Tunç, Amasra Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu

8 derslik ve 250 öğrenci kapasiteli olacak

Tunç, Amasra Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Anaokulunun 600 metrekare büyüklüğünde olacağını belirten Tunç, “8 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek anaokulu tamamlandıktan sonra Amasralı çocuklarımız bağımsız bir binada ve tam gün eğitim alacaklar” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Tunç’la birlikte AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Özdilkural, Belediye Meclis Üyesi Recep Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da yer aldı. İncelemede çalışanlara kolaylıklar dileyen Tunç, anaokulunun 600 metrekare büyüklüğünde olacağını söyledi. Yılmaz Tunç, “8 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek anaokulu tamamlandıktan sonra Amasralı çocuklarımız bağımsız bir binada ve tam gün eğitim alacaklar” dedi.

200 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU İÇİN 7 MİLYON 550 TL ÖDENEK

Amasra’ya her alanda büyük yatırımlar kazandırdıklarını belirten Yılmaz Tunç, Kaleşah İlköğretim ve Ortaokulu binasını tamamlayarak geçen yıl eğitime açtıklarını, Amasra Çok Programlı Lisesi yeni bina inşaatını da Ahatlar’da tamamladıklarını ve bu okulun yanında Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunu yatırım programına aldıklarını ve bu yatırım için de 7 milyon 550 bin lira ödenek öngörüldüğünü, proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ihaleye çıkılacağını söyledi. Tunç, “Böylece Amasra modern bir Anaokuluna, eğitim binası, yurt binası ve spor tesislerini bünyesinde barındıran Amasra Çok Programlı Lisesi ile de örnek bir eğitim kampüsüne sahip olacak” ifadelerinde bulundu.

 Tunç ayrıca Bartın’a AK Parti iktidarlarında 37 adet okul kazandırdıklarını ve okulların yeni binalarıyla modern, çağdaş bir eğitim öğretim yuvası haline getirdiklerini de sözlerine ekledi.