Tunç: 'O masa yıkım masası'

AK Parti Bartın Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmaları kapsamında bir araya gelen 6 muhalefet partisini eleştirerek '6 parti bir araya gelmiş. O masa yıkım masası. Sadece dertleri AK Parti'yi yıkmak. Milletimiz yıkana, yakana, bozana değil, inşa edene, yapana evet der. İşte AK Parti 20 yıldır yaptığı için Recep Tayyip Erdoğan her seçimde açık ara önde tek başına iktidara gelmiştir. 2023'te de bu, bu şekilde olacaktır. Milletimize güveniyoruz' dedi.

Tunç: 'O masa yıkım masası'

AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi toplantısı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un katılımıyla gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Konferasn salonunda yapılan toplantıya Milletvekili Tunç’un yanı sıra AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, ilçe ve belge belediye başkanları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, il ve ilçe yönetimleri ile partililer katıldı. Toplantıda partililere seslenen Milletvekili Tunç, danışma meclisi toplantılarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Bartın’ımızın seçmen kesiminin en büyük kısmını Merkez İlçe ve köylerimiz teşkil ediyor. Merkez İlçe Teşkilatımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da planlı ve programlı bir şekilde Danışma Meclisleriyle çalışmalarımızı daha verimli bir şekilde sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız. Pandemi riski devam ediyor. Aşılarımızı tamamlamamız ve Covid’e karşı tedbirlerimize devam etmemiz gerekiyor. Danışma ve istişare diğer partilerde olmaz. Onlar için bunlar çok önemli değil. Çünkü onların projeleri ısmarlama şekilde bir yerlerden geliyor. Toplandıkları yuvarlak masayı hep birlikte gördük.” dedi.

“Pandemiden medet umuyorlar”

Muhalefetin derdinin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Milletvekili Tunç, “6 parti bir araya gelmiş. O masa yıkım masası. Sadece dertleri AK Parti’yi yıkmak. 20 yıldır yüzde 50’den fazla halk desteğiyle iktidarda olan Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl indirebiliriz? Diye proje üretiyorlar. Dış desteklerini yani dostlarını da zaten biliyoruz. Nerelerden talimat aldıklarını da biliyoruz. Bu milletimiz yıkana mı evet der yakana mı evet der? Milletimiz yıkana, yakana, bozana değil, inşa edene, yapana evet der. İşte AK Parti 20 yıldır yaptığı için Recep Tayyip Erdoğan her seçimde açık ara önde tek başına iktidara gelmiştir. 2023’te de bu, bu şekilde olacaktır. Milletimize güveniyoruz. Çünkü 2002’de devraldığımız Türkiye tablosu bundan çok daha kötüydü. Pandemiyi de fırsat biliyorlar. Pandeminin rüzgarıyla AK Parti’yi düşürebiliriz diyorlar. Her yolu denediler olmadı, pandemiden medet umuyorlar.” diye konuştu.  

“Koalisyonları sona erdirdik”

Tüm dünyanın güçlü ülkelerinin pandemiden etkilendiğini vurgulayan Milletvekili Tunç, “Avrupa’nın sağlık sistemi çöktü. Türkiye’de biz milletimize böyle bir tablo yaşatmadık. Biz Covid’e 2002 öncesi yakalansaydık Türkiye’nin hali ne olurdu? Bunu bu millet unutmadı. 2002’de devraldığımızda AK Parti yoğun bir yatırım hamlesi başlattı. Şimdi yine 367 zihniyeti, başörtüsü düşmanları hortladı mı yine, hortladı. CHP, Kuran kursuna “Ortaçağ zihniyeti” dedi. Saadet Partili kardeşim senin CHP’nin yanında ne işin var? Hassasiyetin yok mu? Ama vatandaşımız bu yıkım ekibine müsaade etmeyecek. Masada buluşmuşlar parlamenter sistemi konuştuk diyorlar. Başkanlık sistemine durup dururken mi geçtik? Yürütmedeki iki başlılığı ortadan kaldırdık. Koalisyonları da sona erdirdik. Demokrasiyi daha da güçlendiren bir sisteme geçtik. Bu ülke parlamenter sistemi yaşadı. Zorluklarını hepimiz gördük. Koalisyonlarla ülkemiz yönetildi. 1,5 yılda bir değişen hükümetler gördük. Kim ister 1,5 yılda bir hükümetin değişmesini? 40-120 gün süren hükümetler oldu.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin her yerini fabrikalarla donattık”

Milletvekili Tunç şöyle devam etti: “Zayıf hükümetler zayıflığa, fakirliğe, ekonomik krizlere yol açar. Fakirleşme anarşiye, teröre yol açar. Anarşi, vesayet ortamına yol açar. Vesayetçi anlayışın kurumlara yerleşmesine yarar. Ondan sona 10 yılda bir muhtıralara maruz kalırız. Bunları yaşadık. AK Parti döneminde de yaşadık. Gezi olaylarını yaşadık. En büyük destekçisi CHP’ydi. Kamu mallarına zarar veren, ortalığı yıkıp, yakanlara sahip çıktılar. Başaramadılar. Sonra da 17-25 Aralık yargı darbesini denediler, olmadı. En son 15 Temmuz’da darbeyi denediler olmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın arkasında durdu, sahip çıktı. Bu güven inşallah 2023’te de devam edecek. Ülkemiz büyümeye, istikrarını sürdürmeye devam edecek. İstikrar demek, büyüme demek, yatırım demek. Ülkeye yaptığımız yatırımlar ortada. AK Parti iktidara geldiğinde ülkemizde OSB’lerde 14 bin fabrika vardı. Şu an 67 bin fabrika var. 4 katı artış sağlandı. Ülkemizin her yerini fabrikalarla donattık. Şimdi yeni fabrikalarımızın inşaatını da başlattık. 1200 kişiye istihdam sağlayacak yeni bir fabrikanın da inşa edilmesini sağlıyoruz. Yeter mi, hayır. Bartın bunun daha fazlasını hak ediyor. Bunun da olması için geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”