Tunç: '5 yargı paketini hayata geçirdik'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un, AK Parti Grup Başkanvekili olmasının ardından Komisyon Başkanvekili Ramazan Can başkanlığında toplanan TBMM Adalet Komisyonu yeni başkanını seçti. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Komisyon Üyesi Abdullah Güler, Komisyon Başkanı seçilirken Grup Başkanvekili Tunç toplantıda '2019 Yargı Reformu Strateji Belgesi'nden sonra 5 yargı paketini birlikte uzun süreli çalışmalar gerçekleştirerek hayata geçirdik, yaklaşık 52 adet kanunda değişiklik yaptık 5 yargı paketinde, şimdi 6'ncısı hazırlanıyor. Yine, muhtelif 10 tane teklifte de 111 adet kanunda da ayrıca değişiklikler yaparak yargının işleyişi anlamında da yasama süreci açısından önemli katkılar sağlanmış oldu. Bu çalışmalarda gerçekten fikirlerinizle, düşüncelerinizle Komisyon çalışmalarımızın çok verimli olmasını sağladınız. Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum' dedi.

Tunç: '5 yargı paketini hayata geçirdik'

ADALET KOMİSYONU YENİ BAŞKANINI SEÇTİ 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un, AK Parti Grup Başkanvekili olmasının ardından TBMM Adalet Komisyonu başkanlık seçimi için toplandı. Toplantıya başkanlık eden Komisyon Başkanvekili Ramazan Can, üyelere seçimle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Oylamanın gizli yapılacağını ifade eden Başkanvekili Can, şunları söyledi: “ Komisyon Başkanımız Sayın Yılmaz Tunç başkanlık görevinden istifa ettiğinden, Komisyon Başkanlığı seçimi yapmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. İsterseniz size süreçle ilgili bir bilgi vereyim. Değerli üyelerimiz, başkan seçimini gizli oyla yapacağız. Şimdi, bu esaslar çerçevesinde, seçimin nasıl yapılacağı hususunda kısaca bilgi vermek istiyorum.  Önce, burada hazır bulunan Komisyonumuzun iki üyesini tasnif komisyonu olarak görevlendireceğiz. Komisyonumuzun Kâtip Üyesi Sayın Belgin Uygur aynı zamanda tasnif komisyonumuzun üyesi. Komisyonumuzun en genç üyesini de tasnif komisyonumuzda görevlendireceğiz. En genç üyemiz Sayın Muhammed Fatih Toprak. O da burada. 

Mühürlü oy ve zarflar dağıtıldı

Komisyon görevlileri sizlere mühürlü oy pusulalarını ve zarflarını dağıtacaklardır. Daha sonra başkan adaylarını belirleyeceğiz. Üyelerimiz kendilerini veya diğer Komisyon üyelerini bu görev için de aday gösterebileceklerdir.  Söz konusu görevler için belirlenen adayları ben sizlere tekrar ilan edeceğim. Sonra dağıtılan oy pusulalarında başkanlık görevi için istenilen adayın adı, görevin karşısına yazılarak pusula zarfa konulacak ve Komisyonumuzun görevlileri tarafından toplanacaktır. Tasnif komisyonumuz oyları tasnif edecek ve adayları, aldıkları oyları bir tutarak hâlde Komisyon Başkanına iletecektir. Ben de sonucu sizlere ilan edeceğim ve Komisyonun bu kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir yazıyla ileteceğim” bilgilendirmesinde bulundu.”

Abdullah Güler 17 oy aldı

16 AK Parti ve MHP'li üyelerin yanı sıra 4 CHP'li, 1 HDP'li, 1 İYİ Partili üye katıldığı seçimlerde ise 17 oy alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Komisyon Üyesi Abdullah Güler, Adalet Komisyonu Başkanı seçildi. Güler’e başarılar dileyen Ramazan Can, “Böylece İstanbul Milletvekilimiz Abdullah Güler Komisyon Başkanlığına seçilmiştir. Sayın Başkanımıza başarılar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Rabb’im mahcup etmesin. Bu arada, yarın grup başkan vekili seçilecek Başkanımız Yılmaz Tunç’a da emeklerinden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Güler: “İstişaremiz her zaman devam edecektir”

Komisyon üyelerine teşekkür eden Başkan Abdullah Güler ise şöyle konuştu:

