Türk Polis Teşkilatı 177. Yaşını kutladı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının kuruşunun 177. Yılını kutladı. 177. Yıl dolayısıyla Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, 'Türk polisi kanunların emrettiği şekilde, tarafsız, hakkın ve hukukun tavizsiz savunucusu olacaktır' dedi.

Türk Polis Teşkilatı 177. Yaşını kutladı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177'nci yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu Bartın’da da çeşitli programlar düzenlendi. Türk Polis Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni yapıldı. Bartın protokol üyelerinin yanı sıra Bartın Emniyet Teşkilatının katılım sağladığı törende, Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Korkmaz: “Sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hep birlikte, Atatürk ün huzuruna Türk polisinin şanla şerefle, birlik ve beraberlik içinde görev yaptığını göstermek, saygımızı ve minnetimizi sunmak için geldik. Bugün bizimle beraber bu gururu yaşamak için yanımızda olan tüm protokol ve misafirlerimize teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Polis teşkilatımız; dinamik kararlı bir şekilde suç ve suçluyla mücadelesine kesintisiz devam etmekte, Huzur ve güvenliğin bozulmaması için canla başla gayret göstermektedir. Önceliğimiz suçların işlenmeden önlenmesidir. Bu alandaki faaliyetlerimiz ayrı bir disiplin oluşturmaktadır. Diğer yandan suç işlendikten sonra farklı ve çok geniş bir disiplin alanında da faaliyet gösteriyoruz. Her iki mücadele alanının eşgüdüm içerisinde idare edilmesi, toplumsal huzur ve güvenin inşası için hayati önem taşımaktadır. Kısacası tatbik eden konumunda her an sokağın içinde, her alana nüfuz ediyor, Sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz.

“Çalışkan ve profesyonel olmak zorundayız”

Mesleğimiz hiyerarşi, emir komuta üzerine kuruludur. Emirler esnetilmeden, eğilip bükülmeden uygulanır. Kanunların uygulanmasında kararlılığımızı bozamayız. Kurallara uymayı önce küçük konularda kesintisiz sağlayacağız ki büyük sorunlarla karşılaşmayalım. Görevlerimiz, yeterince etkin yapılmadığında önemli sorunlar yaratan işlerdir. Güvenlik, huzur ve adalet duygusunu oluşturmak zor, zaman, emek isteyen bütünlüklü bir iştir. Kaybetmesi ise o kadar hızlı olabilir. Bu duygunun korunması için kararlı çalışkan ve profesyonel olmak zorundayız. Hedefe ulaşmak için kişisel kaygılar, cesaretsizlik gösterilemez. Huzur ve güveni kurmanın zor kaybetmenin kolay olabileceğini herkesin bilmesi gerekir.

“Fedakârlık yapmamız gerektiğini biliyoruz”

Tüm meslektaşlarım gerek disiplinli ve ihtisas sahibi haliyle gıptayla bakılan, gerekse inançlı ve milli duygularına bağlılığı ile dimdik ayakta, iyilik yanında durmaya, kötülüğe meydan okumaya devam edecektir. Türk polisi kanunların emrettiği şekilde, tarafsız, hakkın ve hukukun tavizsiz savunucusu olacaktır. Bizler görevlerimiz yaparken,  Cumhuriyete, yurda ve millete karşı sevgiyle bağlıyız. Bu değerlere karşı yapılacak her türlü saldırıyı karşılamak, kırmak ve gerektiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmemek gerektiğini biliyoruz.

“Toplumun menfaatinin kendi menfaatimizden daha ilerde olduğunu biliyoruz”

 Bir görev yapılırken karşılaşılacak her türlü zorluğa katlanarak ve asla yılgınlık göstermeden gayret göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Kendimizin ve milletimizin rahatlık ve esenliğinin görevin görülüşüne bağlı olduğunu, fedakârlık yapmamız gerektiğini biliyoruz.  Her ne kadar yükselmek takdir ve maddi mükafat görmek, onur ve şan kazanmak her polisin kalbinde yer tutmaktaysa da bunları doğruluktan şaşmayacağı bir çalışma ile elde etmenin mertlik ve namus gereği olduğunu biliyoruz.  Görevimiz korunması ve yapılması uğruna tek vücut gibi çalışmanın polisin en değerli özelliği olduğunu, toplumun menfaatinin kendi menfaatimizden daha ilerde olduğunu biliyoruz.  Polisin değerini artıracak, kendisini tanıttıracak ve sevdirecek en yüksek özelliğinin terbiyeli, ağırbaşlı ciddi duruşu olduğunu, mert, akıllı ve dürüst olması gerektiğini çok iyi biliyoruz.

“Onun izinden yürüyoruz”

Demokratik haklara saygılıyız, güvenliğin, insan ve hak ve özgürlüklerine tercih edilen bir kavram olmadığını, beraber yürütülmesi gereken değerler olduğunu biliyoruz.  Tehlikeden asla korkmayarak ve gerektiğinde ölmekten çekinmeyerek yürekli olmamız gerektiğini biliyoruz. Şer odaklarının karşısında bir kalkan gibi durmamız gerektiğini biliyoruz. Bütün meslek arkadaşlarının kardeş olduğunu ve gerektiğinde aynı amaç uğrunda kanlarımızı akıtacağımızı akılda tutarak birbirimizi yürekten sevmemiz gerektiğini biliyoruz. Tarihimizi, Atamızı biliyoruz. Atatürk’ü biliyoruz onun izinden yürüyoruz… Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Cefakâr polis eş ve ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm meslektaşlarımı muhabbetle selamlıyorum. Polis Haftası kutlu olsun.”