

Tuzcular'da Ray Sigorta'ya ait biz yurt binası vardı. Alt üst öğrencinin olduğu yurt binası vardı. O yurt binasını Adalet Bakanlığı Güçlendirme Vakfı satın aldı. Sayın Bakanımızın onurlarıyla, orayı satın aldı. Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi yapıyoruz orayı. Bu da Bartın için güzel bir hizmet. Aynı zamanda hakim evi olarak konaklamaya da hizmet verecek. O da hem o binayı parka kazandırmış olduk. Hem de Adalet Bakanlığı'nın Bartın'da bir ayağını yapmış olduk.

“Cezaevi inşaatına yakında başlanacak”

Serdar Köyünde bir cezaevi inşaatına yakında başlanacak. Cezaevi hoş bir yatırım değil. Ama hayatımızın bir gerçeği. Bin kişinin kapalı, 300 kişinin açık olduğu bir cezaevi olacak.  Bu cezaevinde 700 kişinin çalışacağı, lojmanların olacağı söylendi. İnşallah o proje de Arıt bölgemize, Serdar Bölgemize Bartın'a da büyük katkı verecektir. Bu dönemi Bartın birlik beraberlik içinde en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Her zaman böyle bir istikrarlı, böyle bir birlikteliğin, siyasi birlikteliğin olduğu bir dönemi yakalayamayız. İnşallah Bartın halkımızın desteğiyle bu birlikteliği yakalayacağız ve durmak yok, yola devam diyeceğiz.”

Fırıncıoğlu: “Polemik yaşamak gibi bir fikrim yoktu” 

Bir gazetecinin bir konuşmasında 3 dönemdir Bartın Belediyesinin MHP’de olduğunu ve bunun 2 döneminin Cumhur İttifakında geçtiğini ve kendisinin de bütün bu dönem Belediye Başkan Vekilliği yaptığını hatırlatarak “Bu projeleri neden yapmadınız? Diye soran CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya’ya bir cevabı olup olmadığını sorması üzerine Fırıncıoğlu şöyle konuştu:

“Benim belediye başkan adayı arkadaşımla hiçbir zaman bir polemik yaşamak gibi bir fikrim yoktu. O kendi sorusunu sormuştur. Bende halkıma cevabını verdim. 11 aydır belediye başkanı olduğumu ve neler yaptığımı bundan sonra Cumhur İttifakı'nın gücüyle neler yapabileceğimi izah ettim. Artık bundan sonrası için ben önüme bakacağım. Hiç kimseyle bir işim yok. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak ben Bartın halkına Cumhur İttifakı'nın gücünü söylüyorum. Verebileceklerimi söylüyorum.

“Bu saatten sonra hedefe odaklanacağım”

Geride yaptıklarım da on bir ay içerisinde ortadadır. Herhalde Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun 11 aylık çalışmasını Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli gözden geçirdiler. Sağ olsun Bakanım, Milletvekilim ve İl Başkanlarım beni tekrar aday gösterdiler. Benim bu saatten sonra yapacağım şey hedefe odaklanıp Bartın'a neler getirebilirim? Daha fazla ne hizmet verebilirim? Kazanan Bartın olacaktır. Bunu izah ediyorum. Başka da bir sorunum yok.”

Aldatmaz: “Seçimi muhalefet kazanırsa Cumhurbaşkanımıza İnkumu’na Tünel açalım” Diyemem”

Bir başka gazetecinin de muhalefet partisi adayının seçimi kazanması ve aynı projelerle kendisine gelmesi haline neler olacağını sorması üzerine de Aldatmaz, “Ben Cumhurbaşkanımızın karşısına gidip “İnkumu’na Tünel açalım” Diyemem. Irmak bölgesinde yapacağımız çalışmalarda çok büyük kamulaştırmalar var. Bartın Belediyesi bunların karşılayamaz. Ve bu projeyi durdurmak zorunda kalabiliriz.  Bunun haricinde yani Sayın Başkanımla yapacağımız uyumlu çalışmayı diğer adaylarla gerçekleştirebileceğimizi söyleyemiyorum” dedi.

 

 

 

 

'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'
'Ya muhalefet kazanırsa' sorusuna Aldatmaz'dan flaş cevap: 'Diğer adaylarla uyumlu çalışamayabiliriz'