“Adalet Komisyonumuzun çok değerli üyeleri, değerli milletvekillerimiz; öncelikle çok teşekkür ediyorum.  Tabii, demokrasinin çok güzel bir örneğidir yeni görevlendirmeler. Yeni vazifeler her zaman bizleri bekliyor. Ben Yılmaz Tunç Başkanımıza bugüne kadar yapmış olduğu Başkanlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum, çok güzel çalışmalara imza attık hep birlikte. Dört yıl boyunca birlikte çalıştık, ilk iki yıl Hakkı Köylü Başkanımızla beraber kendisi Başkan Vekili olarak- çalıştık. Tabii, bundan sonra da Yılmaz Tunç Başkanımız partimizde Grup Başkan Vekili olarak farklı bir görev ifa edecek ama tabii, birlikte çalışmamız, iş birliğimiz, istişaremiz her zaman devam edecektir.

“Geleneği devam ettireceğiz”

Ben muhalefet partisindeki arkadaşlarıma, milletvekillerine de çok teşekkür ediyorum, katılım çok önemliydi. Bundan sonra da bir iş birliği içerisinde, istişareye önem vererek… Çünkü Adalet Komisyonu özelliği gereğince çok teknik bir Komisyon, özellikle temel kanunlarda toplumumuzu, vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren hususlarda muhalefetin de görüş ve önerileri, teklifleri; bu manada varsa çok değerli katkılarına her zaman açığız, bundan sonra da açık olmaya devam edeceğiz. Bir geleneği devam ettireceğiz, Yılmaz Tunç Başkanımızdan aldığımız bu çalışma disiplinini devam ettirip bundan sonraki çalışmalarda da aziz milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”

Komisyon Üyelerinden Tunç’a teşekkür

Abdullah Güler’e bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyen komisyon üyeleri ise Yılmaz Tunç’a Komisyon Başkanı olarak bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Tunç: “5 yargı paketini birlikte hayata geçirdik”

Güler’e yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Yılmaz Tunç da şöyle konuştu:

“Çok değerli Başkanım, değerli Komisyon üyesi arkadaşlarım; ben de yeni seçilen Abdullah Güler Başkanımıza hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum.  Adalet Komisyonu üyesi olarak Komisyonunda 2007’den beri, yaklaşık on dört yıl görev yaptım kesintisiz; üyelik, başkan yardımcılığı, başkan vekilliği, sözcülük; son iki yıldır da Başkan olarak birlikte çalışma fırsatı buldum.  Adalet Komisyonumuz, Meclisin en önemli komisyonlarından. Bütün komisyonlarımız önemli ancak bu Komisyon hukuk inşa eden bir komisyon. Sizlerle çalıştığımız süre içerisinde gerçekten çok güzel çalışmalara imza attık, çok istifade ettik. Özellikle 2019 Yargı Reformu Strateji Belgesi’nden sonra 5 yargı paketini birlikte uzun süreli çalışmalar gerçekleştirerek hayata geçirdik, yaklaşık 52 adet kanunda değişiklik yaptık 5 yargı paketinde, şimdi 6’ncısı hazırlanıyor. Yine, muhtelif 10 tane teklifte de 111 adet kanunda da ayrıca değişiklikler yaparak yargının işleyişi anlamında da yasama süreci açısından önemli katkılar sağlanmış oldu.

“Hakkınızı helal etmenizi istiyorum”

Bu çalışmalarda gerçekten fikirlerinizle, düşüncelerinizle Komisyon çalışmalarımızın çok verimli olmasını sağladınız. Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum, şahsımla ilgili olan güzel düşünceleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Genel Kurul… Bundan sonra, tabii, başka bir görev noktasında dilekleriniz için de çok çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde, Komisyondaki uyumun orada da sağlanacağını ve orada da aynı süreci takip edeceğime inanmanızı yürekten diliyorum. Çok çok teşekkür ediyorum.  Seçilen Başkanımız Abdullah Güler iyi bir hukukçu. Daha önce İstanbul’da da birlikte siyaset yapmıştık. Ben başarılar diliyorum, hepinize kolaylıklar diliyorum. Tabii, bu süreç içerisinde, o gergin ortamlarda, toplantılar sırasında kırdığımız oldu zaman zaman. Eğer kırdığımız kimse varsa o noktada da hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”