TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi başladı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TOKİ'nin Sosyal Konut Projesi kapsamında Bartın Merkezde inşa edilecek olan 158 konut ile 1 Adet Cami İnşaatı ve Altyapı ve Çevre Düzenlemesi yapımına başlandığını açıkladı.

TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi başladı

 

Sosyal konutların, yöresel ve yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edileceğini belirten Tunç, Bartın’a şu ana kadar 890 TOKİ konutu inşa ettiklerini, 320 konutun Ulus ilçemizde yapımının tamamladıklarını böylece Bartın’da 1210 aileyi TOKİ’den ev sahibi yaptıklarını, Bartın Merkez Dallıca’da inşaatına başlanan 424 Konutun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu, talepleri toplanan Bartın Merkez 158 konut, Abdipaşa 150 konut olmak üzere 308 konutun inşa edilmesi ile birlikte Bartın il genelinde TOKİ’den 1942 aileyi ev sahibi yapmış olacaklarını söyledi.

Tunç, Bartın’a yapılacak olan konutlardan dolayı Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve yetkililere teşekkür etti.

 “Tekkeönü Deresi Islah çalışmaları başladı”

Tekkeönü Deresi Islah çalışmalarının da başladığını ifade eden Yılmaz Tunç, “Bartın genelinde taşkın riski olan derelerin ıslah çalışmalarına devam ediyoruz. Tekkeönü’nde taşkın zararlarına neden olan Ovatekkeönü Deresinin de ıslah çalışmalarına başladık.  Bartın Kurucaşile ilçesi Ovatekkeönü deresi taşkın koruma işi kapsamında; 1000 m çift taraflı beton ağırlık duvarı ve 10 adet betonarme brit imalatı, denize çıkış kısmında 100 m çift taraflı tahkimat yapılacak. Hayırlı olsun” dedi.

“Amasra Müzesini restore ettik”

Amasra Müzesinin restore edilerek turizme kazandırdıklarını belirten Tunç, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızca restorasyon, teşhir ve tanzim işlemleri tamamlanan Amasra Müzesi 970 metrekare oturum alanına sahip, ikisi arkeolojik, ikisi etnografik olmak üzere dört teşhir salonunda büyük bölümü 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan Amasra ve yakın çevresinden toplanan eserlerden oluşuyor. Amasra’nın turizmine değer kattığımız müzeyi ziyarete bekleriz” şeklinde konuştu.

Tunç’tan Demir’e teşekkür

 Bartın-Kurucaşile yolunda açılışa hazır olan Karaman-Avara arasında video kaydı yaparak, yolun son durumunu ve düşüncelerini aktaran Kastamonu Eski Milletvekili Murat Demir’e de teşekkür eden Tunç, “Bartın-Kurucaşile yolunda açılışa hazır olan Karaman-Avara arasında yeni tünellerimizden ve viyadüklerden 4,5 dakikada geçerken video kaydı yaparak, yolun son durumunu ve düşüncelerini aktaran Kastamonu önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Murat Demir’e çok teşekkür ediyorum.  Bu büyük icraatları gerçekleştiren liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu hizmetleri hazmedemeyenler, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmasından rahatsız olanlar ne yaparsa yapsın, hangi tuzağı kurmak isterse kursun, bu ülkenin kutlu yürüyüşünü durdurmayacaklar, milletimizden aldığımız güçle inandığımız yolda taviz vermeden Güçlü Türkiye için hiç durmadan çalışacağız” ifadelerinden bulundu.